cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Fondant 2

  
clock-img

16.06.2012, 22:11

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

eh super...meni treba 50 komada najmanjeuser posted image
ok 28 a ovaj drugi 22 prije da je ...al idem na visinu u obe...
baš na tortama konat o bingo torti...sa još jednom korom gore mogla bi bit ludilo visoka u ova slučajauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

16.06.2012, 22:23

clock-img

madam x

pencil-img

839

clock-img

16.06.2012, 22:25

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

16.06.2012, 22:28

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Jednom sam negdje to napisala, ali sada ne mogu da nadjem pa evo ponovo. Kako ces izracunati koji kalup koristis u ovisnosti za koliko ti ljudi treba. Koristiš formulu 2rP. Tj. 2puta prečnik(ako je kalup 26 cm, onda je r=13)13 puta 3,14(pi03,14). Iznops koji dobiješ dijeliš sa 2,5 to ti je otprilike sirina komada torte. Ono sto dobijes je bbroj komada iz datog kalupa. Nadam se da sam ti pomogla.

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

16.06.2012, 22:28

clock-img

Honey3

pencil-img

3035



super jeuser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

16.06.2012, 22:33

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: ElmaB

Jednom sam negdje to napisala, ali sada ne mogu da nadjem pa evo ponovo. Kako ces izracunati koji kalup koristis u ovisnosti za koliko ti ljudi treba. Koristiš formulu 2rP. Tj. 2puta prečnik(ako je kalup 26 cm, onda je r=13)13 puta 3,14(pi03,14). Iznops koji dobiješ dijeliš sa 2,5 to ti je otprilike sirina komada torte. Ono sto dobijes je bbroj komada iz datog kalupa. Nadam se da sam ti pomogla.


user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

18.06.2012, 08:47

clock-img

cinceza

pencil-img

86


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

cineza ...
ja nisma fondat majstor da se zna...al sma napravila količinski dosta torti...možeš vdijeti na temama fondant i fondant 2...
ovakvu još ne...a i ne bih se usudila još...
user posted image

postupak je zaista lijepo opisan...nisma prije nalazila ovaj link...
sad s aovim opisom i ja bih pokušala...
al kako je rođendanska ja bih jednu probnu ipak uradila ( mislim d aje moj dvorac jednostavnijiuser posted image )

zinanina je radila divnu kiti tortu...http://www4.slikomat.com/11/1231/tir-tajra-.jpg

a ja sma radila nekoliko kitika...
evo nekih
http://www4.slikomat.com/11/0203/4q6-407470.jpg
http://www4.slikomat.com/11/0219/vxw-190220.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/826/sl730656.jpg/



hanady torte su ti super, ja cu biti sretna ako moja bude licila na kitty :). bas mi je velika zelja da je obradujem. A ja se prepala tvog dvorca :), rekoh to tek ne znam kako bih. kako je rodjendan necu bas toliko rizikovati, ovu cu ostaviti da probam nakon sto se neka od vas usudi pa da smijem pitati sa pomc :)), ovako ne smijem. sad sam se sjetila da joj napravim i jednog jeza (to mi je lagano oblikovati a svakako mi trebaju dvije torte), pa trazim recept za neku "keks" tortu. ja sam ih pravila nekoliko i sve su u cokoladnoj varijanti ali sad bih rado nesto voca ubacila, pa imate li savjeta? U glavi vrtim, malina-cokolada-keks...ili varijanta sa kajsijama. maline si mozda bolje mogu se ukihati sa gustinom da masa ne bude pervise tecna...ali nemam neki recept, pa ako je neko pravio nesto slicno...bila bih zahvalna na savjetima :)

clock-img

18.06.2012, 11:25

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

cineza...
ja nisma nikada radila s avježim voće za oblikovanje tortu...
al imam recept torte ambasador koja jeste sa svježim voćem krema...onako u pravljenju mi je uvijek bila čvrsta dodoavanjem keksa u nju sigurno će se dobiti masa koja će biti za oblikovanje...

a imama varijantu , keks, čokolada, oarsi i suho voće koja se ne peče...ona je baš pogodna za oblikovanje ...samo možda suho voće zamjeniti svježim sa jačim dodatkom keksa...jer svježe će pustiti sok sigurno

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

18.06.2012, 11:38

clock-img

cinceza

pencil-img

86

Hanady ako stignes napisi mi taj recep sa suhim vocem (varijanta bez pecenja). ja sam juce pravila neki kolac sa onim sto imam u kuci. Kolac je onak lagan , sa sirom i ja kontala da iskoristim maline i stavim ih u serpicu i jos jedno 3 kasike marmelade od kupina (ostalo pri dnu tegle) i to onako prokuham sa 3 kasike gustina i dobijem finu masu...nije vodenasta a osvjzava, pa sam mislila mozda to kombinovati sa ostatkom tvog recepta. Ili mozda pomjesam malo svjezih i suhih marelica....
To mislim jer ce jedna torta biti onako cokoladna, pa da je druga "laksa" (laksa zbog voca i ne pece se :) ). Voca ce biti svakako minimalno, samo da ima nesto da kisi malo :)
strah me fondan da stavljam na vocnu tortu sa korama jer je mislim praviti dan-dva prije pa da voce ne omeksa kore skroz.

clock-img

18.06.2012, 12:09

clock-img

Hannan

pencil-img

135

Ja sam pravila sultaniju i ispod zadnje kore ubacila visnje, doduse one iz tegle i sa gustinom sam onu vodu uvezala, nije mi iscurilo, ali sam pazila da ne dodje na sami kraj vec u sredini a okolo sam malo deblje stavila kremu( mislim da slika te torte ima na fondant 1) a poslije sam i buetr kremom dodatno sredila.

_____________________________

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

clock-img

18.06.2012, 12:15

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

hananh ta se isto pečeuser posted image
imama ja s višnjama pravos super za pod fondat...baš sma je pravila često...a lagana a baš ukusna
ova
http://www.coolinarika.com/recept/725986/

a cineza...
moja ledena torta recept ( koja veze sa ledom nemauser posted image ) ide ovako
Ledena torta za zimske dane

potrebno
4 žumanceta
250 grama margarina
250 grama šećera u prahu
250 grama sjeckanih oraha
250 grama grožćica
250 grama žele bombona
400 grama petit keksa
malo mlijea
vanilija šećer ili ekstrat vanilije
200 gr čokolade za kuhanje

margarin izraditi sa šećerom i dodati žumanca koja si malo na pari skuhala ( ovo nije u orginalnom receptu al ja sve termički obrađujem), pa orahe, pa nasjeckane žele bombone, pa grožđice ( prije nego ih stavite potopite ih u mlaku vodu da odstoje jedno 20 min sa ekstratom vanilije ili vanilija šećerom), kad se ovo umuti dodati petit keks koji se rukama mrvi u smjesu na manje komadiće, i na kraju dodati istopljenju čokoladu. Dobro umutiti, voditi računa da vam je zdjela u kojoj ovo radite velika jer je malo teže mutiti ovu smjesu, po potrebi od zavisnosti od gustoće za sjedinjavanje dodati malo mlijeka ( pola fildžana otpirlike). staviti u torten pleh, dekorisati po želji, sa vrhnjem ili čokoladom i žele bombonama kao ja, ostaviti da prenoći i to je to.

eh ja sma modificirala četo pa sma stavljala umjesto žele bombona suhe smokve, šljive i marečlodce...malo ih potopim u toplu vodu da nadođu pa ih izrežem...




_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

18.06.2012, 12:50

clock-img

cinceza

pencil-img

86

Hvala na receptima i idejama. nesto cu od toga iskombinovati. Mislim da ce jezic biti ledena torta (sa blagim modifikacijama u smislu vocauser posted image ) . Za ovu kitty svekrva hoce da pripremi kore , pa kad vidim koje su smislicu fil, mozda opet neka kombinacija ova zuta krema sa visnjama mi super zvuci. prosle godine sam maloj za rodjendan pravila ovu sa malinama: http://www.coolinarika.com/recept/betty-boop/ samo bez alkohola i ovih egzoticnih sastojaka user posted image . Torta je ukusna i izdasna, ali me je njeno ukrasavanje slomilo. Nisam imala iskustva sa fondanom. pa sam je premazala slagom. jedan dio oblikovala kao talase, more i obojila onako plavo. Drugi dio torte je predstavljalo ostrvo sa peskiricima. peskirisi su bili napravljeni od bijele cokolade i onih sarenih mrvica. Imali smo i twittyja na surferskoj dasci i sncobrane, ali ne bih ponovila taj eksperiment sa figurama od cokolade i sa slagom, previse se brzo cokolada topi i ok je za recimo neke ruzice...ali ostalo je prekomplikovano i ostavljam to profesionalcima user posted image . Ovoh puta fondan ako Bog da

