IZVORNA PORUKA: senjorita
nisam citala sve od pocetka, pa me interesuje samo i a li ista o izbacivanju sesirica? bebica mj ima 3 sedmice i dojimo sa sesiricima, htjela bih da ih izbacim ali nikako nam ne ide,navikla na nesto tako veliko a meni bradavice skroz uvucene. i presle smo na sesirice nakon sto su mi popucale bradavice,a patronazna kaze da je i pogresno dijila pa se zato to desilo....ako imate ikakvih ideja pisite :-) hvalaaa...
Jedan od prijedloga: započnete podoj sa šeširićima, aonda kad je utažena prva glad, a bradavica se malo izvukla skineš šeširić.
Drugi prijedlog: uz pomoć "spravice" koja se napravi od velike šprice (koju nabaviš u apoteci) i koja izgleda ovako:
izvučeš bradavice prije podoja. Staviš na bradavicu, napraviš vakum i držiš neko vrijeme da bradavica izađe, a onda staviš bebu.
Spravicu napraviš tako da izvučeš klip iz šprice, odrežeš nožem dio na koji ide igla i onda klip vratiš sa te strane, tako da bradavica ulazi u dio koji se inače drži prstima. Tražiš velike šprice, od 20ml ili više ako nađeš.
Ako posjeduješ pumpicu za izdajanje, sve ovo možeš odraditi sa njom. Znači ne izdajaš već napraviš vakum koji izvlači bradavicu neko vrijeme (zavisi, od par sekundi do minute).
Treći prijedlog: koristiš tzv. školjkice za dojke:
One imaju rupu u koju dolazi bradavica i stalno je po malo pritiskaju tako da bradavica bude izbočena i između podoja.
Možeš probat sve od jednom, jedno po jedno, koju god kombinaciju ti se čini da možeš.
Javi kako ide da znamo šta dalje.
DjeCa pored djece,
i moje
Dojenje nakon dojenja