Zadnji članci

Prednosti djece koju rode mame starije od 40 godina
Iako bi se sve donedavno smatrale „starim mamama“, žene starije od 40 godina sve češće postaju ma...
Odgoj, razvoj i njega

Beba progutala akrilni nokat dok ju je mama presvlačila
Jednogodišnji dječak umro je nakon što se navodno ugušio umjetnim noktom.
Zdravlje i bezbjednost

samo nesto neka je novo od igracki .
do IV...
. Da nije bilo nje ne bi nam ELISA nalaz koji nam je najbitniji uradili, ovako su uzeli krv i u petak ili ponedjeljak ce biti gotov nalaz. Reagense nisu imali za hepatogram tako da nismo radili, pricala sam sa pedijatricom, posto imaju reagense u DZ ali da je ne bi ponovo boli sacekacemo da vidimo ostale nalaze pa vidjeti da li da radimo hepatogram, ima li potrebe. Ostali nalazi sutra gotovi. Ona i dalje ima temperature ali spada sama i raste, ne dajem joj nista od antipiretika, ali i temp ne prelazi 38,5. Ona je hvala Bogu pravo zivnula, pocela i da jede, prezadovoljna sam jer ipak od utorka je temperatura velika mucila. E sad pregledala je pedijatrica, nema vise gnoja na krajnicima i ona prvo kaze da je sigurno gnojna angina bila, da nije mono, kao nije imala gdje mono pokupiti, ali kad sam ja rekla da mi je vaspitacica u vrticu rekla da su joj uzimali flasicu djeca i da se svadjala sa njima i samom vaspitacicom zbog toga tada je pedijatrica rekla moguce onda da je i mononukleoza