IZVORNA PORUKA: Ninchi
Bas tako mlijeko je u glavi..ja to sama sebi govorim od kada sam ga rodila.Dojenje mi sa prvom bebom nazalost nije uspjelo.Tako da ja sa drugom bebom dojim prvi put.Ja sam kriva jer sam poslusala druge pocela da dohranjujem i beba se odvikla da doji tako da znam da je flasica siguran put ka prestanku dojenja.Jos uvijek nisam dobila menzes..imali smo strajk dojenja kada je imao 3 mjeseca znala sam sta je u pitanju pa sam primjedbe tipa..jooj stalno ti place eto ti ga gladan de mu daj flasicu ignorisala maximalno.Moguce da je i sada u strajku lopuza mala.Nisam sigurna da je tacna vaga..mozda i nije..Meni maleni izgleda fino,veseo je,fino spava..place normalno kao i sve bebe
najvise kada je sam uvijek zeli neko da je sa njim..Nisam mu davala dudu nikako..znam da je lose davati cucu pogotovo malim bebama sve dok se ne uspostavi laktacija mlijeka..Kada je napunio 4 mjeseca navikla sam ga na nju..da li moze to da pravi probleme..Dajem mu je samo kada hoce da spava..Spava mirnije tako..Hvala vam mile moje..znaci mi mnogo savjet..Probudio mi se maleni idem da ga nahranim
kao da ja pišem svoj post na ovom forumu nekada u junu 2009 godine
i javlja se forumašica škorpija i kaže...ne daji joj dohranu, vjeruj u sebe...ja sma svome A dala i pogriješila, odbio je siku a fino je napredovao.
Tako i ja tebi isto kažem...pa da kad 15 mjeseci dojenačkoga staža ispunite kao mi budeš sretan da svima začepiš usta i kažeš ''ja sma dojila 15 mjeseci a svi set govorili daj flašicu''
ja sma stariju na Hippu odgojil, mladost-ludost ne zannje i nemanje RR-a...
svoje mlijeko u šolju ispumpavala jer je ''nekavlitetno''...
sa drugom sve poršla, sa mnogima prestala pričati al istrajala...omda doživjela izvinjenja i rečenice ''bila si u pravu''
zato...samo hrabro...i ne cuca u 4 mjesecu ne smeta...i mi smo je tada uzeli da i mama sklopi malo okice
prije nisma dala da prismrdi ko u sobu sa cucuom