Ja koristim obicni Mikos jogurt sa 2%m.m. Za želatin neznam nisam probala, ali meni se svidja ova varijanta zamrzavanja, nekako mi je bas osvjezavajuci. Ja sam juce pravila sa nektarinama i bas sam se iznenadila kako je dobra kombinacija.
I ja sam sinoć pravila s bananama i breskvama i super je, baš osvježavajući. Ja sam stavila četiri breskve i četiri banane, pola s jogurtom i keksom a pola preko kolača narezala i prelila onim preljevom za tortu da ih poveže. Odozgo šlag kremu od vanilije. I jogurt se ne osjeti uopće, više mi breskve ''kise''.
Danas aBd muž naručio musaku za glavno jelo, supu ću možda i ja begovu i za desert ima još kolača a i pudinga.
_____________________________
Gospodaru moj, ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...
asthenozoospermia, produženi ciklusi
01.04.2011. mamino proljetno sunce
24.07.2012, 13:35
palachinken
5397
Meni je begova glavno jelo , kalorična je, izdašna, masna, i kad god je napravim, samo nju jedemo, umačemo hljeb . Ostalo niko ni ne gleda. Sirnicu ću više radi sehura.
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
24.07.2012, 13:36
shpagica
574
Imate li kakav provjeren recept za princes krofne?
24.07.2012, 13:36
ananas_ze
317
moj iftar spreman-od jucer svega ostalo, smao cu hljeb napraviti, bil meni neko rekao koliko je to secera po zelji,za Dzenanin kolac voljela bih da znam otprilike?
_____________________________
Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
24.07.2012, 14:05
canim
4126
Mi smo veceras pozvani za iftar tako da nista ne pravim a za sehur ima malo corbice od sinoc i sitnog cevapa, njega cu malo sa jajima proprziti i eto sehura.
24.07.2012, 14:47
damma
1281
skontah ja sta cu veceras corbu od tarhane - medicu stavila sam recept na prethodnoj strani gulas i pire pizza jogurt cake lubenica dinja kafe puuuno
_____________________________
2004. 2008.
24.07.2012, 14:54
djoisa
-220
-topa, pravi mm -rižoto s tikvicama -pureće pljeskavice + sos od paradajza -salata sezonska -desert rafaelo kocke -limunada, breskve
24.07.2012, 15:07
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
24.07.2012, 15:17
Medić*
29
Dama vidjeh za corbu od tarhane recept, sutra aBg
Evo krcka se Begova corba, da momcic kad ustane pojede sta prije iftara, sada cu zeljanicu praviti od kupove jufke, sutlija sa orasima, pecene paprike. Elahm dosta.
_____________________________
Nema vece institucije od roditelja!
24.07.2012, 15:18
Super Beba
1291
IZVORNA PORUKA: palachinken
Ko hoće da iskoristi ovo zahlađenje i napravi nešto pikantnije, preporučujem ovaj juneći ragu sa šampinjonima, provjereno je odličan!
Mljac...zvuči ukusno i jednostavno za napraviti.. Samo ja imam jedan problem - MM mi ne voli gljive i onda izbjegavam sve što ima gljive u sebi...Ali sam rekla da ću napraviti onaj recept sa piletinom i gljivama, pa makar sve sama pojela :D
_____________________________
Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.
24.07.2012, 15:20
mala_sa
1353
Zene moje; jel neka od vas pravi filovane paprike; tako da ih pece u rerni?? Ja sam ih jednom kod nekoga probala, i bile su mi bas ukusne; i kontala veceras za iftar tako da oh spremim; al nemam pojma koliko vremena da ih pecem i na koliko stepeni?? Takodjer jel trebam nasuti malo vode u tepsiju, i treba li ih pokriti folijom???
Amam sirnica je bila bas dobra; mm je haman cijelu pojeo
I moram pohvaliti vanilice od Triputmama, extra su
< Poruku je uredio mala_sa -- 24.7.2012 15:27:18 >
_____________________________
Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)
Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)
24.07.2012, 15:26
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
24.07.2012, 15:27
rerica
1296
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Zene moje; jel neka od vas pravi filovane paprike; tako da ih pece u rerni?? Ja sam ih jednom kod nekoga probala, i bile su mi bas ukusne; i kontala veceras za iftar tako da oh spremim; al nemam pojma koliko vremena da ih pecem i na koliko stepeni?? Takodjer jel trebam nasuti malo vode u tepsiju, i treba li ih pokriti folijom???
Ja uvijek u tepsiji filujem,peci na 180 C oko 1:30h,pokri folijom da ne izgore i pred kraj pecenja umuti malu kasicicu brasna,paradaiz sosa i preli da se saft zgusne..
_____________________________
moja cura stigla majki svojoj <3
24.07.2012, 15:28
mala_sa
1353
IZVORNA PORUKA: Iman83
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Zene moje; jel neka od vas pravi filovane paprike; tako da ih pece u rerni?? Ja sam ih jednom kod nekoga probala, i bile su mi bas ukusne; i kontala veceras za iftar tako da oh spremim; al nemam pojma koliko vremena da ih pecem i na koliko stepeni?? Takodjer jel trebam nasuti malo vode u tepsiju, i treba li ih pokriti folijom???
