Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
< Poruku je uredio Hanady RR -- 8.5.2014 20:05:44 >
08.05.2014, 20:16
salmy
5830
Hanady divno..neznam sta bih izdvojila..sve je savrseno Bravo za ekipu
08.05.2014, 20:29
Hanady RR
18727
Hvala ja sam baš ponosna na njih jedva čekam bazar da sve pokupujemo, da vidim kako se raduju tome hahah
08.05.2014, 20:35
Miracle*3
463
Kreativci, treba li nekom masina za sivenje??? Prodajem jednu pa ako neko hoce nek se javi
08.05.2014, 22:19
canim
4126
Super hanady, preslatko je.
09.05.2014, 07:41
vila_7
5398
Hanady stvarno je extra, da covjek ne povjeruje da im je to prvi "susret s fimom" . I gdje si nabavila ove plocice za broseve i medaljone?
E sad, opet ja i moji lakovi Kupila bas lak za fimo - izlakirala-sve super, bas providan , brzo se susi , ALIII - ja uopce ne vidim neku razliku izmedju lakiranih i nelakiranih stvari!? Skoro pa da je ostalo isto-ono ne cakli se . Jel to OK? Mislim nisam ja ni htjela neki efekt-nego samo da stvari budu cvrsce i da malo zastiti od habanja , a to lak i radi,jel tako?
< Poruku je uredio vila_7 -- 9.5.2014 7:42:02 >
I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT
09.05.2014, 08:01
vila_7
5398
IZVORNA PORUKA: vila_7
Hanady stvarno je extra, da covjek ne povjeruje da im je to prvi "susret s fimom" . I gdje si nabavila ove plocice za broseve i medaljone?
E sad, opet ja i moji lakovi Kupila bas lak za fimo - izlakirala-sve super, bas providan , brzo se susi , ALIII - ja uopce ne vidim neku razliku izmedju lakiranih i nelakiranih stvari!? Skoro pa da je ostalo isto-ono ne cakli se . Jel to OK? Mislim nisam ja ni htjela neki efekt-nego samo da stvari budu cvrsce i da malo zastiti od habanja , a to lak i radi,jel tako?
P.S. Gdje kupiti one skalpele ali sto su bas tanki a drska im u obliku olovke?
09.05.2014, 08:09
Hanady RR
18727
E drage moje hvala....
ja sma napravila jednu prezentaciju u Power pointu, a prije nje sam napravila timove na papriu kojima sma dala imena prvoga slova onoga što ćemo praviti, pa su izvlačili papriće kojem timu će rpipadati i tako smo krenuli.... preznetacija je baš onako opisna...pa vam mogu na mail poslati ako neko želi da se zaigra sa dječicom i mamama njihovim po školicama il vrtićima :)
što se tiče materijala sve sma uzela u Fediju sem kašikica naravno, njih sma uzela u marketu u robotu...
ja sma kupila dosta materijala, iskreno i ostalo mi je...
kupila sam fima po 2,5 KM i imala sma sareću to jutro im roba došla pa je izbro boja bio prekrasan.... 10 paketića su iskoristili, s tim da ima tu i ostataka pomješanih boja s akojima se sad moja djeca igraju 5 paketića mi je ostalo skoro pa neupotrebljeno, duple boje i crna i bijela još čisto sam ih uzela za detaljčiće koje su pravili... medaljoni i prstenovi uzeti u fediju također po 1 KM... za broševe odozada šnalice sma imala manje i veće po 0,10pf i po 0,20pf.... žicu sma kupila srebrenu namotanu za 2,5 Km kašika za 3,5 KM jedno ljepilo za 4 Km još sma uzela jedna materijal kojim će nam jedan tata uokviriti likovne radove proljeća pa ćemo i njih ponuditi na bazaru Uglavnom za 50 KM ja sma sve uzela al ima tu i viška i ostataka u donosu na potrebe koje su imali... I da vam pravo kažem ovo ćemo mi ponavljati
09.05.2014, 08:10
Hanady RR
18727
P.S. Gdje kupiti one skalpele ali sto su bas tanki a drska im u obliku olovke?
Knjižara vilo... tehnički skalpeli su takvi, vrlo prezizni
09.05.2014, 08:23
vila_7
5398
Hvala Hanady - a kako si te snale pricvrstila za medaljone da budu brosevi . Kupila sam i jedno i drugo, ali ne znam kako ih pricvrstiti - plasticnim ljepilom ili ? Bojim se da ne otpadne
09.05.2014, 08:25
Hanady RR
18727
Hvala Hanady - a kako si te snale pricvrstila za medaljone da budu brosevi . Kupila sam i jedno i drugo, ali ne znam kako ih pricvrstiti - plasticnim ljepilom ili ? Bojim se da ne otpadne
ja sma imala ljepilo...misleći da će biti potrebno... ali sma najprije dala im da rade na način da u fimo odozada stave šanilicu i mali čačkalicom kroz one vdije rupice pročačkajupa stisnu...i kada smo ispekli stavrno niti tiče niti miče...baš je čvrsto... isto tako su radili na medaljonim, mali dio fima nanosili na podlogu i prstićima istanjili pritisli o onda gore detalje isto kao ti na kašike...pečenjem sve stoji...ništa ne mrda...
09.05.2014, 08:46
vila_7
5398
OK,znaci i sa zadnje strane staviti malo fima, valjda ce lijepo izgledati... A ni iz medaljona ne ispada fimo - ni tu ne treba lijepiti?
