IZVORNA PORUKA: mamina princeza
LejlaKa ... mojoj curici je tako oko 17 . Ma prerasla ju je sto posto nema price - smao sto se sad puno ne vozimo pa mozemo jos malo izdrazti da izaberemo odgovarajucu. Ne znam ni kako smo sad na odmor isli nisam to provjeravala nisma znal akako i nekkao sam mislila da jos moze ... a vidi se d ajoj ej mala po ramneima bas. Mislim da njenom kilazom moze i iduca grupa jel tako?
Imas li ti preporuku za neku As da pogledam konkretno ....
Auto nam je Golg IV nije vala ni poveliko :) Ja mslim d abih ja mogl astati i u sredinu jer nisam bas povelika onako za pocetak dok me strah da bebija samog ostavim. Kaiseve srednje mislim d anemmao al provjericu ovih dana jos jednom. Beljam mi je sto mi je mam krupna a s njom cesto putujem pa kako bi isli ja beba mama i Curica negdje ... ma hajde valjda cemo i mi nauciti da sjede sami hihih:)
Ljudi svakakve savjete daju .. imam ih milion koje starije djetet jednostavno vise ne stavljaju u sjedalicu i nigdje veze prolaze i granicu i sve. Ja ne samo da necu nego ja sam strasljiva ja ne smijam a i ova moja je divlja u autu. Valjda cemo sepogurati nekako :))) Mozda i nama bude bolje poslije kad su sami :)
Ako je rupa kroz koju izlazi pojas iz sjedalice ispod nivoa ramena djeteta onda je dijete preraslo sjedalicu, i ovako postavljeni pojasevi u slučaju nesreće, ne daj Bože mogu izazvati povredu djeteta.
Ako curica ima oko 17 kg vi možete ramišljati o sjedalici grupe II/III 15-36. U ovoj grupi postoje sjedalice koje su zapravo samo podložak da se na njih sjedne, ali ja to nikako ne bih preporučila, makar ne prije nekih 7-8 godina djetetovog života. Druga je opcija tzv booster sa naslonom. Te sjedalice su konstruisane da se dijete veže auto-pojasom, ali sjedalica djetetu daje dodatnu visinu, dodaje na težini potrebnoj da se aktivira pojas i navodi auto pojas na pravilan položaj na djetetovom tijelu (jer se pojas na dijetetu ne veže isto kao i kod odraslih).
Konkretnu ti ne mogu preporučiti jer to zavisi i od važeg automobila, i od finansijskih mogućnosti.
Za bebu ćeš teoretski moći koristiti tu Brevicu 0-18, montiranu u suprotnom smjeru od vožnje.
Uz takve dvije sjedalice, i ako si ti tanjušna

, sumnjam da ćeš se moći smjestiti u sredinu. Ali svakako ne bi bilo loše da probate.
Nešto povoljnija situacija bi bila da beba bude u tzv. jaje sjedalici, jer je ona ipak malo manja od kompletne Brevice.
DjeCa pored djece,
i moje
Dojenje nakon dojenja