Petak 20:30 Palma?
Meni OK!
Javnite zenice.
Mirujte koliko mozete, ne pretjerujte, cuvajte se. Samo lagane setnje, ne usisavajte, neka to muzevi rade.
Tek ste prosle pola trudnoce a vidite kako se vec osjecate teske.. Isto je i meni bilo, tako je sa blizancima, mame sa jednom bebom u 20 i nekoj sedmici su jos uvijek kao leptirici.
Malena, obavezno presnimi taj DVD za sve nove trudnice duplice.
Sada je vrijeme da sve teoretski naucite o dojenju, kada se bebe aBd rode, necete imati vremena, a ako ne budete imale podrsku okoline...
Dojenje je praksa i iskustvo, mogu se knjige procitati ali najbolji savjet moze dati majka dojilja.
Ali... mnogo znaci kada se neke stvari procitaju i izuce.
Da vam iskreno kazem, dok sam bila trudna kao vi, bazirala sam se samo na trudnocu, o dojenju jesam citala, ali povrsno, jer nekako mi je bilo prirodno da cu dojiti i nisam se s tim zamarala.
Na svu srecu, ja nisam imala velikih problema tipa mastitisa, ragada i sl. kao mnoge zene, i imala sam podrsku u mami, moja jedina poteskoca je bila umor i bol u ledjima, ali to brzo prodje, samo dok bebe malo ojacaju i kada se vi mozete zavaliti u fotelju ili krevet, kada ste vi naucile da dojite, kada su bebe naucile dojiti, onda je sve pjesma i posebna sreca i zadovoljstvo jer vasim bebama pruzate najkvalitetnije.
Oprostite, ako vas zamaram, recite ako sam dosadna, ali bi mi bilo drago da ja ne budem jedina dojilja blizanaca na RR - a dojilje blizanaca su poseban podstrek za sve mame sa jednom bebom koje se susretnu sa problemima sa dojenjem.
< Poruku je uredio Suzana -- 20.10.2009 22:32:13 >