IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Ada_ ovo definitivno nije razlog da se tako bez dodatnih pokušaja dojenja pošaljete na AD. Super da je ped. poslala da se urade nalazi.
Reci da li je beba nakon poroda (ova težina 3600g) ikad vagana npr na izlasku iz bolnice ili nakon nekoliko dana?
Koliko često beba traži da doji tokom dana?
Da li ti možda osjećaš da imaš viška mlijeka, da se dojke prije podoja jako prepunjavaju?
Kakve ste fizičke konstitucije ti i suprug?
nije vagana tek sa mjesec dana i tada je imala 4050 sto je po njima bilo malo,za sedam dana je imala 4200 a posle 15 dana 4400
beba jede svako dva do tri sata,kad je budna duzi period koji zna trajati i po 6-7 sati onda trazi svako malo,nekad na pola sata doji nekih 5 minuta i nece vise pa sve tako svako pola sata,ja joj uvijek vracam istu dojku sve dok je ne isprazni,nekad trazi na sat sve zavisi i kako je vani i jel joj vruce ako je vruce onda je na svako pola sata.ja imam vece grudi i bas budu tvrde tako da beba prvo mora malo da izvuce da bi mogla da uhvati dojku kako treba pa imam malo problema i sa bradavicama zbog toga inace mlijeko mi zna curiti iz jedne dojke dok ona drugu doji.ili kad se istusiram curi na sve strane
e sad ja sam bilado skoro jako mrsava po njihovim skalama uvijek sam bila neuhranjena

sve do udaje i gubitka prve bebe kad mi je proradila i stitna i sad sam debela,muz je visok i normalne kilaze...
nalaze smo uradili i pregledala ih je druga pedijatrica i rekla da su odlicni i da je ona jedna zdrava bebica,ali da kao ispostujemo doktoricu i damo jedan obrok AD,ostaje nam jos da uradimo UK pa cemo vidjeti sta dalje...u utorak je kontrola i novo vaganje