IZVORNA PORUKA: helena_7
hvala Lejla!
Šta bismo mi bez tebe!
Ma snašli bi se
Leona81, ja ću samo navesti šta su mogući problemi koji se mogu pojaviti kod kombinovanih sjedalica.
Laički, ne idealnost kombinovanih grupa je u onome što se od njih kao prvo očekuje, zbog čega se večina onih koji ih traže odlučuje, finansijska isplativost. Roditelji na kombinaciju idu najčešće zbog toga da jednom cijenom pokriju duži vremenski raspon korištenja sjedalice. A problem se javi na graničnim težinama i visinama djeteta, jer se najčešće desi da dijete sjedalicu preraste po visini, a težinski nije spremno na slijedeću grupu.
To bi u konkrenom slučaju 9-36 značilo da će pojasevi sjedalice postati prekratki, i najviši prorez za njih pre nizak kad dijete ne bude još dovoljno teško da se veže samo auto pojasom. Ili će dijete biti već teže od granice na kojoj drže pojasevi sjedalice, a nije dovoljno staro i svjesno da se veže pojasom automobila.
Eh sad, i tu imaš sjedalica i sjedalica, a i zavisi od djetetovog potencijala rasta. Ako su roditelji prosječne ili sitnije građe, ako je i djete prosječne ili sitnije konstitucije, onda bi ovaj izbor bio dobar.
Ako će dijete vjerovatno biti ili krupno ili visoko (ili oboje) onda se često dese ovi problemi na graničnim vrijednostima. Važno je napomenuti da je najvažniji problem što trpi masimalna sigurnost koju od sjedalice želimo.
Treba posmatrati konkretan slučaj, konkretnu sjedalicu, možda šta je u izboru najbitnije, da se može ispravno montirati u auto, i da u njemu dobro leži.
Mislim, nisam ja protiv kombinacija, i sigurno su nekome jako dobar izbor, zato kažem teško je nači idealnu, i sve je to vrlo individalno.
DjeCa pored djece,
i moje
Dojenje nakon dojenja