IZVORNA PORUKA: ajla86
simba patronazna nije dolazila....
izasla sam u petak tako da me zakacio vikend..nadam se sutra da ce doci...kupila sam tu mast....
probala sam tako i dalje cu pokusavati ali strah me da mi se sise neupale jer ona vuce malo i onda nastaje dar mar ...ljuta na oca voljenog hahahaha
samo da hoce krenuti mlijeko jer mi je zao krupna je ona a da mi bude gladna da je patim..hvala draga dok dodze patronazna pa cu vidjeti kaze mama mozda mi mlijeko nije kvalitetno pa je nezasiti .....
huh,,,
najprije draga moja...ovaj forum obiljuje temama o dojenju...
imamo posbenu tmeu o toj tzv. ne.kbvaliteti mlijeka...totalno pogrešan i nadsve neist8nit termin dokonih baba kojima podlegne veliki broj mladih mama neiskusnih...
najprije da naučimo jedno...ne postoji nevalitetno majčino mlijeko...
Dalje za bradivice su ti rekli, maži ih purelanom il aventovom kremom i suši na zraku...što više...
Treće...beba je OK , ti si OK i nema veze koliko gr ima po rođenju ona je već kalirala to jest izgubila do 10% od porođajne težine...
dalje draga moja kolotstrum je i bolji i važniji od mlijeka koje će kasnije doći...a mlijeko će navući beba...često dojenje će stvoriti potražnju i počet ćeš ''porizvoditi'' koliko bebi treba bez obzira na njenu kilažu...
A sad...
ja se bojim da ti bebu ne držiš ispravno na dojci...
bojim se da se ne umori i zaspe i neće navući mlijeko tako...zato najprije evo link
najbolja poza za dojenje je ona u kojoj i ti i beba uživate, lijepo ste se nmjestile i ne osjećas napor dok je dojis. dali je to sjedeći ili ležeći polozaj ti ćes odrediti ali evo ti link kako to treba da izgleda
http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=123:really-good-drinking&catid=6:video-clips&Itemid=13 Ako beba pogrešno uhvati, mali prst u ugao njenih usnica, razdvojiš čeljusti da otpusti pritisak pa pokušate ponovo.
Nudiš da doji i učite pravilan hvat kad beba još nije nervozna od glad
nemoj da mjenjas siku na podoju dok beba ne isprazni onu koju si joj 1 ponudila.Važno je reći a i zapamtiti da beba napredajue najbolje kada popije tzv. zadnje mlijeko...zanči posljednje mlijeko iz sike je najmasnije i do njega beba napreduje.
Da bi imala mlijeka sto česć esatvljaj bebu na dojku...na svaki njen zahtjev. ne gledaj na sat jer beba je mala i podoji na 2-3 sata mogu joj biti amlo. Ona je beba i svakai njen plač moze biti zelja za sikom.
''Znači, kad je stavljaš na dojku, držiš glavu blizu dojke, dohvatiš je po bradi bradavicom da zine najšire što može, onda bradavicu postavljaš blizu gornje usne, a donjim dijelom areole (krug oko bradavice) ćeš još malo pogurati donju vilicu dok beba prihvati dojku.'' rekla bi naša Lejla Ka, Ovdje se dobro vidi:
http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=article&id=127:baby-28-hours-old-assisted-latching&catid=6:video-clips&Itemid=13 I da nemoj se plašiti, vjeruj u sebe...
ne leti za dohranom...ne pati se ona draga moja...kako s emože patiti kraj svoje mame i njenoga mirisa...
i ako želiš dojiti molim te razmisli da ti namagical da broj patronažne koja je svima nama pomogla u ovom iskušenju....