IZVORNA PORUKA: medic slatki
hajde cure stavite neki recept provjereno dobar za junecu dzigericu
ono sto znam je da se treba sto duze potopiti u mlijeku, upravo uradjeno, samo nam recept fali za sutra
ja ovako napravim...
na vruće ulje stavim isječenu džigericu...prevrnem je pa onda pirjam sa dodavanjem malo vode iz šerpice da se fino upihtija i omekne.
gotovu poslažem u vatroslatnu zdjelu a u onoj tavi u kojoj sam pržila do daljm...izredndanu glavicu crenog luka peršuna na sitno i soso paradjz, lašiku brašna so i bibera, još malo vode i uz stalno mjeašnje neka porkuha i kuha jedno 3-5 minuta.
onda zalijem onu poslaganu dožegricu pa ubacim u pećnicu na 10-tak minuta....
Mi ovo jedemo najčlešće sa kuhanim krompirom...skuham krompir u ljusci, igulim narežem ga dok je vruh....onda u jedan tanjir satvim malo ulja, putera ( ovo malo istopim zajedno) i peršunovog lista i malo bjelog luka narecakm pa to prelijem peko kuhanog kropira poslim po želji i pormješam u zdjeli. to nam je prilog uz juneću džigericu
PS. ja te čekala na BB jutros
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006
F-12.2.2009