anidla Vidjeh ti na djetetovoj slici od neki dan da si mi "bivsa kona". Ja sam to rodjena i odrasla, a sada sam malo dalje, na Grbavici
07.02.2012, 16:03
Blue rose RR
4361
IZVORNA PORUKA: mama75
Blue Rose sve i ja isto tako kazem. Da samo vidis kod mene komsiluka. Uzas jedan! mm izasao u subotu i lopatao, tek kasnije se 2-3 pridruzili i to da ociste svoje auto pa usput malo i prilaz. Evo ga i sada "lopata" pred neboderom. Sinoc sege - komsija sisao, cisti svoje auto i zatrpava nase. mm gleda s prozora, ne moze da vjeruje. A on cistio malo po danu sa djecom i ostavio lopatu u autu. Ovaj zatrpao vrata, ne moze ni lopatu izvuci. A sto je najtuznije odmah pored je park, moze tamo bacati snijeg, ali jok. I mm sidje i natjera ga da ponovo "otkopa" nase auto
Isto ovako i mi. U subotu ujutro sve troje izađemo vani, mm i ja sa lopatom a kika da se valaj po snijegu. I do podne smo očistili nas dvoje ulaz i razgrnuli do auta, a oko 1400 sati završimo odgrtanje auta. Naravno cijelo to vrijeme komšije/nice se "deru" sa prozora eto moglil ste nas pričekati .. niko od njih nit ima lopatu, nit se za ovo 6 godina koliko živim u ovoj zgradi počešao da bilo koju zimu makar ispred ona tri stepenca razgrnu snijeg. A kamoli šta drugo.
A giganti kad su skotnali u nedjelji da moraju ujutro na posao, razmahali se da čiste, i se po nađem autu. Mm gleda sa balkona levata koji onako bez imalo pameti u glavurdi zatrpava naše auto. I tek kad ga mm "zamoli" da sav taj snijeg na "to crno auto pokraj" nabaca - gigant je skonto da se zahebo. Valjda.
Sva sreća pa ova auta postoje, da njih nema nema šanse da bi iko izašao da mahne lopatom.
07.02.2012, 16:06
Anoniman
Ja za 'svoja jaja' nemam racun, a i da imam ne bih ga vala prijavljivala...eto im ih na dusu, a ja cu ih ubuduce u sirokom luku obilaziti. U nevolji se poznaju ljudi.
07.02.2012, 16:07
mama75
2257
Ali meni je najsmjesnije sto ovi ovdje ciste auta, a nema sanse da izadju sa parkinga. Nego onako, ocistili aute, zatrpali jos vise prolaz kroz parking i sada cekaju ne bi li bager kakav dosao da to ocisti.
07.02.2012, 16:10
anidla
3683
anidla Vidjeh ti na djetetovoj slici od neki dan da si mi "bivsa kona". Ja sam to rodjena i odrasla, a sada sam malo dalje, na Grbavici
pa jel se znamo ?
07.02.2012, 16:10
Blue rose RR
4361
Ja bi im još kaznu prikačila. Naš narod samo zna kad ga po džepu "opali".
07.02.2012, 16:12
mama75
2257
IZVORNA PORUKA: anidla
pa jel se znamo ?
Hajd na chat temu
07.02.2012, 16:32
klemzi
2988
Anidla mislim da su sinoć na Dnevniku javili da je preko Komara zabranjen saobraćaj ali nisam 100 % sigurna
07.02.2012, 16:35
anidla
3683
IZVORNA PORUKA: klemzi
Anidla mislim da su sinoć na Dnevniku javili da je preko Komara zabranjen saobraćaj ali nisam 100 % sigurna
stvarno? uh....ja to prvi put cujem, ali hvala ti u svakom slucaju, zvacu Bihamk...pusek
07.02.2012, 17:16
leona81
6373
IZVORNA PORUKA: anidla
Zene,
jel iko putovao ovih dana Sarajevo-Krajina (bilo gdje)??
hitno mi treba info iz prve ruke, kakva je cesta!
zovem bihamk, al im nis ne vjerujem....dzaba....
kazu ok ceste-prohodne, ali uske .....
molim vas ako imate neku info,jako mi je bitno!
danas moja svekrva otputovala u Bihac, jos putuje, kaze da je ok zasad...javim ti kad stigne
07.02.2012, 17:21
Visnja RR
15102
kome je wisa usput ima svega... ceste do wise prohodne
07.02.2012, 19:54
juni
1102
Mi smo bili u Mercatoru u Alti, ima svega, od mlijeka do jaja Kupili smo samo najosnovnije sto kupujemo inace, ne volim zalihe i mislim da je Poki u pravu, samo se bespotrebno panici, a Avaz raju prepada, bas su sega
07.02.2012, 20:13
Visnja RR
15102
pa sad... 15.000 ljudi u i oko Mostara bez struje ...rekose maloprije na TV...nije to malo... koliko tu ima bebai male djecice??
