Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
ukucaj u pretraživač carska torta... ima recept stavila palachinken...samo imaju dva idi ispod na recept jer je u rpvoj verziji zaboravila jaja u krenu :)))
može marmelada umjesto buter creme...tanko namazana... figure sušiti na zraku najbolje je ja valjam na radnoj površini... stavim šećera i malo valjama malo podišem i unucajume šećera ispod... sve što ti šećera bude gore i ne sviša ti se kad staviš fondat izbriši čistom krpicom il malo kistom opuhkaj
07.05.2013, 21:47
Honey3
3035
IZVORNA PORUKA: bebacha
moja teodora je punooo jednostavnije a okus fantazija
Daj i ti svoj receptic Hanady hvala za teodoru,a krema od torte farah je suuuuper bas se nalazi u mojim ponicima
07.05.2013, 21:47
vila_7
5398
hvala Hanady puno na strpljenju i objasnjenjima!
08.05.2013, 21:01
Hanady RR
18727
ja ih nemam imaš na e-bay ima na piku imaju ove specijalizirane pordavnice koje se bave prodajom... ja nešto nikako d akupim...a znam se nanervirat što ih nemam nekada
08.05.2013, 21:49
vila_7
5398
ma i ja sad evo gledam svugdje na ovim FB stranicama su izmedju 20-30 KM , al mi puno to dati s obzirom da se ne bavim s tim,,,a opet lijepo bi bilo imati :) Al narucila sam i bolje boje pa mi se neda jos za ovo
08.05.2013, 21:55
Honey3
3035
Ja danas gledala slova oko 27 KM,bas mi poskupa
09.05.2013, 06:53
ElmaB
4568
IZVORNA PORUKA: zaha
Ja danas gledala slova oko 27 KM,bas mi poskupa
Nisu slova nimalo jeftina. Ja imam nekoliko vrsta i Wiltonova su najskuplja, ali iskrena da budem meni i nisu najbolja. Mogu se naći neke možda jeftinije verzije, čak u prodavnicama dječijih igračaka. Kao modle za plastelin, jer ako ti ne trebaju profesionalni kalupi onda možeš kupiti i ovako, neke plastične jeftinije.
Nisu slova nimalo jeftina. Ja imam nekoliko vrsta i Wiltonova su najskuplja, ali iskrena da budem meni i nisu najbolja. Mogu se naći neke možda jeftinije verzije, čak u prodavnicama dječijih igračaka. Kao modle za plastelin, jer ako ti ne trebaju profesionalni kalupi onda možeš kupiti i ovako, neke plastične jeftinije.
Ja ove nikako da nadjem, zapravo, jesam jednom ali kostala su 22 KM
09.05.2013, 16:18
ElmaB
4568
Minie, bilo je u diki commercu u jednoj kutij pakovani plastična slova dječija za igru da djeca uče abecedu. Ovako nešto 5-6 KM čini mi se i možeš ih iskoristiti.
Minie, bilo je u diki commercu u jednoj kutij pakovani plastična slova dječija za igru da djeca uče abecedu. Ovako nešto 5-6 KM čini mi se i možeš ih iskoristiti.
Hvala ti, potrazicu tamo
09.05.2013, 19:27
ElmaB
4568
IZVORNA PORUKA: minie
IZVORNA PORUKA: ElmaB
Hvala ti, potrazicu tamo
Pogledaj i u Marasu, Bingu, Škafi, Obiju, bilo je i tamo sličnih baš za djecu među igračkama, a fino ti mogu poslužiti.
ja sam gledala ova djecija u FIS-u , i bas su nekih 6-7 KM, al ne znam sto mi nisu odgovarala-nekako mi izgledala bas jeftina plastika a kontam ipak ce se hrana iskruzivati pa nisam...al pogledat cu ima li malo kvalitetnijih - bolje to kad cu samo za svoje potrebe
09.05.2013, 19:37
ElmaB
4568
IZVORNA PORUKA: vila_7
ja sam gledala ova djecija u FIS-u , i bas su nekih 6-7 KM, al ne znam sto mi nisu odgovarala-nekako mi izgledala bas jeftina plastika a kontam ipak ce se hrana iskruzivati pa nisam...al pogledat cu ima li malo kvalitetnijih - bolje to kad cu samo za svoje potrebe
Pa jeste ovi profesionalni kalupi što ja koristim zaista su skupi, posebno ako će ih koristiti samo ponekad.
Ja sam uzela slova u Mercatoru za 7 km. Samo sto imaju magnete pa treba poslije iskruzivanja malo poravnati slovo. Ja naumila bebi za prvi rodjendan napraviti tortu i napisati ime i neke detalje napraviti od marcipana. Ali dzaba mi slova kad sa marcipanom dobijem neke cudne boje a praviti fondant mi zvuci zahmetli. Sreca pa se ima gdje naruciti :) Ali eto za sljedeci put, zna li neko kako od marcipana dobiti njezne pastelne boje ili obojiti ga u bijelo?
09.05.2013, 22:23
vila_7
5398
e to je to !!!!! Imali su magnete i ova slova sto sam ja nasla pa ih nisam htjela Znala sam da je nesto razlog neuzimanja
13.05.2013, 08:17
ziki
1815
Pitanje za iskusne fondašice. Kako napravit lego kocke, ovako nesto znam da je neko pitao i da ste odgovarale al sa posla ne mogu da tražim a kući i dalje nemam RR
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
13.05.2013, 08:36
bebacha
1170
sječeš kocke iste velicine i sijeces ove gore krugove male pa sve spajas prilicno je komplikovano mislim ima puno posla al meni to lijepo izgleda a ja ti imam sjekace za ove krugove gore pa racunaj na to
Hvala, ovo baš zahmetli. Da li bi se prvo mogle komplet kockice napravit preko vikenda pa onda da samo nalijepom u utorak veče? Ovo je torta za obdanište, znači u srijedu nosim, malo će mi bajata bit da napravim u nedelju da čeka srijede, a mislila fondan u nedelju da sredim pa torta utorak veče kad pospu đeca
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
13.05.2013, 08:55
bebacha
1170
IZVORNA PORUKA: ziki
Hvala, ovo baš zahmetli. Da li bi se prvo mogle komplet kockice napravit preko vikenda pa onda da samo nalijepom u utorak veče? Ovo je torta za obdanište, znači u srijedu nosim, malo će mi bajata bit da napravim u nedelju da čeka srijede, a mislila fondan u nedelju da sredim pa torta utorak veče kad pospu đeca
mislim da se nebi trebale puno osusit do utorka a ionako ih moras malo pokvasit da zalijepis ako ti bude trebala pomoc oko rezanja i sklapanja zovi i naravno ako ti treba neki alat javi da ti dobacim
13.05.2013, 09:09
ziki
1815
Hvala , Čućemo se i oko ovo rezača.
13.05.2013, 09:27
Honey3
3035
Ja imam za srijedu Nodija narucenog,hajmo sad prijedloge, ali lagane,nista komplikovano
13.05.2013, 09:30
bebacha
1170
ja bi radila sliku od fondana preko il eventualno naruci jestivu sliku oz Carolije