Jos on rijei zna samo vise ne mogu popamtiti na koga li je jezikara mala
15.12.2010, 17:33
Anoniman
moj perfekno prica mandarinski
15.12.2010, 18:17
makana
772
Lamče tek pokoju zna odvaliti, polijena je za priču, i kad izgovara riječ otegne je brate ihaha, seku almedinu zove ata, tetku adla, njanja je nana, buci-obuci, pusti tečno izgovori jer joj najčešće treba kao i - daj ali moja almedž tj almedina uh kad se sjetim štrumf je bio - tuf, množina - tufovi, srcojka - ićka, prsluk-pićuk...
15.12.2010, 18:48
Niobe
1841
IZVORNA PORUKA: dadada
moj perfekno prica mandarinski
Također (cut ces)
15.12.2010, 22:53
N_N
1860
mama tata Tala - Sara dedo nana daida - daidža ka - tetka Mia- Mirza mata - maca va va - cuko tot - sok gneg - snijeg mrak peč giger - šarafciger brn brn - auto nononoc - laku noć va - dva (2) pet Bido - Ibro Benjo hvala mim - miš i dim teta bundo - Brundo i Talooooooo tooooot (Saro donesi m sok )
< Poruku je uredio N_N -- 15.12.2010 22:54:11 >
16.12.2010, 15:31
Mala Selma
779
A. zna dosta rijeci i bas me iznenadi svaki dan. Evo sto se mogu sjetiti:
Ma ima jos rijeci ali se nemogu sjetiti J Sastavio je prije mjesec dana dvije recenice i to: Rory auto taj i Tata vidi mraka!!!Zna sva imena ljudi koji ga okruzuju i koje je skim u vezi (porodica i članovi porodice), zna sta je gore-dole, boje zutu, crvenu, crnu, plavu i bijelu, slova A i O.Mogu primjetiti da dosta rijeci pravilno izgovara !! Mi ga neforsiramo previse, sve kroz igru uci, a i Teta koja ga cuva dosta radi sa njim (prica mu, pjeva, crta i igra se)!!
16.12.2010, 15:35
Anoniman
Talooooooo tooooot (Saro donesi m sok user posted image )
ovo mi je najbolje dosad sto,procita talo i bunil se seka sto ju tako zove .........medek nas pametni........
18.12.2010, 23:41
N_N
1860
IZVORNA PORUKA: felix
Talooooooo tooooot (Saro donesi mi sok user posted image )
ovo mi je najbolje dosad sto,procita talo i bunil se seka sto ju tako zove .........medek nas pametni........
Ne buni, ona je dušica moja mila i odmah trči da mu donese, koji je to šmrcko!!
18.12.2010, 23:43
N_N
1860
Selmice, za druga Afana, pričalica mala
19.12.2010, 10:04
Sonja
2429
Adine
ja Sonja kad acitam sta tvoj sve zna reci...ja se bas ucrnjacim...a mladji je od ovog mog skoro dva mjeseca
e nema vala smisla 4 puta pisem tekst i ne prolazi
dadada zna on sigurno puno rijeci al sto bi narod rekao sigurno je lijen da prica vidjet ces kad procepi
adin stvarno melje i vec sastavlja recenicu od 4-5 rijeci ..ma prava pricalica i svi se iznenade kad ga cuju al i ja ga stalno poticem da prica npr. necu mu nesto dodati ako tu stvar ne imenuje pa tako sad bas lijepo kaze"mama daj šota adinu".. prava je mala mahalusica sve slusa sta ko prica i stalno ponavlja ... neki dan rekao mojoj svekrvi "utaj zeno pi tafu"heheeheh ili pred gostima kad rece "pude mama šona"
Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :((( 17:00h 4000g 55 cm Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav
Darian 27.05.2013 16:40h 4150g 56cm Nase sunce
19.12.2010, 10:40
Nunichi
4125
jaje - jaje jaje - kisobran (valjda zato sto je zut ) jaje- luk (valjda zato sto je iste boje ko i jaje )
Moje cudo brblja uveliko. Juce je izvalila "nemoj lidit Jaju". To dodje kao nemoj gledati Zaru, jer joj je lidi-vidi. Jutros govori "doce mraz po nas", izgleda je tako skontala pricu da ce ici djeda mrazu po paketic.
