ja imam problema sa dojenjem.... od prvog dana.. one prevaziđene ću samo pomenuti - ravna bradavica, ragade, nasisavanje cijeli dan bez minute pauze, štrajk dojenja i sl.... unazad 1.5 mjesec, malo više od toga imam problem koji nemam pojma hoće li se ikada riješiti
naime, moj malac je užasno energetski zahtjevna beba.. u početku sam mislila da nemam dovoljno mlijeka pa je zato na sisi non stop, po 10 pa i 16 sati u cugu.... vjerovatno i nisam imala mlijeka za potrebe takvog klipana.. kad se samo sjetim onih preteških pelena, kile i kile je dnevno ispišavao, kakio po 15 puta u prosjeku... a on i dalje mršavko..
stanje se postepeno popravljalo, pa je sa 1.5 mjesec-2.5 mjeseca uglavnom jeo svakih sat vremena po 15-20 minuta, ponekad produži na sat maksimalno.... noću su budio 2-4 puta, sve mi je djelovalo fenomenalno u odnosu na početak
od 2.5 mjeseca je pakao..... meni je omrzlo i dojenje i sise i njegova klopa... brojim dane do momenta kad bude mogao jesti MESO.. svaki put kad sumnjam da je gladan, povraćala bih od muke.. naime, on i dalje mora jako puno jesti, tj. jako često i jako dugo, tako mu se traži.. ali nekako imam osjećaj da mu se ne da na to trošiti vrijeme, pa onda neće, neće, ali mu se traži, pa htio bi, ali neće da sisa.... ma grozno... to zna trajati satima, on svo vrijeme urla iz sveg glasa, ja nemam pojma šta da radim a tvrdoglavo odbijam flašicu jer imam neku glupu želju da ga dojim dugo......
i ta scena je uglavnom svaki dan, i to više puta dnevno..... on je inače toliko energetski zahtjevan da ne može da izdrži sušenje i oblačenje poslije kupanja, kao da umire od gladi, a ja ga kupam TEK nakon što je dojio upravo iz tog razloga....
ok, neko bi rekao - nije on energetski zahtjevan nego ti imaš slabo/žitko mlijeko, ali ja ću tvrdoglavo vjerovati da je sa mojim mlijekom sve ok..
i danas sam imala 2 puta istu scenu.. prvi put je trajaka oko 3 sata, a drugi put oko pola-sata sat.... prvi put sam trpila prva dva sata, a onda sam i ja plakala skupa s njim :(
mrzim dojenje.... i ne kontam zašto je nekome dojiti lako, a mene od samog početka muče svi mogući problemi...