IZVORNA PORUKA: Tresnja
Pa naravno zamisli da tebe zove neko svake minute i ti bi postala odbojna,i zamisli tako svaki dan!Svako je nervozan i ima svoje vrijeme kad je neko odvratan i kad nekome ide na zivce krecem od sebe i mene su znali iznervirati kupci u radnji pa se na klepas svasta.A ko me ne odgovara nek se porada kod kuce to je moje misljenje niko ne radi gore da bi nekome stalno ugadao zamisli da se moras svakom smjesiti a imas brdo posla preko glave ti svega a rade za nekih bjednih 600-700KM,u inostranstvu je taj posao placen sa 2000-3000eura one imaju kad da se smjese i da ugadaju!A isto tako imaju troduplo manje posla nego nasi i imaju vise osoblja nego nasi gdje ima da rade 2 medicinske sestre nocnu same u radaoni a porodaja bude 20
E upravo zbog ovakvih razmisljanja nama ovdje niiikaaad nece biti bolje ni u zdravstvenim ustanovama ni na opstinskim salterima... Ta plata apsolutno nije bijedna, spram naseg standarda i prosjecne plate u BiH... Medicinski radnici u Njemackoj ne zaradjuju ni blizu 2000-3000 eura, imaju prosjecnu platu za svoj standard!
Ko god se odluci za neki poziv trebalo bi da ga obavlja kako treba, svakome dodje los dan, i bude nervozan i idu mu na zivce musterije svake vrste (bilo gdje da radis) i vecini je plata mala i nedovoljna ali
svoje privatne frustracije i probleme svako treba da ostavi kod kuce a ne da nosi sa sobom na svoje radno mjesto!!! Sta kad bi se svako vodio ovakvim razmisljanjem pa kad bi se svi mi ovako ponasali na svojim radnim mjestima?! Bas bi nam svima bilo vrlo zanimljivo bilo sta obaviti i otici u bilo kakvu ustanovu... Ako je to nesto cemu tezimo onda nam svaka cast...
P.S. Ne kazem da se svi u bolnici ponasaju po navedenom sablonu, ima tu super ljudi ali ima i ovih drugih koji se zaista bespotrebno istresaju na pacijentima ali ne onima koji to mozda svojim ponasanjem i zasluze nego na svima koji im se obrate!!!
Kako neko rece, ne treba nas tamo niko maziti posebno, dovoljno je da se
normalno ponasaju a to nazalost vrlo cesto nije slucaj...