ja sam se neki dan sokirala kada sam cula da igracke koje dajete u dom za nezbrinutu djecu oni prodaju.
Ja sam jutro bas bila u posjeti Djecijem Domu Bjelave, odnijeli im donaciju odjece, obuce i igracaka i bas sam

.Cisto sumljam u ovu pricu sto si cula, ali eto samo bog dragi znam nista necu reci sigurna sam 100%
Inace ja cesto posjecujem dom bjelave, sto poslovno sto privatno i svaki put budem pod utiskom dugo evo i sad bi plakala
Znam da nije tema za ovaj pdf, ali nisam sigurna da li znate kako oni opstaju i kako se finansiraju.To sto njima Ministarstvo za soc.zastitu KS da. ma to je manje od 70% njihovih troskova, jer njima je budzet manji nego sto je bio ( naprimjer prije 2-3 godine) a sve je poskupilo.Oni samo za grijanje daju 12 000KM mjesecno i dnevno operu 15-20 masina vesa
Djecica imaju sve , mislim na hranu, odjecu, obucu itd, ali 44 djece se skoluje, valja platiti skolu u prirodi, ekskurziju , uzinu itd.
Eto oprostite na duzini pisanja, ali stvarno ako imate viska odjece, obuce i igracaka odnesite u dom bjelave ili u bilo koji drugi djeciji dom ( mislim na Zenicu, Gorazde) veli vam je sevap!!