Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Znam da se skuha krompir pa nagnjeci pa mijesa sa brasnom, pa duuuugo natire, al ne znam kako tacno ide sta se dodaje itd.... A na netu nema , bar nema pod ovim imenom...
_____________________________
Ljubi mama princeze L-23.02.2007 I-09.06.2011
"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"
22.11.2011, 23:25
DM
2408
bambi je li to pita neka? neki dan mi žena iz tvog kraja pričala o njoj!
_____________________________
Čim želja prestane biti želja, čim minu čežnja, ni slasti više nema!
22.11.2011, 23:39
bambi7
672
Jeste pita suče se isto ko "normalna" pita!
_____________________________
Ljubi mama princeze L-23.02.2007 I-09.06.2011
"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"
23.11.2011, 00:54
DM
2408
IZVORNA PORUKA: bambi7
Jeste pita suče se isto ko "normalna" pita!
Pa meni ona objasni ovako-skuhati krompir i usitniti ga(na sitno rende ili kao za piru)u to dodati brašno(za ostale sastojke ne znam, a ja bih stavila i jaje, sol i malo ulja) i tako nakuhavati da dobiješ konzistenciju kao jufka, da je možeš razviti! Fil po želji izgleda,a rekla je da bude malo deblja od standardne pite! BTW-žena je iz Kopača
_____________________________
Čim želja prestane biti želja, čim minu čežnja, ni slasti više nema!
23.11.2011, 10:00
bambi7
672
Ja sam je davno jela dok je nana bila ziva, al mislim da ne ide neki fil. I bude deblja od standardne pite, al je njammmm. Mislim da je to ta sto ti je ona pricala.Ako budes u kontaktu razaberi mi taj recept plizzzzzzzzzzzz
_____________________________
Ljubi mama princeze L-23.02.2007 I-09.06.2011
"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"
24.11.2011, 22:40
Hanady RR
18727
Boem...( s avelikim kašnjenjem...al kupit ću sebi onaj ginko obećavam )
ja pečem tri kore u onoj velikoj tepsiji koja dođe u rerni na papiru za pečenje...s tim da malo pouljim i sam papir za pečenje
za jednu koru: umutiti 3 bjelanca u čvrt snjeg pa potupno dodoavati 120 ge šećera u prahu u gustu smjesu lagano mješati najmanjom brzinom mikesar dodati 30 gr čokoladu u prahu ( koristim kraš čokoladu u prahu nisma neku drugu nikada) 50 gr brašna i 50 gr mljevenih oraha
svaku koru predječeš na pola i tako do tri kore dobiješ 6 kora
Krema: Skuhati 4 dl mlijeka, a u 1 decilitru razmuitit 9 žumanjaka, 250 gr šećera u prahu, 100 gr brašna, pa ovo izmješano ukuhati po principu pudinga u prokuhalo mlijeko. kad s emalo ohladi izdatiti 250 gr putea ( može i margarin al ja uvijek koristim puter) i u njega dodati skuhanu kremu.
slgati koru pa kremu...na posljednju koru namazati vrlo malo kreme pa preliti glazurom za glazuru ratopiti 100 gr čokolade sa 4 kašike ulja...
