Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Nego, da te pitam za onu tablu za pisanje: 1. Ti si premazala faktički obično slikarsko platno? Tipa ovog: http://jysk.ba/210/346/440/3982007/a/catalog Ili nešto skroz drugo...? 2. Akrilne boje, imaju li se kupiti na komad? Vidjeh u Jysku paket od 12 komada 7 km...Ili da potražim u knjižarama na komad ako se i tako prodaju.. 3. Čime si premazala - četkom za farbanje?
I šta rekoste za ove magnetne boje? Ima li se to kod nas nabaviti?
05.11.2014, 22:06
senka27
85
palacinkice AFERIM
06.11.2014, 08:32
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: Super Beba
Palac, romkinjo naša, respect!
Nego, da te pitam za onu tablu za pisanje: 1. Ti si premazala faktički obično slikarsko platno? Tipa ovog: http://jysk.ba/210/346/440/3982007/a/catalog Ili nešto skroz drugo...? 2. Akrilne boje, imaju li se kupiti na komad? Vidjeh u Jysku paket od 12 komada 7 km...Ili da potražim u knjižarama na komad ako se i tako prodaju.. 3. Čime si premazala - četkom za farbanje?
I šta rekoste za ove magnetne boje? Ima li se to kod nas nabaviti?
Premazala sam špreploču. Imala ram za fotografije, bez stakla (i fotografije, jel), samo sa poleđinom od šperploče. Boju kupila u hobby prodavnici, slikarska akrilna boja, dodje malo pakovanje, gusta kao tempera, pa se malo razrijedi s bojom. Vjerovatno ima u knjižarama ili hobby prodavnicama. Bojila četkom za farbanje.
06.11.2014, 08:34
palachinken
5397
Hvala žene!
Nego, znam da postoji gotova boja za školsku ploču, ima kupiti u Hrv, kod nas u gradu nema, a moguće da bude kod vas.
06.11.2014, 11:42
Super Beba
1291
Hvala palac :)))
06.11.2014, 22:29
minie
165
Palachinken svaka cast
I svi ostali radovi su super, stvarno imate talenta. Ja sto god pokusam da napravim, ostane samo na pokusaju, uvijek nesto zabrljam.
Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim
10.11.2014, 08:31
mimi_2in1
-319
Hej zene, imam jedna poruzna vrata, pa sta mislite da li ih mogu akrilnim bojama ofarbati? I akrilnim lakom? Bas mi je prahnulo da im nesto ucinim...a ne znam sta ...
10.11.2014, 09:59
salmy
5830
IZVORNA PORUKA: mimi_2in1
Hej zene, imam jedna poruzna vrata, pa sta mislite da li ih mogu akrilnim bojama ofarbati? I akrilnim lakom? Bas mi je prahnulo da im nesto ucinim...a ne znam sta ...
akrilne boje su zakon..odmah se suse nemaju mirisa... ja bih ih prvo osmirglala..koliko god mozes..i prefarbaj ih bojom ako treba predji 3 puta bojom bice bolje..neznam koje su boje i kakva sU i farbaj valjkom spuzvastim jer bolje upija i ljepse je
10.11.2014, 10:51
Super Beba
1291
Znate li vi može li se ovaj ram prebojiti akrilnim bojama:
Nemam blage koji je materijal, pretpostavljam plastika, sumnjam da je drvo...
10.11.2014, 11:35
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: mimi_2in1
Standarnom uljanom je dovoljno jednom preći i ipak je postojanija na habanje. S tim da smrdi (meni miriše ). Ja bih vrata i štokove ipak uljanom.
10.11.2014, 11:35
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: Super Beba
Znate li vi može li se ovaj ram prebojiti akrilnim bojama:
Nemam blage koji je materijal, pretpostavljam plastika, sumnjam da je drvo...
A probaj :D Ili oblijepi samoljepljivom tapetom?
