IZVORNA PORUKA: senka 81
Imam pitanje jedno.. u desnoj siki imam uvijek vise mlijeka nego u lijevoj. uvijek pazim na redoslijed dojenja, i pazim da dijete do kraja podoji iz svake. Ali lijeva je bas specificna, manje mlijeka uvijek ima, mlijeko sporije nadolazi, vise puta zacepljeni kanalici.. zasto li se to desava...Kad dijete treba da doji iz lijeve, uvijek mu i desnu nudim, jer vidim da mu je malo. zasto li se ovo desava?
Zato što je po svojoj prirodi ljudsko tijelo, i ako generalno gledajući ne izgleda tako, potpuno lijevo i desno ne simetrično. Na nekim dijelovima je to očito i vidljivo, na nekima je jedva primjetno, na nekima se ne vidi dok se ne dođe u ovakve situacije :)
Ako pažljivo zagledate svoje oči primjetit će te da je jedan kapak uvijek spušteniji, podočnjak natečeniji ..., prste na rukama, nogama ...
Ne simetrija funkcionisanja dojki je sasvim normalna, česta, i ako ih neke žene ne primjete, ali nekad primjete da je dijete naklonjenije jednoj dojci.
Nije to nikakav problem koji se treba rješavati. Ti slobodno i dalje vodi računa o rasporedu podoja, nudi i lijevu redovno, a kad treba dodaj i iz desne i furajte dalje.
DjeCa pored djece,
i moje
Dojenje nakon dojenja