IZVORNA PORUKA: bebacha
Hanady kakva je to ledena torta
jedna moja :)
nepečena...da se modelirati da napravimo suknje
ovako ide
Uglavnom naziv sma pod ovakava preuzela davno...i zašto se tako zove ja pojma nemam
Ledena torta za zimske dane
potrebno
4 žumanceta
250 grama margarina
250 grama šećera u prahu
250 grama sjeckanih oraha
250 grama grožđica
250 grama žele bombona
400 grama petit keksa
malo mlijea
vanilija šećer ili ekstrat vanilije
200 gr Äčokolade za kuhanje
margarin/puter izraditi sa šećerom i dodati u žumanca kuhana na pari , pa orahe, pa nasjeckane žele bombone, pa grožđice ( prije nego ih stavite potopite ih u mlaku vodu da odstoje jedno 20 min sa ekstratom vanilije ili vanilija šećerom), kad se ovo umuti dodati petit keks koji se rukama mrvi u smjesu na manje komadiće,(može se i samljeti što bi meni bila variijnata za ovu barbiku :) i na kraju dodati istopljenju na pari čokoladu. Dobro umutiti, voditi računa da vam je zdjela u kojoj ovo radite velika jer je malo teže mutiti ovu smjesu, po potrebi od zavisnosti od gustoće za sjedinjavanje dodati malo mlijeka ( pola fildžana otpirlike). staviti u torten pleh, dekorisati po želji, sa vrhnjem ili Ä+čokoladom i žele bombonama kao ja, ostaviti da prenoći i to je to.
evo sličica