IZVORNA PORUKA: tinkivinki
kako dobiti crnu boju fondana? i imam kesu onih bonbona pjenastih štrumfova pa sam mislila od njih napraviti fondan,kakva su iskustva?da oni imaju plave boje,hoće li fondan biti plavkast
ja sma koristila eterika crnu u prahu...al sikreno nikada je nisma lko dobila...trebala sma mnogo boje na malo fondatat i uvijek sma bila u riziku da isti zbog puno boje krene u raspadanje...
pa sma kupila american kolor onu crnu...kap jedna i predobra crna i sve je lakše...
elem ako imaš eteriku...zamješaj da bar sivkasta bude...a za konačni dobri crni dio kad malo suhne fodnat taj premaži kistom direkt da bude super crna...tako sma ja radila ...s tim da vodi računa o količini vode u boji i potezima kista da to bude kako treba...
od bombona sam radila rozo-bijelih nekada davno fondant...i izlazilo je malo roskast jer je bila kombinacija rozo-bijelih bombona...
stim sa dodoavnjem šećera sve svjetlija nijansa koju sma kasnije mogla bojiti u svaku boju koju sam željela...
kontam tako će se i štrumfovi ponašati