Ah, svakodnevno se smijem Esminim izvalama, a zaboravim HIN napisati ođe:
popi ce - popni se (to joj ja govorim, a ona ponavlja kad hoće da se popne na kauč) pap''ce - papuče pupa ce - kupa se ham - haj''mo tau - ćao (najgore mi je kad usred mog telefonskog razgovora sa nekim Esma dobaci "tau" pa ljudi misle da namjerno želim što prije završiti razgovor) haje - kombinacija halo i koje kad "ko fol" priča na telefon ćeće - cvijeće
< Poruku je uredio pingpong -- 19.5.2010 21:30:27 >
19.05.2010, 21:48
acudesa
7725
Joj...slatko skroz....esmica...
20.05.2010, 19:59
maja78 RR
4163
e moje dijete danas mene zove mama manaaaa reko sta mu je to, a prije toga mene moja mama zovnula majoooo i govorila mu mama se zove maja ona mu par puta rekla i on ponovio, kako se mama zove kaze on mana maloprije mi dodje kuma na vrata koja se isto zove maja i on na vrata i kaze joj mana mana dijete je skontalo kako se zovem ih sto sam ponosna
došla jedna teta kod moje mame koja ima istaknuta 2 prednja zuba na gornjoj vilici...i, moj malac stao ispred nje, nepristojno se zabuljio i kaže joj. Jesi li ti zeko?? ..i smijal bih se i palkala...a, on bio u fazi zeka, za njega to super kompliment, a ženi bi nezgodno..ja: izvini, molim te...i nije se naljutila, dijete je to...
05.06.2010, 19:13
Hannica
2920
05.06.2010, 19:14
Hannica
2920
Pa kad bolje razmislim to i nije bila jezicka pogreska.Dijete se bas lijepo izrazilo.
05.06.2010, 19:16
acudesa
7725
i meni je dlaka falila da se prasnem smijati, a stvarno ne volim kad neko ima predrasude na osnovu izgleda-za mene su svi lijepi, al tad sam se jedva suzdržala
05.06.2010, 22:15
mama_debeljuca
908
Podsjeti me acudesina priča, na jedan naš sličan događaj. Moj dječak je jedno vrijeme strašno volio majmune, divio im se. I reći će teti, staroj našoj komšinici (koju jako voli): " kako si mi lijepa teta, ko majmun" Za njega ljepšeg kompilmenta nije bilo
05.06.2010, 22:43
Ilhana RR
6113
Moja mala dobro prica, jasno sve izgovara osim slobo R...
Zovem ga ja: Dođi odmah ovamo, a on meni iz hodnika (odjekuje): "Ali, ja sam samo glas-ne mogu doći"
07.06.2010, 17:35
Anoniman
IZVORNA PORUKA: acudesa RR
Zovem ga ja: Dođi odmah ovamo, a on meni iz hodnika (odjekuje): "Ali, ja sam samo glas-ne mogu doći"
car je
i mi imamo novu riječ jagoda-bagada
07.06.2010, 18:38
acudesa
7725
bagada moja
07.06.2010, 19:29
Medić*
29
e mi smo ponesto poceli pricati
Tatih - svoje ime Fatih, pojo - pokoyo tetebisi - teletabisi, dada - daidza kaka - kafa cahi - caj pok - park meko - mlijeko doda - voda,
uglavnom razumijemo se sa njim dobro
10.06.2010, 17:00
acudesa
7725
duše male...doda Obuva tene i dere se: Mamaaaa...smeta mi lakat!!! hmm...ja kod njega..."jezik" od tena se uvrnuo
10.06.2010, 17:11
faris06
190
Nije bas pogreska ali je simpa. Govori teta mom sinu da pokupi gracke. Kaze on da mu je mrsko. Ona njemu : " A sta ti znaci to mrsko"?. A on odgovara :"Znas teta M., mrsko ti na engleskom znaci da te bole ruke i da ne mozes kupiti igracke."
10.06.2010, 17:16
acudesa
7725
legenda je...kako se snašao...tako moj malac šalta nanu...ko sve nešto na eng-zna da ga ona ne može ispravljati, namazani do bola, našao nju-za koji je siguran da nema pojma o eng
11.06.2010, 00:19
Hannan
135
Hahaha smeta mu lakat, e sto me nasmija. A i moj inace "prica" dosta stranih jezika, a najzanimljiviji je afganistanski :) Pita ga veceras jedna teta :"imas li ti djevojku"? M:" nemam, ja imam mamu"! Nekoliko dana mu govorim kako bi se trebao sisati, a on nece, nudim mu nekoliko opcija, nece .I danas mu kazem , hajde da te mami sredi a ti biraj kakvu ces frizuru...e moze mama, hocu frizuru kao kod spajdermena :). Sad mi je isti spajdermen:)
11.06.2010, 00:28
acudesa
7725
...originalan je čuj afganistanski, majko mila ...a, zadevera me: kakva je kod spajdermena frizura..ćelava, jel'
11.06.2010, 00:59
Hannan
135
Pa ovaj, on je dobio "na cent"i sta god da je izabrao ista bi bila, ja ne znam drugu nego opleti masinicom:)
11.06.2010, 01:03
acudesa
7725
...i sama samti takva...svi me pitaju: Što mu je tako kratka kosa
11.06.2010, 11:55
ziki
1815
Nemam vremena da baš sve isčtam a nebih da otvaram temu pa ću vas pitat ovdje: Tarik inače odlično priča, sad je počeo da izgovara i slovo "R" a onda najednom bum. Mesto pusti me -puni me, sunce- nunne i još masu riječi koje ne mogu ni da dešifrujem. Da li je u pitanju neka faza ili nešto drugo?
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.
11.06.2010, 14:37
acudesa
7725
IZVORNA PORUKA: ziki
Nemam vremena da baš sve isčtam a nebih da otvaram temu pa ću vas pitat ovdje: Tarik inače odlično priča, sad je počeo da izgovara i slovo "R" a onda najednom bum. Mesto pusti me -puni me, sunce- nunne i još masu riječi koje ne mogu ni da dešifrujem. Da li je u pitanju neka faza ili nešto drugo?
ma igra se jezikom, govorom, a još vidi da dobije tvoju reakciju i to ti je... moj malac kaže: ja cam ce tek jodijo, ja cam beba...kmeee...kmeee...i leži, kaže ne zna ni hodati...pa mu odjednom dosadi-skoči: sad sam narastao i uzme kamion da voza.. ne brini-faza