Gdje vam je taj recept by palachinken da i ja spremim
na 3 ili 4 stranici.
i ja dobijem 1-2kg za vrijeme Ramazana ali mislim da je to zbog zadrzavanja tecnosti. kad smo kod tog, jel vi osjetitte zadrzavanje tecnosti i nekoliko sati poslije iftara cak i ako pijete puno vode
23.07.2012, 00:11
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
23.07.2012, 00:13
canim
4126
Alma ja osjecam zadrzavanje ne samo tecnosti vec svega
Iman draga ma znas da ja to tebi maksuz radim
23.07.2012, 00:13
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
23.07.2012, 00:16
ananas_ze
317
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
IZVORNA PORUKA: palachinken
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Blago vama ja jos nista nisam skontala sta da napravim za veceras Nekako sam najvise zagrijana za piletinu. Kontala sam da napravim pilece filete, gljive u umaku, prilog riza ili krompir, supu tarhanu. Da hoce mm doci pa da on skonta, bilo bi mi lakse
Ja imam super receptić za piletinu i gljive: pileće filete narežeš na tanke trake, umačeš u prah od krem supe od gljiva i onda redaš u vatrostalnu posudu. U vrhnje za kuhanje dodaš ostatak praha od supe i sve to preliješ preko mesa, a gljive, malo krupnije rezane, pobacaš po tome i u rernu na pečenje. Baš bude fino!
Hajd sad priznaj odakle me viris Ja ovaj recept cesto pravim jer mi budu mmmm, a nema sanse da nesto ofulam i da ne ispadnu dobro Ispekla sam pogacu, corbica od tarhane se kuhaa za ostalo mi je jos rano
mislim da je to recept canim
Blago vama ja jos nista nisam skontala sta da napravim za veceras Nekako sam najvise zagrijana za piletinu. Kontala sam da napravim pilece filete, gljive u umaku, prilog riza ili krompir, supu tarhanu. Da hoce mm doci pa da on skonta, bilo bi mi lakse
Ja imam super receptić za piletinu i gljive: pileće filete narežeš na tanke trake, umačeš u prah od krem supe od gljiva i onda redaš u vatrostalnu posudu. U vrhnje za kuhanje dodaš ostatak praha od supe i sve to preliješ preko mesa, a gljive, malo krupnije rezane, pobacaš po tome i u rernu na pečenje. Baš bude fino!
Hajd sad priznaj odakle me viris Ja ovaj recept cesto pravim jer mi budu mmmm, a nema sanse da nesto ofulam i da ne ispadnu dobro Ispekla sam pogacu, corbica od tarhane se kuhaa za ostalo mi je jos rano
mislim da je to recept canim
hvala, morat cu probati, zvuci mi bas lagano i fino za iftar.
23.07.2012, 00:19
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: Alma_27
IZVORNA PORUKA: canim
Gdje vam je taj recept by palachinken da i ja spremim
na 3 ili 4 stranici.
i ja dobijem 1-2kg za vrijeme Ramazana ali mislim da je to zbog zadrzavanja tecnosti. kad smo kod tog, jel vi osjetitte zadrzavanje tecnosti i nekoliko sati poslije iftara cak i ako pijete puno vode
Itekao da osjetim, i pored mnogo tecnosti polsije iftara, slabo ta voda ide, imam osjecaj ka da cu se udebljati 5 kg
Inace takodjer u ramazanu donijem koji kg, nema veze, ima vremena za temu Mrsajmo zajedno
Mashalah mi sa gostima uzivali na iftaru, djeca slusala, sehur imamo spreman, samo cemo pdgrijati.
23.07.2012, 00:19
ananas_ze
317
IZVORNA PORUKA: Iman83
IZVORNA PORUKA: Alma_27
jel vi osjetitte zadrzavanje tecnosti i nekoliko sati poslije iftara cak i ako pijete puno vode
Ja ne osjetim ništa...ni ruke, ni noge
Kod mene tokom noći proradi metabolizam...pa samo trčkam na relaciji wc- krevet.
kod mene metabolizam proradi odmah, jedva docekam da se vratim s teravije, onda obavezno u 1 ustajem, kasnije na sehuru pa u 9 pa u 11,onda sam vec i ne vracam se u krevet
Kod mene tokom noći proradi metabolizam...pa samo trčkam na relaciji wc- krevet.
ni ruke ni noge ni krila
i to u toku noci kao kad sam trudna bila
23.07.2012, 04:01
DM
2408
Hej drage moje-gdje ste? Pa tema je :sehuri iftari, a vas nigdje sa sehura Jesu li vas sehuri "ubandačili"? I meni tečnost slomi, još lubenice -k'o balon sam! Ja sutra odoh kod svoje many, pa se nećemo "pisati" 2 dana-ostajte mi zdravo , veselo i u Ramazanskom raspoloženju. Da hajirli ispostimo i dan Allah ukabuli!
23.07.2012, 04:21
canim
4126
doublemum, ima mene, ja pila kafu za sehur i sad mi nema spavanja a kad mi se cura nadigne prije 6h bit ce mi veselo.
