IZVORNA PORUKA: gerberka
smajli ja pijem ginipral u obliku tabletica jer mi je grlic omeksan a sve zbog urinarnih infekcija
uz Božiju pomoc sam dogurala do ovdje jer sam bila uloziva vec sa 20 sedmica..i tacno kad ga popijem smire mi se bolovi ( prije a sad nemam bolove hB ) ginipral ne prelazi posteljicu i ne utice na
u bolnici sam se nagledala zena sa teskim i laksim porodima vezano za otvaranje,bez obzira da li su ga pile ili ne..sve je to mila individulano.
cudi me da ne radis urin i UK, to se zmireci trazi od svake trudnice
papu mi je dr uzimao u 28 sedmici i naglasio da se trudnicama uzima drugacije. brisovi su obavezni jer vaginalni porođaj zahtijeva sterilnost kako beba nebi pokupila kroz "izlaz"..ja npr imam malo candide i sad koristim vaginalete da je sredim da beba izađe na čisto
I ja sam takođe zbog urin.infekcije u 17ned.prvi put zaglavila u bolnici i otad mi je grlić skraćen i uloživa za prst.Drugi put u bolnici zbog bolova a treći opet urin.infekcija.Bolove sam imala doskora svakodnevno a i sad nešto rjeđe.
Urin sam radila nekoliko puta a UK nikad.
Za bris ću ga pitati kad budem išla na sledeću kontrolu.
Vidim priča se o robici za

.Meni danas stigla ogromna pošiljka(povrat od Sofi) a i nova.Sa pranjem i peglanjem počinjem poslije NG.,jer 3.1.idem na kontrolu a i tad ulazim u 9.
Hoću da mi je sve spremno odamah jer sa Sofi nisam imala ništa oprano jer nisam očekivala porod u 36+1ned.

,(pukao vodenjak)požurila se mala.A kad je trebala da se rodi ona neće pa neće

.Otvarala sam se 12h i to samo za 2 prsta pa onda drip

.