odlično.Jeli komplikovano raditi patchwork? Ja skupljam od starijeg majice vec godinama i imam namjeru aBogd jednog dana napravit mu prekrivac .Samo se bojim da ce taj dan kad dodje on biti preveliki i ismijati me samo
28.01.2014, 07:59
bebacha
1170
ajauce sam pocela radili decupage i odma imam problem tek je gotova prva faza,odnosno samo premazano akrilnom bojom,dans cu zavrsit al me nervira sto mi ostaje trag cetkice kad bojim,isto se desi i sa spuzvicom gdje grijesim
Stvarno je predivno! Toliko uspomena na jednom mjestu
28.01.2014, 08:17
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: bebacha
ajauce sam pocela radili decupage i odma imam problem tek je gotova prva faza,odnosno samo premazano akrilnom bojom,dans cu zavrsit al me nervira sto mi ostaje trag cetkice kad bojim,isto se desi i sa spuzvicom gdje grijesim
Jesi li isla s cetkicom samo u jednom smjeru?
28.01.2014, 09:08
bebacha
1170
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: bebacha
Jesi li isla s cetkicom samo u jednom smjeru?
jesam, recimo na drvetu super,nista se vidi al na metalu da al evo stavila sam salaveticu pa je valjda sad ok
28.01.2014, 11:05
canim
4126
Madam x i raja ringe divno a za prekrivac super ideja.
bebacha drvo upija boju tako da je s njim lakse raditi i ne vide se pruge cetke pogotovo ako se radi o onom koji je namjenjen za decoupage. Ali na metalnoj povrsini tesko ces pruge zamaskirati jedino ako ces nanositi kompletnu salvetu preko toga. Ja sam ove kutije od halve 2 puta farbala akrilnom bojom ali iskljucivo tapkanjem spuzvom, ne povlacenje vec tapkanjem, na pocetku primjetis mrvice akrilne boje ali kad drugi put isto to odradis to se sve sjedini i bude fino, doduse kao sto i rekoh ranije ne odgovara svaka tehnika svakome, mozda je meni lakse spuzvom a mozda neko drugi to puno lakse odradi cetkom...ja cetkom ne znam napraviti da mi je toliko uredno koliko sa spuzvicom.
< Poruku je uredio canim -- 28.1.2014 11:06:50 >
28.01.2014, 11:26
bebacha
1170
hvala puno na savjetu.pokusat cu tako tapkanjem i imam još jedno glupo pitanje kad naneseš akrilnu boju jel ide ljepilo pa salaveta pa lak ili salaveta pa ljepilo ja radim prvo ljepilo pa salaveta
28.01.2014, 11:46
canim
4126
Pa nije isto kad radis na drvu i na metalu, na drvu mora ici ispod i iznad ljepilo dok na metalnim povrsinama dovoljno ti je samo preko ljepilo. Naspes ljepilo na neki plasticni tanjiric i cetkicom mazes salvetu, s tim da ne smije biti zraka ispod salvete i gledaj da nije izguzvano, dakle nanosi polako i pazljivo na salvetu i cetkicom istjeruj zrak.
Mozes ti ici i ljepilo ispod ako bas hoces ali nema potrebe za metal, s tim da ti je obavezno ljepilo preko, da prione salveta...tek kad se sve osusi ide lak.
< Poruku je uredio canim -- 28.1.2014 11:47:37 >
28.01.2014, 11:56
bebacha
1170
ovako mi lakse kad idem preko salavete podere se mozda je do cetkice
28.01.2014, 11:59
bebacha
1170
al meni super prionulo ioako je ljepilo samo ispod salavete evo osušilo se pa cu lakirat
joj izmisljam neke nove nacine
28.01.2014, 12:05
canim
4126
Pa dobro ako ti se svidja taj nacin slobodno ti, bitan je rezultat.
28.01.2014, 12:08
bebacha
1170
ma nije loše,valjda ucim se pomalo,pa vidjet cemo sta ce biti
28.01.2014, 12:12
canim
4126
Pa jeli ti prionula salveta ? bitno je da bude nevidljiva, da se stopi s povrsinom i iz tog razloga se radi sloj preko
odlično.Jeli komplikovano raditi patchwork? Ja skupljam od starijeg majice vec godinama i imam namjeru aBogd jednog dana napravit mu prekrivac .Samo se bojim da ce taj dan kad dodje on biti preveliki i ismijati me samo
Komplikovano nije ali treba vremena. Ja uopšte nisam vješta na mašino, znači, ko je spretniji, još bolje. I ja sam svoj naum u glavi imala 4 godine. A neće te niko ismijati, ovo je kod nas postala omiljena dekica cijele porodice i uvijek je u dnevnoj, pripravna. Čak je jednom išla i u auto
Komplikovano nije ali treba vremena. Ja uopšte nisam vješta na mašino, znači, ko je spretniji, još bolje. I ja sam svoj naum u glavi imala 4 godine. A neće te niko ismijati, ovo je kod nas postala omiljena dekica cijele porodice i uvijek je u dnevnoj, pripravna. Čak je jednom išla i u auto
Hvala cure na pohvalama
P.S. ( I ja pripremam neki dekupaž, bebacha)
zarazit ces vidjet ces,ja hodam po kuci i trazim sta cu bojit
ja vec odavno mjerkam ove dekice al ja i masina na vi eno je stoji u spavacoj
28.01.2014, 14:05
bebacha
1170
Moj prvi decupage rad,nemojte biti previše kriticne:) rokovnik za recepte u kutija za curicine šnale
28.01.2014, 14:33
bebacha
1170
Imali neko da prodaje salavetice ne mogu bas napisat imali neko da se mjenjamu jer j imam par vrsta samo a Ajline ne smijem pipnut
28.01.2014, 14:59
dafri
1097
bebacha, super je ispalo ,pogotovo kutija i ja sam tanka sa salvetama,moram uskoro u kakvu nabavku
dekica je ,ja sam ovih dana razmisljala o sivanju,rado bih ali fali mi vremena ,iako ko zna...
< Poruku je uredio dafri -- 28.1.2014 15:05:45 >
28.01.2014, 15:03
bebacha
1170
hvala meni se svidja mada mi je ovo puno bitnije u smislu da vidim greske pogotovo na rokovniku
a kod nas je bas loš izbor salaveta najljepši bude u dm.u kontam jedino narucit iz TUgre al kad skontam ne isplati sr 1 komad 0,5KM a svako koju uzmem sebi moram i curi svojoj za njenu kolekciju:)
28.01.2014, 15:32
canim
4126
bebacha pa super je ispalo a polako greske se praksom ispravljaju.
Kod mene su ti isto DM salvetice, s obzirom da ja to po mom cejfu radim nisam nikad nabavljala one specijalne, iako ih ima divnih. Pred praznike u DM-u obicno bude prelijepih salvetica, prosle godine sam kupila raznih dezena negdje pred onaj uskrs/vaskrs...
28.01.2014, 15:45
bebacha
1170
IZVORNA PORUKA: canim
bebacha pa super je ispalo a polako greske se praksom ispravljaju.
Kod mene su ti isto DM salvetice, s obzirom da ja to po mom cejfu radim nisam nikad nabavljala one specijalne, iako ih ima divnih. Pred praznike u DM-u obicno bude prelijepih salvetica, prosle godine sam kupila raznih dezena negdje pred onaj uskrs/vaskrs...
ma i ja ovo radim samo onako za sebe al imam zelju i namjernu nabavit lijepi,neobicni salavetica
28.01.2014, 16:09
raja_ringe
-109
Taman kada pomislim da je sezona završila, ono zahladni i evo novih stvarčica od mene :)