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
24.11.2011, 22:42
bebacha
1170
uh predobro djeluje,samo cu ja morat peci 6 kora pleh od rerne ima dva udubljenja na dvije strane a onda to nevalja.jedino uturit sta unutra
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
24.11.2011, 22:47
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: bebacha
uh predobro djeluje,samo cu ja morat peci 6 kora pleh od rerne ima dva udubljenja na dvije strane a onda to nevalja.jedino uturit sta unutra
ma ono u pravilu i ide 6...al ja to vazda smanjim i improvizujem ...kod mene ravni plehovi...ubili se za ''goleme'' kore
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
24.11.2011, 22:55
mersiha 77
940
Hady mmmm Boem..... nego jeli ova jaja za kremu nekuhas na pari? meni to kuhanje jaja na pari neide bas pa zato i pitam
24.11.2011, 22:57
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: mersiha 77
Hady mmmm Boem..... nego jeli ova jaja za kremu nekuhas na pari? meni to kuhanje jaja na pari neide bas pa zato i pitam
a jok...staviš mlijeko das ekuha...pa u malo mliejka umutiš nako viljuškom jaja, brašno i šećer pa to skuhaš kao puding u ono porkuhano mlijkoe
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
24.11.2011, 22:59
mersiha 77
940
hvala Hanady,moram probati ovaj tvoj Boem inace volim Boem i u slasticarnama ja jedem boem uh i Spanski vjetar mmmmmmmmmm
24.11.2011, 23:02
mala_sa
1353
Hanady jos jedno pitanjce:
je li se puno osjeti puter ako se stavi svih 250gr?? Hoce li valjati krema ako stavim manje??
_____________________________
Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)
Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)
24.11.2011, 23:08
Hanady RR
18727
ja sam znala staviti i onaj puter do 200 gr...al tek kad napravim skontam da sma pogrešni uzela u kupovini jer meggle ima i puter od 200 i 250 gr znači može i s amanje.. a manje od odvoga ne zanm
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
24.11.2011, 23:09
Anoniman
Hanady hvala... Mala ne osjeti se puter ako ga dobro izmiksas i da 500grama stavis. Mutis puter prije nego sto stavis kremu u njega toliko da sam puter bude bas, bas kremast. Bice ti zidak fil da stavis pola(moje misljenje) jer ja ovu istu kremu koristim za dosta tortih samo sto ja umjesto brasna stavljam gustin, bude mi ljepsa tekstura fila
26.11.2011, 09:36
madam x
839
VANILIN KIFLICE
250 g margarina ili maslaca 3-4 kašike šećera 1 vanilin šećer 1 žumance sasvim malo praška za pecivo i BRAŠNO PO POTREBI Peći na 150 C nekih 15-20 min.
Savjet: dodati malo oraha, puno su ukusnije tako.
26.11.2011, 09:47
niki83
2113
Ja sam ovu pravila zadnji put..to je moja prva torta ikad napravljena pa da podijelim recept s vama
Markiza torta
Sastojci:
piškote (količina zavisi od suda u kome spremate tortu)
10 jaja
250 grama čokolade
250 grama putera
250 grama šećera u prahu
mleko za potapanje piškota
rum po ukusu
Način pripremeOvu tortu je najbolje spremati s mikserom koji ima svoju posudu, tj. sam muti, a za one koji takav mikser nemaju, preporučujem pomoć radi boljeg rezultata.Puter (koji je tek izvađen iz frižidera) umutiti, pa nakon toga dodati šećer u prahu. U puter dodavati jedno po jedno žumance (uz konstantno mešanje). Belanca stavljati u drugi sud u kome se kasnije muti šne. Kad se puter i jaja dobro sjedine, dodavati kašičicu po kašičicu otopljene čokolade (nikako ne sručiti celu količinu). Nakon toga umutiti šne od belanaca, ali nemojte zaboraviti da prvo u belanca stavite malo soli da bi se bolje umutila. Kad kažem malo soli, mislim samo između prstiju. Ove dve smese treba sjediniti, ali nikako mikserom, već preporučujem četkice od miksera ili mućkalicu za jaja. Ovaj postupak ne treba energično izvršavati.U puterom podmazan sud željenog oblika poređati piškote umočene u mleko i rum. Preko toga izliti smesu i staviti pola sata u zamrzivač. Nakon toga opet poređati piškote na vrh smese.Torta bi trebalo da stoji preko noći u zamrzivaču, ali to opet zavisi od toga kakav vam je zamrzivač.Posudu potopite u vrelu vodu (neko je oblaže vrelim krpama) taman toliko da se smesa do zida posude otopi. Okrenite na odgovarajući tanjir i vratite u frižider da bi se steglo ono što se otopilo.Po želji, tortu možete prekriti šlagom ili nekim voćnim sirupom.
