IZVORNA PORUKA: anđelo
lejla ka pomagaj
moja beba je stara 5 dana...kolostrum je došao nakon 2 dana ali u minimalnim količinama..kapljica koja boljevreći...beba je snažna i jako vuče .....već juče je došlo mlijeko u većoj količini....znam da doji i da guta jer se čuje zvuk gutanja i dojke nakon podoja postanu mekše.u porodilištu je bio na dohrani pa je znao popiti i 50 ml a jednom čak nakon što sam ga dojila 2 sata nadohranili su ga sa 70 ml....sad smo kući i sinoć smo cjelu noć dojili ali jutros u pola 6 sam morala dati dohranu...mlijeko sve slabije nadolazi....grudi više tako ne očvrsnu....a dojim ga svakih 15 minuta po sat vremena i nakon toga postane razdražljiv i zacene se a u grudi mehke budu i on ne želi više dojiti,pa sam prinuđena da ga dohranim.....
molim savjet šta da radim.....želim dojiti svoju bebu......
Koliko beba ima dnevno stolica i koliko popiškenih pelena?
Po kojem rasporedu nudiš dojke?
Jedeš li i piješ redovno?
Uspjevaš li se odmoriti, odspavati?
To što su dojke meke ne predstavlja znak da je mlijeka malo, kao ni to što se ne "nadolaze". To samo znači da ih beba kvalitetno prazni, pošto često jede beba uspjeva doći do kompletnog mlijeka. To što su meke još i olakšava protok mlijeka pa je bebi lakše dojiti.
Velika je zamka u ovom trenutku bebi ponuditi flašicu, i u njoj dohranu. Nemoj se jesti što si to uradila, ja znam da ti vjeruješ da nije bilo drugog izbora. To je OK. Ja ću ti sad ponuditi podršku i pomoć da se ipak koncentrišemo na isključivo dojenje jer nas dohranjivanje flašicom može skrenuti na put problema. Ni to nije nikakva propast, sve se to još može riješiti, i sve je još na vrijeme, nema potrebe da se sekiraš, niti da razmišljaš o uspjehu ni ne uspjehu. Sad je vrijeme kad se radi, rezultati će se vidjeti kasnije
Javi se, pa da vidimo kako dalje
DjeCa pored djece,
i moje
Dojenje nakon dojenja