IZVORNA PORUKA: animagical
pitanje za mame velikih beba-moj A se relativno lahko uspava, uvijek isto pali, doji pred spavanje i zaspi, ili ga ja snenog stavim u krevet i on nastavi...ali sta da radim s milion i jednim budjenjem? to je tako tek zadnjih 10 dana, do tada je spavao uz jedno ili max dva budjenja, cesto i nijedno... ovo je pocelo uz plac po danu i vrisku, trljanje desni, zato mislim da su zubi? bas se dijete promijenilo....nigdje one vesele mirne bebe...
ima više opcija zašto se budi xy puta...što su "starije", bebe su sve svjesnije i svjesnije...moguće je da proživljava dan i da to refleksira kroz san, i to kroz česta buđenja i plač...druga opcija su fkt zubi...ne mora značiti da će mu izbiti sutra (a i mogu - mom malom su sa 5 mjeseci izbile obje donje dvice), al rast zuba je proces koji traje...mi imamo situaciju sličnu vašoj - izbijaju nam četvorke (već zadnja 2 mjeseca) i noćno spavanje nam je katastrofa...a prije je bilo - kako ga spustim, tu ga i nađem (doduše, bilo je buđenja, al isključivo za dojenje i odmah bi nastavio spavat)...
a i pored ovoga, od nekog 3.-4.-og mjeseca se vrlo često znaju mijenjati rutine kod djece (najčešće nakon onog tromjesečnog skoka), pa šta je jučer bilo pravilo, danas više nije...
uglavnom, jbg, valja izdurat sve to i sve ove silne faze i dočekati da se ožene/udaju, pa da idemo jovo nanovo sa njihovom djecom :)