citav komsiluk se digao na noge da vraca ljude koji su dosli pomoci i zale se jer ova porodica jeste loseg finansijskog stanja ali nisu na rubu i imaju sredstava  i mogucnosti da rade  i zarade. 
 Cuj citav komsilik se digao
 napisali su da nemaju vodu...imaju je dva koraka ispred kuce,
     napisali su da nemaju vodu...imaju je dva koraka ispred kuce,     Ovo mi je stvarno zalosno

Evo zasto im ne pomoci, pa im uvesti vodu u kucu?  I meni ovo nije nimalo zavidno, samo se stavim u ovakvu situaciju da sam sama....a ne sa malom djecom!    
invalidnina za djecaka jeste 100km ali je dobio prosli mjesec  4000hiljade km  za sto imaju dokumenti , a roditelji kazu da su  potrosili pare. imaju kravu... sto znacu imaju i mlijeko i mogu  zaraditi. ova zena je od mjesne zajednice vec dosta puta uzimala pare i  da se cisti od nezeljene trudnoce ...  

100Km mjesesno

Mislim da im je i previse!!! a ove 4000 ne zelim da komentarisem, svi imamo rupa koje treba zakrpiti! Sigurno su ih potrosili tamo gdje ne treba

A imaju kravu.....pitam se koliko mogu sebe prehraniti, a jos plus i zaraditi

I na kraju, da li imaju para za kondome da se cuvaju nezeljene trudnoce!?    
njen suprug sasvim sposoban covjek je keramicar koji moze u svakom  trenutku dinar zaraditi i zaradjivao je po sto km po danu, ali kazu  spiska preko noci .... dobivali su sakom i kapom od svih ljudi     I mm je jako sposoban, ali se znalo desiti da po dva mjeseca ne dobije platu!!! U svakom trenu covjek moze da zaradi  u nekoj normalnoj drzavi i zemlji, ali posto je ovo nenormalna drzava puna lopovluka.....cisto sumnjam da se ovako lahko zaradjuju stoje

Da li spiska preko noci, ja ne znam niti zelim da ulazim u to...ali i ako spiska, jadna ta zena

Ne opravdavam, nikakav vid prevare! Ali ne volim da donosim zakljucke po osnovu ''rekla- kazala'' Svi mi smo danas  u ne zavidnim situacijama, i ako imamo poslove...ali oni koji ih tek nemaju...o tome ne treba ni raspravljati!!! 
 Ako zelim da pomognem pomocicu! To radim od srca i za dobrobit svoje djece i porodice!  ne da me neko vidi i da kaze da sam pomogla...Jer nika covjek ne zna na cemu ce ''zaraditi'' a na cemu ''izgubiti''!