_____________________________
N&N
26.11.2011, 09:48
niki83
2113
evo i slike
_____________________________
N&N
29.11.2011, 00:18
Hanady RR
18727
eh nedavno sma pisal recepte za slane rolate...pa sma samim tim sebe i podjetila na iste...evo neki gosti i neki rođendani pa sma ih i prvail...no i fotkala pored toga napravil sam dvije super kombinacije, brze i efektne i nadsve uksune pa da podjelim sa vama...idu praznici može neko iskoriti.
zeleni rolat:
umutiti 5 bjelanaca, pa dok mutimo dodavati 5 žumanaca jedno po jedno, dodati 5 kašika brašna i kašiku čajnu soli. kašikom umutiti 500 gr špinata ( može zamrznuti kupljeni ili ako imate mogućnost svoga domaćeg kao ja i sada blitve...malo je obarite i izrežite sitni).
u pleh iz rerne stavite pek papir, pozljite i stavite smjeru. Pecite tačno 15 minuta na 200 stepeni. Vruću koru prensite na vlažnu slavetu i zarolajte u rolat.
Nadjev: Ozmješajte 250 gr mladog sira, kašiku majoneze i kašiku pavlake, malo posolite i dodajte 3 velike kašike kukuruza iz konzerve i sitno ijseckane 4 kisele krastavoce.
Ovim premažite rolat i umotajte u alu foliju, stavite u frižider da ohladi i stisne...u brzini možete ga staviti 5 minuta u zamrzivač da ga možete lakše rezati.
Narandžasti rolat: umutiti 5 bjelanaca, pa dok mutimo dodavati 5 žumanaca jedno po jedno, dodati 5 kašika brašna i kašiku čajnu soli. kašikom umutiti 3-4 kašike ajvara.
u pleh iz rerne stavite pek papir, pozljite i stavite smjeru. Pecite tačno 15 minuta na 200 stepeni. Vruću koru prensite na vlažnu slavetu i zarolajte u rolat.
Nadjev: Ozmješajte 250 gr mladog sira, kašiku majoneze i kašiku pavlake, malo posolite i dodajte oko 50 gr pureće ili pileće salame isjeckane na kockice i sitno isjeckane 5 kiselih krastavica.
Ovim premažite rolat i umotajte u alu foliju, stavite u frižider da ohladi i stisne...u brzini možete ga staviti 5 minuta u zamrzivač da ga možete lakše rezati.
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
29.11.2011, 01:26
Anoniman
Hanady a jesi li probala da u kore stavljas pavlaku ili sir, ja stavljam i budu jos ukusniji. Ja znam ostaviti i zutu koru pa filovati krem sirom i redati listove suvog mesa pa dobije lijep smek, a i kontrast boja je lijep pri serviranju.
A isto tako mozes da stavljas samo bjelanca i da stavis mak i evo nadjoh sliku u compu za Anin rodjendan sto sam pravila kako izgleda
< Poruku je uredio jelenaT -- 29.11.2011 1:31:25 >
29.11.2011, 08:29
emma.L
2731
IZVORNA PORUKA: zinanina
VANILIN KIFLICE
250 g margarina ili maslaca 3-4 kašike šećera 1 vanilin šećer 1 žumance sasvim malo praška za pecivo i BRAŠNO PO POTREBI Peći na 150 C nekih 15-20 min.
Savjet: dodati malo oraha, puno su ukusnije tako.
prijedlog: ja imm isti recept i jako ih volimo pa svaki Božić imamo ove keksiće, ali ja stavim 100 g kokosa u jednu mjeru, a 100 g lješnjaka u drugu i ne znam koji su bolji. i pravim ih onim kalupima u raznim oblicima. Super je što se mogu napraviti i tjedan dva ranije i držati u kutijama na hladnom mjestu pa još budu rahliji kad odstoje. Mislim da ću ih praviti za vikend nama onako kad me već podsjeti.
_____________________________
Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008. Timur, radost mamina, 9.10.2011.
29.11.2011, 15:47
umahmed
503
BEGOVA CORBA
evo pravim begovu za rucaka,reko idem i da sarnem kako se prirprema. Da bi begova bila prava potrbno je masnije pilece meso(ledza i krila) Ja na jednoj velikoj glavici luka sitno isjeckanoj dinstam jedan hrbat-ledza i 2-3krilceta. Tako mi se dinsta na laganoj varti nekih 30-40min,dok meso nebude skroz gotovo. Prelijem vodom i kada prokuha smanjim na slabiju jacinu ringle. dodam isjeckane 2 mrkve,saku graska i malo vegete. Ostavm da se kuha. U drugu manju serpicu stavim pola konca bamje koja se kuha u vodi i jednom cepu jabukovog sirceta,kada bamja nabubri operem je i ostavim u hladnoj cistoj vodi. Vracam se na supu koja kuha,u nju stavljam,. U vecou solju stavim 2 kasike milerama,2 zumanceta,pola iscijedjenog limuna i jednu malu kasikicu gustina,sve izmjesam i primutim supu. U begovu se stavlja i jedna saka iskuhane rize ili neke druge tjestenie za supe. Bamju svucem sa konca i stavium u supu,kada prokuha ugasim ringlu i to je to. malo komplikovana ali nebi bila begova
30.11.2011, 18:59
bananica
4330
IZVORNA PORUKA: umahmed
BEGOVA CORBA
evo pravim begovu za rucaka,reko idem i da sarnem kako se prirprema. Da bi begova bila prava potrbno je masnije pilece meso(ledza i krila) Ja na jednoj velikoj glavici luka sitno isjeckanoj dinstam jedan hrbat-ledza i 2-3krilceta. Tako mi se dinsta na laganoj varti nekih 30-40min,dok meso nebude skroz gotovo. Prelijem vodom i kada prokuha smanjim na slabiju jacinu ringle. dodam isjeckane 2 mrkve,saku graska i malo vegete. Ostavm da se kuha. U drugu manju serpicu stavim pola konca bamje koja se kuha u vodi i jednom cepu jabukovog sirceta,kada bamja nabubri operem je i ostavim u hladnoj cistoj vodi. Vracam se na supu koja kuha,u nju stavljam,. U vecou solju stavim 2 kasike milerama,2 zumanceta,pola iscijedjenog limuna i jednu malu kasikicu gustina,sve izmjesam i primutim supu. U begovu se stavlja i jedna saka iskuhane rize ili neke druge tjestenie za supe. Bamju svucem sa konca i stavium u supu,kada prokuha ugasim ringlu i to je to. malo komplikovana ali nebi bila begova
mogla si i na rucak zvati
30.11.2011, 22:28
taurus
3578
hanady rolati su ti super
jelena kakvi su ovo rolati kod tebe na trpezi
skupljam recepte ja imam rođendane i u decembru i u januaru
30.11.2011, 22:34
Anoniman
Ovaj bijelo narandžasti je meni pravo dobar. Ja iskreno sve ofrlje pravim. On se pravi tako sto na foliju stavis dva reda sira u kriskama, ja kupujem onaj za sendvice, sto je posebno svaki list pakovan jer je njega lako saviti a da ne puca. na njega namazes izmiksan feta sir, onda ja stavim dimljenu puretinu tanko rezanu, moze i piletina i suvo meso, ma sta god zelis, pa onda stavim izmiksan zdenka sir sa par kasika ljutog ajvara da da pikantnost i malo chili-ja i onda urolas, umotas u foliju providnu i stegnes, stavis da prenoci u frizideru da se sve stegne da se lakse reze., a ovaj drugi je slican receptu od hanady samo sto ja u tijesto dodajem pavlaku jer mi onda kora nije "hljebasta" vec prvo lijep ukus dobije.