07.02.2012, 20:17
leona81
6373
@anidla put je ok, stigla je u 8 15, krenula u 2 15...
07.02.2012, 20:21
Emica_sa
1463
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
pa sad... 15.000 ljudi u i oko Mostara bez struje ...rekose maloprije na TV...nije to malo... koliko tu ima bebai male djecice??
moja mama,tata i 3 djece od juce u mostaru nemaju struje,a griju se na struju
07.02.2012, 20:24
veeseelaa
20552
ja ne kužim gdje je ta nestašica, ja danas išla u Konzum, svega ima Muž bio u Tušu svega kupio, sve ok
07.02.2012, 20:25
Esmica
297
Joj vi malo malo zacatavate. Imal sta konkretno za struju i vodu,da znamo? Kod nas danas nestajalo vode,kratko samo,a pritisak duze vrijeme bio jadan (Alipasino B faza).Isto u Konzumu kod nas nema jaja. Ja vec ona potrosila . Ostalo fercera...
07.02.2012, 20:28
Visnja RR
15102
IZVORNA PORUKA: Emica_sa
eh draga
07.02.2012, 20:28
veeseelaa
20552
Joj vi malo malo zacatavate. Imal sta konkretno za struju i vodu,da znamo?
šta zaćatavamo? tema je RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!!
tako da..... eto ja se obradovah jer je Konzum pun, kao i Tuš :-) moja zimska radost
07.02.2012, 20:29
Emica_sa
1463
eh draga
Nisu mi htijeli ni reci tek maloprije mi rekli da se ne brinem
07.02.2012, 20:29
veeseelaa
20552
eh draga
i kako sad s grijanjem?
07.02.2012, 20:30
Visnja RR
15102
IZVORNA PORUKA: Esmica
Joj vi malo malo zacatavate. Imal sta konkretno za struju i vodu,da znamo? Kod nas danas nestajalo vode,kratko samo,a pritisak duze vrijeme bio jadan (Alipasino B faza).Isto u Konzumu kod nas nema jaja. Ja vec ona potrosila . Ostalo fercera...
Midheta u 19 h rece da je situacija optimisticnija za ostatak federacije ali je u i oko Mostara kriticno...tj 15.000 bez struje ja se jedino plasim niskih temperatura koje su najavili u cetvrtka i petak.... a temperature koje su prosjecne za ovaj mjesec najavljuju tek u drugoj polovini februara...
07.02.2012, 20:33
mama75
2257
IZVORNA PORUKA: Esmica
Vode nestajalo jer je bio prekid snadbjevanja strujom, najavljen jos jutros. Maloprije na vijestima rekli da je bio neki kvar i na Bacevu, ali je otklonjen tako da ima i vode. Ali da je potrosnja povecana jer ljudi vise vremena provode u kucama. I apeluju da ne zatrpavamo kanalizacione odvode snijegom. Za struju Midheta Kurspahic kaze da je sve ok, sem tog kvara u mostaru. U Merkatoru na Socijalnom ima svega. Pijaca Grbavica takodje radi. dp isto poprilicno snadbjeven (danas im dosao i kaion piva, pa se malo zaglavio, ali izvukli su ga nekako )
07.02.2012, 20:35
Emica_sa
1463
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
eh draga
i kako sad s grijanjem?
Nikako od sinoc su bez grijanja,a sad je tata otisao da uzme neku plinsku grijalicu i ako gdje nade bocu plinu,valjda ce naci
07.02.2012, 20:41
Pingvina
1477
Emica_Sa, ako ti tata negdje pronadje plin javi molim te.Rodica u 4 mjesecu trudnoce i muz su joj isto u Mostaru..i oni se griju na struju. Muz joj jucer pokusao negdje pronaci bar bocu plina da imaju gdje skuhati caj-ali nije uspio.Kako stvari stoje struje nece biti do sutra sigurno..a i za sutra je diskutabilno. Vesela, u Mostaru je nestasica namirnica.Doslo je dotle da se ljudi tuku po trznim centrima za vrecu brasna. Hvala Bogu, brat kaze da je kod vas u Sarajevu sve koliko toliko normalno.
Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada... 05.03.2012.:((( Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))