Cao "cure", sretna i lagana 2012
, eto me nema od prosle godine
, jedva sam vas iscitala, evo 2 sata već čitam...
necu sad o ovim teskim temama, jeste li vidjele akciju DM-a za 2012 - babybonus, nesto mi bas simpa to...
IZVORNA PORUKA: gerberka
postoji istrazivanje koje je pronaslo povezanost smanjenog oboljevanja od raka dojke i povracanja u trudnoci..dakle, eto ti prednost povracanja
mozes mi dati savjet..kad si dojila curicu jesi joj davala vode..patronazne zabranjuju to jer kao teska je za probavu bebe, a mlijeko sadrzi 88% vode..međutim naislazim na clanke po netu da ipak treba zbog eventualne dehidracije
gerbo, nas na sve trane uce da do
cca 6 mjeseca nista ne dajemo osim mlijeka, voda se daje ako beba dehidrira, ali to ako je bolesna pa ti pedijatar kaze, ne na svoju ruku... sve drugo osim mlijeka steti bebinoj probavi na neki nacin.
Dezinfekcija bradavica nije potrebna - bradavice imaju svoj sistem dezinfekcije, lucenjem iz zlijezda plus majcino mlijeko koje ima potrebna antibakterijska svojstva. sve ostalo kupujes u slucaju komplikacija.
Jastucice za dojenje vjerujem da je bolje ne stavljati u pocetku, bradavice treba da disu...
eto ja samo prenosim sta sam do sada naucila, a nazalost to se cesto kosi sa ustaljenim "vjerovanjima"...
i jos nesto u poticaj dojenja... u mojoj raji manje vise su svi trudni ili imaju bebe do 1 god. da samo vidite razliku u zrdavlju i raspolozenju bebe koja jos doji (skoro ce joj godina) uz dohranu, a do setog mjeseca bila iskljucivo na mlijeku, bebe koja je dojena 3 mjeseca i one koja je na formuli od cca 20 dana od rodjenja... ova prva hB jos nikad bolesna nije bila, malo je stinija ali stalno nasmijana i aktivna, ova zadnja najkrupnija i non stop u ambulanti i bolnici... mislim to su ekstremi, alo vrijedi razmisliti i o tome...