Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
treba mi neki fini recept za rođendansku tortu,moja Ela uskoro slavi drugi rođendan,a ja svojoj djeci uvijek pravim rođendanske torte .MOJE PRVO ZLATO HOĆE SAMO MAMINE TORTE ZA ROĐENDAN -iako ima 9 godina
05.10.2012, 08:05
seka87
253
haha hvala Elma, trudim se da budu ukusne i lijepe za oko
05.10.2012, 08:09
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: eldinky
treba mi neki fini recept za rođendansku tortu,moja Ela uskoro slavi drugi rođendan,a ja svojoj djeci uvijek pravim rođendanske torte .MOJE PRVO ZLATO HOĆE SAMO MAMINE TORTE ZA ROĐENDAN -iako ima 9 godina
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
Ljubav, 25.06.2009.
11.10.2012, 18:18
bebacha
1170
treba mi pomoc trbam sutra pravit tortu koja ce biti prekrivena slagom ili nekom kremom i da na njoj pise "sta je muskaraca bez brkova" i nacrtani brkovi meni samo pada napamet prematat slagom i ovo napisat slovima od fondana i od fondana napracviti brkove.koliko ce fondan izrzat da se ne pocne topit
11.10.2012, 18:23
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: bebacha
treba mi pomoc trbam sutra pravit tortu koja ce biti prekrivena slagom ili nekom kremom i da na njoj pise "sta je muskaraca bez brkova" i nacrtani brkovi meni samo pada napamet prematat slagom i ovo napisat slovima od fondana i od fondana napracviti brkove.koliko ce fondan izrzat da se ne pocne topit
čotala sma mnogo o tome i kažu da fondant na šlagu ne može... mada ja mislim relno mogu ti djelovi bar ovo kako si ti zamislila... recimo elemini ima u svojoj ponudi torte koje su do šlaga i samo neki detalj do fondata... recimo nama je jedna kity za igraonu bila šlagirana okolo a kiti ncrtna imala je suknjicu naboranu do fondata i mašnicu... misli i d aje lana od teacher imala prvu tortu s ašlagom okolo i gore mali medo od fondanta
11.10.2012, 18:24
bebacha
1170
e sad dali je bolje stavljat ta slova i brkove na bijeli slag ili premazat ganache kremom pa slova i brkove bijele od fondana
11.10.2012, 18:31
ElmaB
4568
Slobodno stavi slova na šlag, ja sam to radila i bilo je sve ok. Pošto je mala površina fondata na šlagu neće mu škoditi.
e sad dali je bolje stavljat ta slova i brkove na bijeli slag ili premazat ganache kremom pa slova i brkove bijele od fondana
eh sad... logikom ja bih tako ili čak onaj štos kako je duch stavila gerbere na tortu od čokoladne glazure.... baš d ati nađem to..ima i slika negdje a ima i opis kako ej uradila glazuru...prekrasno je ispalo
11.10.2012, 18:49
bebacha
1170
hajdi molim te nadji mi to
Elma hvala na savjetu
a od cega je najbolje tu slag "glazuru" dali od dlaga u prahu ili vrhnja za slag
11.10.2012, 18:52
Hanady RR
18727
evo...pa nešto kontam da efektnije bude...radi glazuru sa bjelom čokoladom a brkove i slova smeđom
IZVORNA PORUKA: dush
Prelila sam tortu sa cokoladom, istopila sam 400gr cokoladei dodavala ulja da se malo sjaji. Ono sta sam se naucila (za drugi put): 1. prije nego prelijes tortu treba sacekati da se cokolada malo ohladi (ovako mi se pocela tppiti krema sa strana, tako da su nastale male grudvice ) 2. kada je krema istopljena, prije preljevanja procijediti je, da sve sto se nije istopilo ne ostane u kremi
Evo kako je izgledala:
11.10.2012, 18:59
bebacha
1170
uh ovo je super al bas 400gr cokolade onda bi je bas morala i naplatit vise al svida mi se
a nesmijem se usudit radit glazuru bijelom cokoladom,ona je bas osjewtljiva a kod nas nema kvalitne bijele a citala sam da je i milka bezveze za glazuru
< Poruku je uredio bebacha -- 11.10.2012 19:00:29 >
11.10.2012, 19:01
ElmaB
4568
hajdi molim te nadji mi to
Elma hvala na savjetu
a od cega je najbolje tu slag "glazuru" dali od dlaga u prahu ili vrhnja za slag
Mamino sunce, maza, zivot i sreca... R 17.10.2011.
18.10.2012, 20:41
Medi_87
1472
prelijepa je Ja mislila melenom od ijetrve praviti tortu, aBd prekosutra mu je rođendan a kako mu je mama otisla na hadž strina ce praviti e posto on voli Spidermena ( iako ce mu tri godine tek biti ) a on mi je malo komplikovan za napraviti fondanom ima li gdje kakav tutorijal za njega ili ako mi ne uspije gdje da kupim jestivu sliku Spidermena
18.10.2012, 21:06
hapymum
-28
imas na youtube ukucaj i sve ce ti izbaciti,ukucaj fondat spiderman
< Poruku je uredio hapymum -- 18.10.2012 21:10:15 >
30.05.2012 02:20 Hana 03.07.2014 07:40 Ejna
18.10.2012, 21:14
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Medi_87
prelijepa je Ja mislila melenom od ijetrve praviti tortu, aBd prekosutra mu je rođendan a kako mu je mama otisla na hadž strina ce praviti e posto on voli Spidermena ( iako ce mu tri godine tek biti ) a on mi je malo komplikovan za napraviti fondanom ima li gdje kakav tutorijal za njega ili ako mi ne uspije gdje da kupim jestivu sliku Spidermena
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
18.10.2012, 21:25
Medi_87
1472
hajd na zimnicu vidi jesi li ti pravila i na koji način, ucrveniće mi paradajz
19.10.2012, 14:07
canim
4126
Samo da vas pitam na bocici od glicerina sta pise kao sastav ? Jeli ima alkohola u sebi ? Ja bih da pokusam svojoj curici za rodjendan napraviti torticu ali bas me interesuje glicerin i jeli moze bez njega fondant?
19.10.2012, 18:11
ElmaB
4568
Nema alkohola, imaš biljni glicerin kupiti u apotekama.