Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
11.08.2012, 10:01
lepetetka
615
wow wow wow.....Hanady haj i meni jednu prelijepa je.... svaka čast!
Hanady još mi nešto zapade za oko....a lijepoooooo.... kakav ti je ono mantilić pored torte HM, ha? koji broj? kolko para
a joj... to sam jednoj prijetljici na njen zahtjeva puštala slike školske kombinacije.. .pa je mantilić dio iste u slučaju pogoršanja vremena baš mi sad ovaj način postavljanja i paćenja fotki ne godi
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
11.08.2012, 22:21
lepetetka
615
Hanady torta je mraaaaak, al i mantilić je mraaaak neka slika neka...jao ugledah ga pored torte i ostadoše mi oči na njemu.. diivan je
Malo cu OT, ali mozete li mi napisti onaj recept za kremu sa gustinom (cini mi se da je nekome Hanady pisala, ali sad ne mogu listati i traziti)? I kakva je kad se jede, bude li bas fina? Mislila je staviti u bajramski kolac.
_____________________________
Mamino sunce, maza, zivot i sreca... R 17.10.2011.
12.08.2012, 17:19
Hanady RR
18727
Draga ta je krema konzistencijom slična pudingu... al je ukusnija...bar meni iz nekoga svog razloga... gustin mjenja brađšno u kremama s abrašnom a ukuhava se kao puding...
mnoge torte i kolači sarže tu kremu al su omjeri mlijeka, gustina i šećera različiti...
recimo u 500 ml mlijeka dovoljno je 5 supene kašike gustina... znači taviš mlijeko da prokuha, u drugu zdjelu nekoliko kašika hladnoga mlijeka u kome razmutiš gustin i šećera po želji ( oko 100 -150 gr na obu mjeru )...i ukuhaš ko puding....
u ovu krmeu možeš dodtai i vailijin šećer bude baš ukusno... možeš istopiti 100-200 gr čokolade pa u nju dodtai... možeš ooraga, lješnjika, badema po željo ili čak mljevenu plazmu... a može i sama kao takva
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
12.08.2012, 18:44
minie
165
Super, pravim je za bajramski kolac hvala draga
Eh imam samo jos koje pitanje, da li kasike trebaju biti vrhom pune ili ravne? Koliko se kreme otprilike dobije i da li se moze pomijesati sa margarinom za kreme i kolace, mislim bude li ljepsa? A mijesacu je najvjerovatnije sa orasima, mljac, mljac...
_____________________________
Mamino sunce, maza, zivot i sreca... R 17.10.2011.
13.08.2012, 00:45
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: minie
Super, pravim je za bajramski kolac hvala draga
Eh imam samo jos koje pitanje, da li kasike trebaju biti vrhom pune ili ravne? Koliko se kreme otprilike dobije i da li se moze pomijesati sa margarinom za kreme i kolace, mislim bude li ljepsa? A mijesacu je najvjerovatnije sa orasima, mljac, mljac...
hm sad kašika koliko puna.... ja pune stavim...ono ne sad da spada s anjih...al pune definitvno kako uguraš u kesicu sa gustinom i zahavtiš to joj je mera... a naravno ...baš sam zabpravila glavno... kad skuhaš ostaviš malo porhladiš kremu...al ne previše da ti s ene grudva...u drugu zdjelu izradiš puter ili margarin za kolače ...pa odoješ kremu i mutiš dok ne dobiješ kremu jednako umućenu...na ovih 500 ml mlijeka dovoljno je 150 gr putera ili margarina...
sad koji kolač radiš zavisi ti količina...recimo za onaj monte kolač ide litar mlijeka i na njega čitav puter/margarin...
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
13.08.2012, 00:56
Honey3
3035
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
e dočekaste večernje fotaknje ne die joj u prilog...al vidi se moje igranje
Eh, aferim! Bas si je momacki odradila Svidja mi se
_____________________________
L. 04.12.2009. E. 19.03.2015. Moje princeze
13.08.2012, 15:01
minie
165
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: minie
Super, pravim je za bajramski kolac hvala draga
Eh imam samo jos koje pitanje, da li kasike trebaju biti vrhom pune ili ravne? Koliko se kreme otprilike dobije i da li se moze pomijesati sa margarinom za kreme i kolace, mislim bude li ljepsa? A mijesacu je najvjerovatnije sa orasima, mljac, mljac...
hm sad kašika koliko puna.... ja pune stavim...ono ne sad da spada s anjih...al pune definitvno kako uguraš u kesicu sa gustinom i zahavtiš to joj je mera... a naravno ...baš sam zabpravila glavno... kad skuhaš ostaviš malo porhladiš kremu...al ne previše da ti s ene grudva...u drugu zdjelu izradiš puter ili margarin za kolače ...pa odoješ kremu i mutiš dok ne dobiješ kremu jednako umućenu...na ovih 500 ml mlijeka dovoljno je 150 gr putera ili margarina...
sad koji kolač radiš zavisi ti količina...recimo za onaj monte kolač ide litar mlijeka i na njega čitav puter/margarin...
Hvala ti draga, pravim je definitivno za Bjaram, a je li moguce da je to krema koja ide u jednu tortu sa coolinarke, ti si bas stavaljala link, idu u nju visnje i preko ganache krema (bas si govorila da stavljas odmah preko fondant). Jela sam je neki dan na jendom rodjendanu i bas mi se svidjela.
_____________________________
Mamino sunce, maza, zivot i sreca... R 17.10.2011.
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
23.08.2012, 18:48
ElmaB
4568
Za prvi rođendan jedne princeze i rođendanski meni: