Hvala korisnici Triplemama na odgovoru. Sad me zanima, da li je AS Maxi Cosi priori kompatibilna sa manjim vozilom, tipa citroen c3? Vidim visina joj je 70-ak cm, a na njihovoj stranici postoji tablica kompatibilnosti sa razlicitim modelima auta, međutim ne nađoh konkretnu AS, nego neke druge maxi cosi modele?? Hm..
08.11.2009, 21:50
noaa
1662
ne znam sad sve mi je u autu,znam samo da je do 18 kg.
08.11.2009, 21:52
shejla
1136
ej super...hvala :) jos danas gledala ovaj test od ove godine i ne vidjeh (valjda sam samo onu prvu upratila)....
08.11.2009, 21:59
triplemama
1097
IZVORNA PORUKA: Alma Z
Hvala korisnici Triplemama na odgovoru. Sad me zanima, da li je AS Maxi Cosi priori kompatibilna sa manjim vozilom, tipa citroen c3? Vidim visina joj je 70-ak cm, a na njihovoj stranici postoji tablica kompatibilnosti sa razlicitim modelima auta, međutim ne nađoh konkretnu AS, nego neke druge maxi cosi modele?? Hm..
Obavezno svaku AS probati u vlastitom autu Ja ne vidjoh nigdje tu listu, hajde mi molim te daj link
i sad mi se pojavili modeli MC AS koje trazim, a danas ih nije bilo. Pih..
Ne svidjaju mi se ova prazna polja.. Izgleda da je AS velika za naseg citroena..
Koliko se meni čini da trenutno ne radi ova lista a kada sam to prije gledala to pokazuje npr. gdje pojedini auto ima Isofix pa da se može postaviti AS ili gdje je pojas sa tri tačke uporišta pa može AS a gdje sa dvije (avionski) pa ne može. Ustvari gdje po upustvu auta smije stojati AS a ne da li je kompatibilna sa autom.
Probaj ti AS u autu Maxi Cosi priori sam vidjela u raznim autima i super je stajao i u velikim i u malim
Pa nadam se da ce dobro uklopiti, bas me nesto razocara lista, medjutim, gledam skodu octaviu (koji u dogledno vrijeme planiramo uzeti, i koja je naravno puno veca) pa u testu nema ni za nju podataka o kompatibilnosti navedene sjedalice. Pa me to ohrabri za postojece stanje velicine naseg vozila
08.11.2009, 22:38
triplemama
1097
Pa nadam se da ce dobro uklopiti, bas me nesto razocara lista, medjutim, gledam skodu octaviu (koji u dogledno vrijeme planiramo uzeti, i koja je naravno puno veca) pa u testu nema ni za nju podataka o kompatibilnosti navedene sjedalice. Pa me to ohrabri za postojece stanje velicine naseg vozila
Vjeruj mi nij to list o kompatibilnosti :)
To je lista automobila na kojoj samo piše gdje se smije staviti AS sa pojasom a gdje sa Isofixom. U nekim autima se ne smije staviti AS na sredini pozada a naprijed nikako zbog zračnog jastuka. Nije ta AS ništa šira od ostalih. Kada je budeš htjela hupiti obavezno traži da je probaš montirati u autu.
Ok, vidjela sam to, ali me zbunilo sto za nas model nema nikakvih podataka... a imamo npr. isofix s obje zadnje strane. Jel ovi u TL u Mercatoru u TZ praktikuju iznosenje AS do auta radi probe, podrazumijeva se uz pratnju prodavaca?
08.11.2009, 22:45
noaa
1662
triplemama ova Cosmo SP..htjela sam tvoje misljenje o njoj,hB nismo imale problem izgleda sigurno.
08.11.2009, 22:49
triplemama
1097
Ok, vidjela sam to, ali me zbunilo sto za nas model nema nikakvih podataka... a imamo npr. isofix s obje zadnje strane. Jel ovi u TL u Mercatoru u TZ praktikuju iznosenje AS do auta radi probe, podrazumijeva se uz pratnju prodavaca?
Probaj nema nikakvih podataka o ni jednoj AS i ni jednom autu barem meni
A mislim da bi trebali ako ti tražiš, iako su sada nabavili neko demo sjedište da pokažu kako se AS montira ali svako auto i sjedište je drugačije pa zahtjevaj da ti ga iznesu da probaš i obavezno nazovo prije i pitaj imaju li dotičnu AS na lageru. Vidim da si iz Brčkog, a zašto ne probaš u HR (ljubazniji su a i imaš veći izbor i povrat PDV-a)
< Poruku je uredio triplemama -- 8.11.2009 22:53:05 >
Super onda sigurno nema fula u montaži, samo uživajte i vozajte se.Integrisani pojasevi u AS grupe I moraju biti u visini ili malo iznad dječijih ramena. Nemojte oblačiti debele jakne u AS i stegnite integrisane pojaseve i sve 5
< Poruku je uredio triplemama -- 8.11.2009 22:57:03 >
Alma Z i ja ti preporučujem da probaš u Hrv kupiti sjedalicu, ja sam iz tz išla u Sl. Brod i cure su bile extra, sjedalicu koju smo htjeli su nam nekoliko puta montirale u autu, sve objasnile pokazale .... ma extra imas jako lijepu radnju baby magic u sklopu shopping centra super nova kod Obija, još smo dobili i popust na gotovinu, a PDV je 23 %. i vraća se kod njih u radnji.