09.05.2014, 09:40
Hanady RR
18727
OK,znaci i sa zadnje strane staviti malo fima, valjda ce lijepo izgledati... A ni iz medaljona ne ispada fimo - ni tu ne treba lijepiti?
Taman tako :) lijepo izgleda...slikam ti večeras i odozada da vidiš i medaljon izbliza... stim da moraš znati da su djeca to stavljala...sve su oni radili
09.05.2014, 10:23
vila_7
5398
hajde bas ti hvala
09.05.2014, 12:22
vila_7
5398
jesam se namecila
imat cu uskoro uzorke platna sto se koriste za tapacirani namjestaj - znaci komadici raznih boja.... Za sta ih iskoristiti? KOntala napraviti onaj fazon pacha-ali kao tepih!? Ima li jo neko kakvih ideja?
09.05.2014, 13:33
canim
4126
vilo za fimo to tako treba, dakle lak je tu da stiti fimo a ne da mu daje neki specijalan sjaj, bude ono fino, vidi se da ima tekstura laka ali ako bas zagledas.
A mozes jos svasta nesto napraviti, u zavisnosti sta ti treba, mozes raditi i neki kompletic za dnevnu, tipa jastuk, stolnjak, panel zavjese, sve isti dezen, da se uklapa sa ostalim bojama u sobi a opet da su sareni... mozes ljetnu torbu napraviti...ma svasta nesto.
< Poruku je uredio canim -- 9.5.2014 13:37:01 >
09.05.2014, 14:45
vila_7
5398
canim hvala ... joj ova posteljina je prepredivna! Ali ovi komadi ce biti tvrdji - jer su to komadi za tapacirani namjestaj - znaci ono platno cime se u proizvodnji obloze kauci
09.05.2014, 15:59
canim
4126
Pa nema veze, nemoj sad prekrivace praviti eko kozom ali nekim obicnim materijalima kojima se oblaze namjestaj, nije problem, cak mozes kupiti i skroz tanku spuzvu onu savitljivu ne znam kako se zove i ubaciti ispod, tek toliko da dobije volumena a sa zadnje strane nadji neko posteljno jednobojno platno i prisij uz prednju stranu. Ja sam imala prekrivace u dnevnom od istog materijala kao i namjestaj i super su se pokazali.
11.05.2014, 16:36
vila_7
5398
Joj canim sad si me bas zarazila s ovim prekrivacima pa kontam od stare djecije odjece izraditi prekrivac ali da se bas pokrivaju s njim dok spavaju. Pa ne znam sta ubaciti - hoce li biti dovoljna ta spuzva ili nesto drugo? Zboh topine
11.05.2014, 19:38
canim
4126
Ma otidji tamo gdje prodaju spuzve za namjestaj, jastuke, jorgane i sl pa vidi sta nude, ako ti se nista ne svidi mozes kupiti neku deku ili tanji jorgan pa na njemu raditi.
12.05.2014, 09:11
ninuska
1939
IZVORNA PORUKA: bebacha
e ne znam , ima na jednom forumu al ne smijem ovdje pa ko hoces poslat cu ti na PP , a ja koliko sma procitala da rade-jer i ja hocu 2 nocnika :
Osmirglati predmet, nanijeti bijelu boju (da se motivi bolje vide) , preko neki stavljaju prvo ljepilo za dekupaz, pa salvetu ili samo motiv pa preko njega opet polako istim ljepilom , i onda se moze lakirati zbog postojanosti. A ako ces veliku povrsinu ljepiti,kazu da je poskupo to ljepilo pa da isto moze i ljepilo za drvo. To sam ja procitala,nista jos nisam uradila
prvo ne mora biti svijetla podloga nego podlogu biras u ovisnosti od salavete drufi ljepilo moze i drvofix al ga pomjesati s malo vode trece nikako stavljati ljepilo pa salavetu,nego salavetu(treci sloj) stavljati na suhu podlogu pa preko ljepilo kad se sve osuši lakirati
i nravno ne mora se sve šmirglati
Bebacha...cime lijepis salvetu..kistom ili spuzvicom??
Odoh i ja u nabavku danas..samo da potvrdim za posluzavnik decupage mi treba: -akrilna boja -salveta -ljepilo drvofix -lak za camce na bazi vode ( necu da mi se sjaji, vise bih matirano da bude)
Znam da sam dosadna, al dok ocepim
< Poruku je uredio ninuska -- 12.5.2014 9:14:04 >
12.05.2014, 09:47
vila_7
5398
ninuska ako ne moras prelakirati podlogu,koliko sam ja skontala ne treba ti akrilna boja. E jedino ako moras
Ja sam kupila ljepilo za decoupage bas - ne eksperimentira mi se vise sa zamjesnkim stvarima.
A lak za camce obavezno naglasi da je na bazi vode - jer ja ne znam koji je moj ali ostavlja zuckaste tragove i smrdi
12.05.2014, 09:52
ninuska
1939
ninuska ako ne moras prelakirati podlogu,koliko sam ja skontala ne treba ti akrilna boja. E jedino ako moras
Ja sam kupila ljepilo za decoupage bas - ne eksperimentira mi se vise sa zamjesnkim stvarima.
A lak za camce obavezno naglasi da je na bazi vode - jer ja ne znam koji je moj ali ostavlja zuckaste tragove i smrdi
Ma ne svidja mi se sadasnja boja, pa bih da je promijenim ... Meni je sve ovo jedan veliki eksperiment ...a, mislila sam na zamjenske stvari zbog cijene..nista drugo..