IZVORNA PORUKA: tajra26
ako neko moze da mi pomogne i da neki savijet, mojoj bebi je tri mjeseca i ima 7kg ne znam koju autosjedalicu da kupimo, do sada je bio u onoj do 9kg maxi kosi ali ona je polovna (dobili na koristenje) i nije mi bas nesto sigurna tako da sam odlucila da kupim novu ali ne znam koja je najsigurnija i najudobnija...novac mi nije problem jer stvarno hocu da kupim nesto dobro...
Mislim da ti je najbolje da se strpis jos malo, dakle da dijete stekne uslove da predje u vecu sjedalicu, nego da sad kupujes onu do 13 kg jer se ne isplati...vi imate sjedalicu grupe 0, do 9, 10 kg, a 0 + je do 13 kg, ali tezina nije jedini uslov, znaci bitnije od tezine je da dijete samostalno ustaje...nakon toga mozete preci u sjedalicu grupe I, 9-18 kg, i tu dijete koristi do neke 4 godine, u pravilu su te sjedalice i najskuplje, a Romer se zaista pokazao kao najbolji na testovima.
Mi smo presli sa nekih 8-9 mjeseci u vecu sjedalicu iako nije napunila 13 kg, prerasla je po visini i dizala se samostalno na noge. Uzeli smo Romer Duo plus(isofix).