IZVORNA PORUKA: smajli80
Gegbo draga ne znam zašto bi ostajala u bolnici i čekala porod
Mislim da je to besmisleno ionako ti je bolnice preko glave.I sama znaš da se tamo čovjek još više razboli gledajući i slušajući svašta.
I ja sam prije Sofi imala 2 spontana pobačaja(7/8n)pa me niko nije primao preventivno u bolnicu na iščekivanje poroda.Čak ni CTG nije rađen dok nisam došla na porod.Doduše bila 36/37n(vodenjak pukao).
Da sam na tvom mjestu ja bi malo razmislila o tome i još jednom porazgovarala sa dok.o tome Ja kao laik ne vidim potrebu za svim tim.Ctg-svakoh 7 dana,bolnica,pretrage.Ja dosad nisam u ovoj trudnoći radila ni jedan CTG a naručio me tek 24.1. tad ću biti 39n.Ali opet on zna najbolje kakvo je stanje i jedino je on kompatibilan da o tome odluči.
on draga i ne zeli da mi vodenjak puca u 36-toj sedmici, jer kaze da je sada vazna i 37 kao i svaka sedmica, poajprije zbpg dovrsavanja razvoja krvnih sudova.
ctg se mora raditi, ovdje se radi svakih 7 dana od 36 sedmice...
takav je dr..i vjeruj mi da se drugi pitaju..ja ni danas ne bih bila trudna..a ima ih vode žene po 3 spontana i kao prepišu to majci prirodi..mm i ja smo ipak imali zdravstvenih prepreka i razlig zasto je doslo i do prvog spotanog..
zatim imam dg prijevremenog poroda od 6 mj i jedini mi je skontao da se zbog urinarne infekcije otvaram..hvala Bogu pa sam isla u bolnicu, čisto sumnjam da bih do ovdje dogurala...
ginipral kaze da pijem jos ovu sedmicu i ja sam provjerila sa prijeteljicom koja je neonatolog, kaze ona meni ginipral se i pije do punih 37 semdica sa postepenim smanjivanjem doze sto je on i uradio.
ne bih da te prepadam, nego se ti spremi i trazi da radis ctg, svega sam se ja gore nagledala dok sam lezala...nije nikako uredu da nikako ne radiš ctg, vjeruj mi. to je 15 minuta a znas dal je beba ok, dal se pati ili ne.
ko imalo zna o cr zna da je to abdominalna operacija a svaka zahtijeva osnovne predoperativne nalaze. i naravno bolje ih je imati spremne ako dođe do sekcije nego ici na ho ruk bez nalaza, a ovamo mi la npr vrijeme zgrusavanja krvi ne valja.
ja vjerujem svom dr..nije ni meni drago da idem lezati gore par dana, ali za

vala nista nije tesko.
kod nas se na trudnickom odjelu ctg radi vise puta na dan.
mislim da ima logike ovo sto sam napisala
kako si ti mila inace, sta se radi?
< Poruku je uredio gerberka -- 13.1.2012 11:41:40 >
beta 08.06.2011 3282 :)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru