cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Fondant 2

clock-img

07.05.2013, 21:32

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ukucaj u pretraživač carska torta...
ima recept stavila palachinken...samo imaju dva idi ispod na recept jer je u rpvoj verziji zaboravila jaja u krenu :)))

može marmelada umjesto buter creme...tanko namazana...
figure sušiti na zraku najbolje je
ja valjam na radnoj površini...
stavim šećera i malo valjama malo podišem i unucajume šećera ispod...
sve što ti šećera bude gore i ne sviša ti se kad staviš fondat izbriši čistom krpicom il malo kistom opuhkaj

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

07.05.2013, 21:47

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

IZVORNA PORUKA: bebacha

moja teodora je punooo jednostavnije a okus fantazija

Daj i ti svoj receptic user posted image
Hanady hvala za teodoru,a krema od torte farah je suuuuperuser posted image bas se nalazi u mojim ponicimauser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

07.05.2013, 21:47

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

hvala Hanady puno na strpljenju i objasnjenjima!

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

clock-img

08.05.2013, 19:59

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

gdje kupite ove iskruzivace slova?

clock-img

08.05.2013, 21:01

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ja ih nemamuser posted image
imaš na e-bay ima na piku imaju ove specijalizirane pordavnice koje se bave prodajom...
ja nešto nikako d akupim...a znam se nanervirat što ih nemam nekadauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

08.05.2013, 21:49

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

ma i ja sad evo gledam svugdje na ovim FB stranicama su izmedju 20-30 KM , al mi puno to dati s obzirom da se ne bavim s tim,,,a opet lijepo bi bilo imati :) Al narucila sam i bolje boje pa mi se neda jos za ovo

clock-img

08.05.2013, 21:55

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

Ja danas gledala slova oko 27 KM,bas mi poskupauser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

09.05.2013, 06:53

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

IZVORNA PORUKA: zaha

Nisu slova nimalo jeftina. Ja imam nekoliko vrsta i Wiltonova su najskuplja, ali iskrena da budem meni i nisu najbolja. Mogu se naći neke možda jeftinije verzije, čak u prodavnicama dječijih igračaka. Kao modle za plastelin, jer ako ti ne trebaju profesionalni kalupi onda možeš kupiti i ovako, neke plastične jeftinije.

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

09.05.2013, 10:13

clock-img

minie

pencil-img

165

IZVORNA PORUKA: ElmaB

IZVORNA PORUKA: zaha

Nisu slova nimalo jeftina. Ja imam nekoliko vrsta i Wiltonova su najskuplja, ali iskrena da budem meni i nisu najbolja. Mogu se naći neke možda jeftinije verzije, čak u prodavnicama dječijih igračaka. Kao modle za plastelin, jer ako ti ne trebaju profesionalni kalupi onda možeš kupiti i ovako, neke plastične jeftinije.

Ja ove nikako da nadjem, zapravo, jesam jednom ali kostala su 22 KMuser posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

clock-img

09.05.2013, 16:18

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Minie, bilo je u diki commercu u jednoj kutij pakovani plastična slova dječija za igru da djeca uče abecedu. Ovako nešto 5-6 KM čini mi se i možeš ih iskoristiti.

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

09.05.2013, 18:53

clock-img

minie

pencil-img

165

Minie, bilo je u diki commercu u jednoj kutij pakovani plastična slova dječija za igru da djeca uče abecedu. Ovako nešto 5-6 KM čini mi se i možeš ih iskoristiti.

Hvala ti, potrazicu tamo user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

clock-img

09.05.2013, 19:27

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

IZVORNA PORUKA: minie

Hvala ti, potrazicu tamo user posted image

Pogledaj i u Marasu, Bingu, Škafi, Obiju, bilo je i tamo sličnih baš za djecu među igračkama, a fino ti mogu poslužiti.

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

09.05.2013, 19:32

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

ja sam gledala ova djecija u FIS-u , i bas su nekih 6-7 KM, al ne znam sto mi nisu odgovarala-nekako mi izgledala bas jeftina plastika a kontam ipak ce se hrana iskruzivati pa nisam...al pogledat cu ima li malo kvalitetnijih - bolje to kad cu samo za svoje potrebe

clock-img

09.05.2013, 19:37

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

IZVORNA PORUKA: vila_7

ja sam gledala ova djecija u FIS-u , i bas su nekih 6-7 KM, al ne znam sto mi nisu odgovarala-nekako mi izgledala bas jeftina plastika a kontam ipak ce se hrana iskruzivati pa nisam...al pogledat cu ima li malo kvalitetnijih - bolje to kad cu samo za svoje potrebe

Pa jeste ovi profesionalni kalupi što ja koristim zaista su skupi, posebno ako će ih koristiti samo ponekad.

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

09.05.2013, 21:38

clock-img

aidana

pencil-img

833

Ja sam uzela slova u Mercatoru za 7 km. Samo sto imaju magnete user posted image pa treba poslije iskruzivanja malo poravnati slovo. Ja naumila bebi za prvi rodjendan napraviti tortu i napisati ime i neke detalje napraviti od marcipana. Ali dzaba mi slova kad sa marcipanom dobijem neke cudne boje a praviti fondant mi zvuci zahmetli. Sreca pa se ima gdje naruciti :)
Ali eto za sljedeci put, zna li neko kako od marcipana dobiti njezne pastelne boje ili obojiti ga u bijelo?

clock-img

09.05.2013, 22:23

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

e to je to !!!!! user posted image Imali su magnete i ova slova sto sam ja nasla pa ih nisam htjela user posted image Znala sam da je nesto razlog neuzimanja user posted image

clock-img

13.05.2013, 08:17

clock-img

ziki

pencil-img

1815

Pitanje za iskusne fondašice. Kako napravit lego kocke, ovako nesto
user posted image
znam da je neko pitao i da ste odgovarale al sa posla ne mogu da tražim a kući i dalje nemam RR

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

clock-img

13.05.2013, 08:36

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

sječeš kocke iste velicine i sijeces ove gore krugove male pa sve spajas
prilicno je komplikovano mislim ima puno posla al meni to lijepo izgleda
a ja ti imam sjekace za ove krugove gore pa racunaj na to

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

13.05.2013, 08:38

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

evo ga

http://www.minjina-kuhinjica.com/desert/torta/rodjendanske-torte/lego-torta-tutorijal-2/

< Poruku je uredio bebacha -- 13.5.2013 8:39:00 >

clock-img

13.05.2013, 08:50

clock-img

ziki

pencil-img

1815

Hvala, ovo baš zahmetli. Da li bi se prvo mogle komplet kockice napravit preko vikenda pa onda da samo nalijepom u utorak veče? Ovo je torta za obdanište, znači u srijedu nosim, malo će mi bajata bit da napravim u nedelju da čeka srijede, a mislila fondan u nedelju da sredim pa torta utorak veče kad pospu đeca

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

clock-img

13.05.2013, 08:55

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

IZVORNA PORUKA: ziki

Hvala, ovo baš zahmetli. Da li bi se prvo mogle komplet kockice napravit preko vikenda pa onda da samo nalijepom u utorak veče? Ovo je torta za obdanište, znači u srijedu nosim, malo će mi bajata bit da napravim u nedelju da čeka srijede, a mislila fondan u nedelju da sredim pa torta utorak veče kad pospu đeca

mislim da se nebi trebale puno osusit do utorka a ionako ih moras malo pokvasit da zalijepis
ako ti bude trebala pomoc oko rezanja i sklapanja zoviuser posted image
i naravno ako ti treba neki alat javi da ti dobacim

clock-img

13.05.2013, 09:09

clock-img

ziki

pencil-img

1815

Hvalauser posted image , Čućemo se i oko ovo rezača.

clock-img

13.05.2013, 09:27

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

Ja imam za srijedu Nodija narucenog,hajmo sad prijedloge, ali lagane,nista komplikovanouser posted image

clock-img

13.05.2013, 09:30

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

ja bi radila sliku od fondana preko il eventualno naruci jestivu sliku oz Carolije

Zadnji članci

article-img