Raznim bih bojama, žuta, zelena, crvena, narandžasta... Previše mi je to tapeta za kupit :) Ma probaću sa ovim bojama na jednoj, pa ako uspije, super i jeste :D Javim
10.11.2014, 16:59
salmy
5830
mimi_2in1 extra je
super beba mozes mislim...pokusaj malo obrusiti pipirom da farba moze "prionuti" ili pokusaj bez smiglanja...ma njima mozes bojiti sta pozelis
akrilne boje su ludilo
10.11.2014, 17:43
mimi_2in1
-319
Evo mojih ruznih vrata
Imam cetiri komada ukupno, kako nemamo para da ih mjenjamo kontam da ih ofarbam. Farbane su n puta jer smo nasljedili kucu ovo je nekakva masna boja, blage nemam koja. Dakle prvo smirglanje pa akrilna. E salamy zanima me jel ima kupit vecih kanti ove boje, jer ja sad uzimam one tubice za potrebe rucnih radova...
10.11.2014, 21:12
salmy
5830
mimi vidim masjtorica si razumijes se u poslic trebala bi imati smirglaricu za ova vrata,,ovo je zeznuto farbati i strugati... u peny plusu je akrilna boja 11,50 KM..ona velika konzerva..zkon je..i ja sma uzimala male dok ovu ne skontah sa njom sa ofarbala 4 stolice i stol...sve po 3-4 puta..znac extra povoljno
10.11.2014, 21:24
muaaa
2911
IZVORNA PORUKA: salmy
mimi vidim masjtorica si razumijes se u poslic trebala bi imati smirglaricu za ova vrata,,ovo je zeznuto farbati i strugati... u peny plusu je akrilna boja 11,50 KM..ona velika konzerva..zkon je..i ja sma uzimala male dok ovu ne skontah sa njom sa ofarbala 4 stolice i stol...sve po 3-4 puta..znac extra povoljno
Jel ima u boji tih akrilnih u konzervi,...izgleda da je isplativa
10.11.2014, 21:28
salmy
5830
IZVORNA PORUKA: muaaa
Jel ima u boji tih akrilnih u konzervi,...izgleda da je isplativa
pa valjda ima..mm trazio bjelu i dali mu ona je 0,75 l..bas isplativa
10.11.2014, 21:36
mimi_2in1
-319
Eh imam smirglaricu, i hvala za info za boje. ABd nadam se da cu i vremena naci, bas mi se radi to.
Cim plata ima da do pennyja odem
12.11.2014, 13:43
ninuska
1939
Hvala Cure na komentarima i pohvala...ovo je bio velik zalogaj za mene..ipak sam obojila ivericu koja je tamna
elmaL bojila sam akrilnom bojom 3 puta..i zalijepila rizin papir..i sve prelakirala...za pocetnike je lakse raditi sa rizinim nego salvetna tehnika
okvire sam nasla u podrumu..ni manje ni vise sve bile Titine slike u njima
Salmy, hocu i ja kuhinjske elemente da obojim u bijelo, pa me zanima gdje si kupila tu akrilnu boju? I koji lak si kupila? Pitam jer pretpostavljam da si nasla neku jeftiniju varijantu :). Vec si se uhodala :). Ja sam bojila posluzavnik i boje sam kupovala u hobby art centru na pofalicima, ali mi je to puno para za ovaj zahvat
< Poruku je uredio ninuska -- 12.11.2014 13:44:22 >
12.11.2014, 14:43
salmy
5830
IZVORNA PORUKA: ninuska
Hvala Cure na komentarima i pohvala...ovo je bio velik zalogaj za mene..ipak sam obojila ivericu koja je tamna
elmaL bojila sam akrilnom bojom 3 puta..i zalijepila rizin papir..i sve prelakirala...za pocetnike je lakse raditi sa rizinim nego salvetna tehnika
okvire sam nasla u podrumu..ni manje ni vise sve bile Titine slike u njima
Salmy, hocu i ja kuhinjske elemente da obojim u bijelo, pa me zanima gdje si kupila tu akrilnu boju? I koji lak si kupila? Pitam jer pretpostavljam da si nasla neku jeftiniju varijantu :). Vec si se uhodala :). Ja sam bojila posluzavnik i boje sam kupovala u hobby art centru na pofalicima, ali mi je to puno para za ovaj zahvat