23.07.2012, 07:33
Dzenana_G
1024
Ja danas pravim prvi iftar za goste, brat, snaha, zaova i njen muz, doci ce i svekar i otac. Za mladju raju, po njihovoj zelji ide meksicka piletina sa tortiljama, a za dede koji vole ipak nesto konkretnije punjene paprike. Bit ce jos i neka supica, topa naravno, salata i kolac sa jogurtom. I ovo ce biti dobro ako stignem kada dodjem s posla.
23.07.2012, 10:18
Super Beba
1291
Jutro! Meni jučer MMovi bili na iftaru...Ispržila piletinu sa crvenom i žutom paprikom i tikvicama u wok tavi+imala sitnog ćevapa od subote...Prilog riža + supa, topa, salata, hurme i dostaaaaa limunade, vode i cedevite...Sklepala neki kolač (čokoladni mus sa petit keksom i čoko bananicama)...Helem, ništa spektakularno, ali veoma ukusno i opušteno :))) Bitno je da smo se svi fino najeli...A za sehur MMu i sebi napravila frape od banane + nutela i somun, i čokoladno mlijeko... Al' dug vikend baš bi...Počela iftare spremati u 13h, nisam znala šta ću od sebe :))
23.07.2012, 10:24
Medić*
29
Za vecerasnji iftar planiramo, krem supicu od povrca sa komadicima teletine, telece snicle iz pretisa u saftu i pire krompir.
23.07.2012, 11:11
pahuljica_25
232
Selam drage moje,evo da se i ja prijavim na ovoj temi Ja nažalost ni ovaj Ramazan ne postim jer dojim bebu(prošli bila trudna)ali inšAllah napostit ću Vidim fino se sprema,ova tema baššš miriše Mi sinoć bili na iftaru kod sveki a večeras aBd na iftarskom meniju je: Tarhana sa paradajzom i pilećim fileom Piletina a la Palačinken Hrskavi krompirići iz rerne Paradajz salata Svježe kupine i ako stignem napraviti jogurt torta
P.S. MM danas posti bez sehura,sinoć smo prespavali
23.07.2012, 11:22
riba78
3255
Mi sinoć imali buraniju i tikvenicu (friško ubraneiz bašte )
salata ,jogurt ,za desert kadaif i torta bez jaja,lagahna i ukusna. Torta bez jaja ...
kora;
400 g brasna 250 g secera 1kasikica sode bikarbone 1 kasika kakaa 250 ml mlijeka 1 kompot od visanja 4 kasike dzema bilo kojeg ja sa stavljala od kupine sve sastojke dobro izmijesat i peci na 180 stepeni dok ne porumeni, zatim ostaviti da se ohladi
krema:
3 pudinga od vanilije 750 ml mlijeka 1 margarin 15 kasika secera skuhati puding, secer u nlijeku i ostaviti da se ohladi pa dodati margarin i dobro izmiksati.
Koru koja se ohladila izlomite na komadice i u nju dodati visnje iz kompota. U kalup ili vecu sepru slazete tortu, red komadica kore, red kreme ostavite u frizider par sat. Kad tortu izvadite iz kalupa ukrasite je po zelji,
23.07.2012, 11:26
Hanady RR
18727
Poštoje piletina by palachinken zvanično jelo Iftara ovogodišnjih...bilo bi lijepo da koja uslika i stavi na recepte... lakše ćemo naći i u buduće http://www.ringeraja.ba/ringerajina-kuhinja/
23.07.2012, 11:30
Alma_27
1326
ja sinoc poslije teravije jela masno i zacinejno i nisam nikako mogla utaziti zedj i, iako sam spremila sehur, odlucim da ne postim jer sam mislila da necu izdrzati. sad mi zao znam da se ne smije prekidati post bez valjanog razloga ali ne znam da li se moze napostiti kasnije ako ne zapostim nikako bez zdravstevno opravdanog razloga
23.07.2012, 11:33
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
Poštoje piletina by palachinken zvanično jelo Iftara ovogodišnjih...bilo bi lijepo da koja uslika i stavi na recepte... lakše ćemo naći i u buduće http://www.ringeraja.ba/ringerajina-kuhinja/
I jogurt torta by Dzenana G Ja sinoć pravila, ne znam što ne uslikah. A kako sam imala batake, još je bolja bila, ljepše meso s noge nego s prsa.
23.07.2012, 11:34
Alma_27
1326
IZVORNA PORUKA: palachinken
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
I jogurt torta by Dzenana G Ja sinoć pravila, ne znam što ne uslikah. A kako sam imala batake, još je bolja bila, ljepše meso s noge nego s prsa.
ja sam tu tortu napravila u tepsiji kao kolac i komsiluk je ejeo i malo poslala tetki. ma pukla torta samo tako
23.07.2012, 11:35
Hanady RR
18727
e moramo malo slikati... hajmo žene...najprije u zadatak ova dva recepta koja prva napšravi slika...
23.07.2012, 11:37
palachinken
5397
Ja je pravim u malom kalupu za torte, 22cm, pa kad maknem obruč, to fino izgleda, pogotovo s voćem preko.
23.07.2012, 11:37
riba78
3255
ja željela poostaviti slikicu ove orte bez jaja ,ali slikomat ne fercera
23.07.2012, 11:39
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: riba78
ja željela poostaviti slikicu ove orte bez jaja ,ali slikomat ne fercera
Idi na imageshack ili tinypic
23.07.2012, 11:40
djoisa