clock-img

18.06.2012, 12:56

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

joj što je ova dobra sa linkauser posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

20.06.2012, 08:38

clock-img

palachinken

pencil-img

5397


IZVORNA PORUKA: calahoe

ja sam radila po ovom receptu
http://www.coolinarika.com/recept/869077/
Napravi pola mjere za probu,nadam se da ce ti se svidjeti user posted image


Calahoe, pitanje! Da li si baš pravila ovu kremu iz recepta? koliko je čvrsta? Ja kontam da je zamijenim bijelim ganacheom?

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

20.06.2012, 08:56

clock-img

palachinken

pencil-img

5397


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

joj što je ova dobra sa linkauser posted image user posted image


Uh Hanady, jašta je! Ovo je baš maksuzija user posted image Javi kako ti je ispala, jer ne sumnjam da samo čekaš priliku da je napraviš user posted image

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

20.06.2012, 09:08

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Ako red velvet pod fondant stavlja i cake boss onda je čvrsta.
A baš mi zanimljivo zvuči ova kombinacija i mislim da nije to to ako se pravi neka druga krema koja nije od sira, mada sam nasla nedavno jedan recept u kojem pise zamjena za taj sir.

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

20.06.2012, 09:19

clock-img

calahoe

pencil-img

207

Jesam ,pravila sam tu kremu.Kad se tek napravi i nije bog zna cvrsta , al se u frizideru stegne fino.Ganaz je cvrsci ,sto jest jest.Kore ove su fantasticne.ukusne,socne ,bile bi odlicne i u kombinaciji sa ganazom.Ja sutra pravim veeeliku red velvet za rođendan jednoj klinki.

clock-img

20.06.2012, 09:21

clock-img

calahoe

pencil-img

207


IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Ako red velvet pod fondant stavlja i cake boss onda je čvrsta.
A baš mi zanimljivo zvuči ova kombinacija i mislim da nije to to ako se pravi neka druga krema koja nije od sira, mada sam nasla nedavno jedan recept u kojem pise zamjena za taj sir.




Eh da,to mi je i bilo na pameti stalno,pa cake boss bas cesto radi red velevet sa fondanom.user posted image

clock-img

21.06.2012, 19:59

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Jurić i družina!
http://www.facebook.com/pages/Carstvo-dobre-hrane/234869626562528#!/photo.php?fbid=390351977680958&set=a.264447143604776.65167.234869626562528&type=1&theater

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

21.06.2012, 21:40

clock-img

Malenaoduvijek

pencil-img

5237



ovo moje malo dijete ne smije vidjeti Elma,njegova opsesija user posted image

_____________________________

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

clock-img

21.06.2012, 21:46

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Hihihih imaš tri opcije: ili mu ne pokazuj tortu, ili zasuči rukave i pravi ili da mu ja napravim. Hahahahahaha

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

23.06.2012, 20:33

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

predivno Elma,kao i uvijekuser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

23.06.2012, 20:35

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Hvala Zaha puno!

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

24.06.2012, 14:10

clock-img

ananas_ze

pencil-img

317


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

hananh ta se isto pečeuser posted image
imama ja s višnjama pravos super za pod fondat...baš sma je pravila često...a lagana a baš ukusna
ova
http://www.coolinarika.com/recept/725986/





ovo mi se svidja, jel preko cokoladne kreme ide fondan ili umjesto cokolade ide buter krema? i da, ElmaB sve pohale za Jurica izgleda kao prava igrackauser posted image i kad sam se vec javila, one svadbene tortice su super ideja user posted image

_____________________________

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.


S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

Zadnji članci

article-img