19.12.2010, 10:50
veeseelaa
20552
moja melena svo okruglo voće zove abuka (jabuka) a kad traži salamu kaže sama mama a isto kad hoće nešto da uradi sama kaže sama mama pa sam nekad zbunjoza šta hoće
inače jako puno riječi zna
šega mi je kad za dušek kaže uške
19.12.2010, 13:48
bebbe RR
2004
Moja curiica govori sve i to odavno, govori i R, iako šuška, no, ima par riječi "u inverziji", pa je tako ptica "tipca", samim tim i ptička "tipčka", a imena Selma I Silva izbovara Semla i Sivla:) Meni je to toliko slatko da ni ne ispravljam. Jutros ju je komšinica pitala da li se je prestrašila Deda Mraza, pa joj je rekla: "Nisam se prestrašila, ali me je bilo strah:":))))
19.12.2010, 13:58
Anoniman
I moja je brbljivica, doduse napolju ni da zine jiba - riba moje tano - more slano kindej jaje oda - voda kok - sok neg - snijeg lepo, mleko i inace sve je ekavizam pene - penje pena - pjena kini - skini buci - obuci igake - igracke atitic - autic luka - lutka vejiki, maji, puno, bezi - bjezi tam te bijo - sram te bilo lizor - daljinski akuk - jastuk a i mnoge rijeci koje izgovara pravilno, ma cini mi se kad je raspolozena da joj ne promice nista sto kazemo a da ne ponovi pa kako tako
< Poruku je uredio sahara -- 19.12.2010 14:00:25 >
19.12.2010, 14:08
Adana
2777
IZVORNA PORUKA: bebbe RR
Moja curiica govori sve i to odavno, govori i R, iako šuška, no, ima par riječi "u inverziji", pa je tako ptica "tipca", samim tim i ptička "tipčka", a imena Selma I Silva izbovara Semla i Sivla:) Meni je to toliko slatko da ni ne ispravljam. Jutros ju je komšinica pitala da li se je prestrašila Deda Mraza, pa joj je rekla: "Nisam se prestrašila, ali me je bilo strah:":))))
I već par dana, iz nekog razloga, umjesto H kaze F, pa je recimo foću umjesti hoću.
19.12.2010, 14:19
Adana
2777
Još uvijek neka slova ne izgovara, ali priča uveliko. Na mamu. Mislim da zna oko 300-tinjak riječi (ne samo imenica i glagola). I već odavno sklapa kratke rečenice koje su neodoljive. Pogotovo kada mi dođe, pomazi me po licu, i kaže Ti si moja duša.
A ono što je meni šega je da za konjića za ljuljanje kaže buta-buta. Tu isti riječ koristi i kada želi da je tata stavi na ramena i nosi. To je ono baš njena riječ koju je prvi put rekla s nekih godinu dana i do dana današnjeg se održala. S tim da je naučila da kaže i konjo i džiha džiha. Ali džaba, buta-buta je ostalo...
19.12.2010, 21:42
new mama
2578
IZVORNA PORUKA: Adana
IZVORNA PORUKA: bebbe RR
I već par dana, iz nekog razloga, umjesto H kaze F, pa je recimo foću umjesti hoću.
Kod nas je ovo isto fora,meni je slatko,ja je nekad pokusam ispraviti,ali nista ona po svom
19.12.2010, 21:47
Adana
2777
Sada mi pade na pamet još nešto, moja Asja za alu-foliju kaže dupe. Kako mi za istu kažemo ili guza ili guz**a, dupe joj ne spada pod to. I tetka joj neki dan rekla hoćeš li sada po dupetu da dobiješ i pokaže alu-foliju, i Asja skonta da je to dupe.
19.12.2010, 22:03
bebbe RR
2004
IZVORNA PORUKA: Adana
Sada mi pade na pamet još nešto, moja Asja za alu-foliju kaže dupe. Kako mi za istu kažemo ili guza ili guz**a, dupe joj ne spada pod to. I tetka joj neki dan rekla hoćeš li sada po dupetu da dobiješ i pokaže alu-foliju, i Asja skonta da je to dupe.
Hahahaha... Ovo je preslatko!
19.12.2010, 22:09
R&T@
5982
Kod moje je glavna rijec "ono" i pokaze prstom... pa mi "bacamo grah" da skontamo sta hoce...
Omiljene su joj i "moje" i "ja"... egoista moj dragi...
Najdraze mi je kad vrisne Tai, tako zove sestru...
19.12.2010, 22:11
maja78 RR
4163
IZVORNA PORUKA: tajra
Kod moje je glavna rijec "ono" i pokaze prstom... pa mi "bacamo grah" da skontamo sta hoce...
moj je tek poceo sa nedam u zadnje vrijeme
19.12.2010, 22:15
new mama
2578
IZVORNA PORUKA: maja78 RR
E Majo ne znas sta te ceka ,ta je faza katastrofa,meni prije par noci neki prijatelji bili,i bezveze mi iznijeli neke grickalice i kokice,ona sve pokupila i stavila pored sebe,kad nosi jedan grisini mojoj prijateljici,kaze evo izvoli,ko fol
19.12.2010, 22:18
maja78 RR
4163
IZVORNA PORUKA: new mama
IZVORNA PORUKA: maja78 RR
E Majo ne znas sta te ceka ,ta je faza katastrofa,meni prije par noci neki prijatelji bili,i bezveze mi iznijeli neke grickalice i kokice,ona sve pokupila i stavila pored sebe,kad nosi jedan grisini mojoj prijateljici,kaze evo izvoli,ko fol
vidis kako je darezljiva ma ja pokusavam da dijeli stalno, ali ima par stvari za koje kaze nedam, pa sta cu, proci ce ga
19.12.2010, 22:22
new mama
2578
Ma moja nista neda,to je najtuznije ,sve je njeno,ma ja pricam i pricam,ali ne pije vode,dok samo ne prodje,bezveze trositi rijeci
19.12.2010, 22:22
Anoniman
MENI i dan danas ...JA svaku recenicu zapocinjem s JA ...a potpis mi je JA na francuskom ...pitao me lik u cipsu...sta je ovo ...ministarstvo odbrane italije ...a JA sva vazna...ma jok...prezime, prezime, ime...ili ti ja na fr. ...a kada sam bila mala vazda sam govorila "ovo je moje zajednicko"...imamo ja i Riana mnogo toga slicnog