osjecam da bih trebala napisati novonastalu situaciju
nekoliko puta sam citala savjete koje ste mi dale, ponovo citala sve sto sam dosad citala o dojenju, i odlucila ne razmisljati o kolicini mlijeka, je li beba gladna ili ne. i malo mi je lakse :)
bebu pustam da doji kad hoce i koliko hoce, necu da se zamaram vise time, nece valjda trpiti glad
imam osjecaj kao da prolazimo kroz skok u razvoju, sto mi je cudno jer ima punih 7 sedmica. no kazu da su ti skokovi individualni, tj.da nije kod svakoga 3, 6, 9..
sada doji svakih 2 sata, koji put cesce ili duze, ali rijetko rijetko pravi pauzu vecu od 2.5h.
veceras mi je visila na siki od 6 do 10 hahaha
uz prekide naravno. iscijedila ih je potpuno! i taman kad sam mislila da nema vise, ona trazi jos, ja joj dam tu jednu osusenu visecu siku
a iz druge pocne curiti mlijeko, kako je priroda nevjerovatna!
anyways, bas me zanima kako ce se dalje odvijati sve..
inace, postala je jaaaako zainteresovana za sve oko sebe. sada kada doji po danu, oci su sirom otvorene i samo "zvjernja" uokolo
a kada se uznervozi na siki, ustanem, nosim ju u narucju i dojim, a ona uziva. hodamo po cijelom stanu, i ona fino rucka i gleda sta se desava oko nje. dobro bi mi dosla ona sling marama.. ali ne znam isplati li se kupovati, jer ko zna koliko ce ova faza trajati
eto ako nekome pomaze, pokusajte tako, nosite bebu i dojite, mozda ju smiri.