Ja ih tako pravim...u tavi propržim meso s začinima, lukom, mrkvicom, dodam malo paradajz sosa i na kraju samo ubacim rižu i promješam. Tom smjesom punim paprike, stavim ih u dublju tepsiju i zalijem obilnom zaprškom. Dakle na malo ulja propržim crvene paprike i dodam malo brašna te zalijem s dosta vode. Paprike treba da budu u toj zapršci...haman u potpunosti. Pečem u rerni na nekih 200tinjak stepeni dok ne porumene...ja ih izvadim pa okrenem koji put da budu rumene sa svih strana.
I ne prekrivam ih folijom.
Eh kod nas veceras aBd, pored tope ce da budu i paprike by Iman
_____________________________
Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)
Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)
24.07.2012, 15:32
abh
259
Ja uvijek pravim u rerni. Ono sto ti je bitno je da u fil sa mesom i rizom stavis i vode, tako da kad filujes papriku da smjesa bude malo zitka,kako si riza lijepo skuhala. Ja stavim samo u tepsiju i pouljim svaku odozgo malo. Nakon jedno 10-15 minuta u tepsiju stavim na kockice izrezana 2 veca paradajza, koji puste vodu. Maksimalno pecem pola sata do 40 minuta.
24.07.2012, 15:38
mamine oci
4300
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Zene moje; jel neka od vas pravi filovane paprike; tako da ih pece u rerni?? Ja sam ih jednom kod nekoga probala, i bile su mi bas ukusne; i kontala veceras za iftar tako da oh spremim; al nemam pojma koliko vremena da ih pecem i na koliko stepeni?? Takodjer jel trebam nasuti malo vode u tepsiju, i treba li ih pokriti folijom???
uvjek u rernu, tacnije imam pekac pa u njega pecem, evo upravo se krckaju u rernu i onda sluzim uz mileram ili pavlaku...
_____________________________
Haris 28.10.1999 Fatih 25.01.2008 Iman 13.01.2013
24.07.2012, 15:43
Medić*
29
Mi ne volimo punjene paprike iz rerne, vise volimo u saftu kuhane, i da obavezno u fil za paprike izmedju ostalog stavljam jaje jedno i malo kisele vode. S vremena na vrijeme za promjenu pecene u rerni pravim i ne pravimo zaprsku vec ubacim paradjz i par krompira s paprikama, pelat i bude mnjam, mnjam.
_____________________________
Nema vece institucije od roditelja!
24.07.2012, 15:57
ljubičica 28
289
Mala_sa, mahsuz selam i za generaciju.
A ja paprike kad pečem u rerni prethodno ispržim meso s lukom i skuham rižu. Onda sve pomiješam i začinim i time filujem paprike. Redam u pekač, pomastim kao kad ih pržim i tako pečem dok ne budu gotove (ustvari, samo se paprike i trebaju ispeći, ostalo je sve gotovo). Pečene prelijem kajmakom ili vrhnjem. Meni su takve ukusnije nego kuhane.
_____________________________
Gospodaru moj, ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...
asthenozoospermia, produženi ciklusi
01.04.2011. mamino proljetno sunce
24.07.2012, 16:48
Amam
659
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Zene moje; jel neka od vas pravi filovane paprike; tako da ih pece u rerni?? Ja sam ih jednom kod nekoga probala, i bile su mi bas ukusne; i kontala veceras za iftar tako da oh spremim; al nemam pojma koliko vremena da ih pecem i na koliko stepeni?? Takodjer jel trebam nasuti malo vode u tepsiju, i treba li ih pokriti folijom???
Amam sirnica je bila bas dobra; mm je haman cijelu pojeo
I moram pohvaliti vanilice od Triputmama, extra su
Eh super da vam se svidja . Ja isto ponekad pecem u rerni,a filujem istom smjesom kao i one iz safta,jos ponekad dodam i sjeckani krompir,sve svjeze,filujem paprike i smjesom popunim praznine u tepsiji,zalijem vodom,pecem dok mi krompir ne bude pecen ,i onda ih zalijem smjesom,zagrijem ulje,stavim jednu kasiku brasna i zalijem to paradajz sosom .
Ja jos nisam odlucila sta cu veceras,imam gljive,batkove i mozda cu krompir kao prilog
_____________________________
Cvjetak<3curetak A-2005. Mamina maza E-2011
24.07.2012, 17:34
Skvo RR
4542
Danas:
Topa supa cufte riza gljive u sosu by me zeljanica muffins
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
24.07.2012, 17:45
Alma_27
1326
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Zene moje; jel neka od vas pravi filovane paprike; tako da ih pece u rerni?? Ja sam ih jednom kod nekoga probala, i bile su mi bas ukusne; i kontala veceras za iftar tako da oh spremim; al nemam pojma koliko vremena da ih pecem i na koliko stepeni?? Takodjer jel trebam nasuti malo vode u tepsiju, i treba li ih pokriti folijom???
na 1-2dcl ulja probrzis oko 1kg krompira (nasjeckas na kockice. ja imam tuppreaware sjecka), malo crvene paprike, so, biber i vegetu i time fliujes paprike. poredas u pleh i zapeces. pospes vrhnjem ili kajmakom kad budu skoro gotove
spremne mantije ,supica ,topa za mog dragog postaća ,ja nažalost ne postim
_____________________________
To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje." Meša Selimović
24.07.2012, 20:02
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Zene moje; jel neka od vas pravi filovane paprike; tako da ih pece u rerni?? Ja sam ih jednom kod nekoga probala, i bile su mi bas ukusne; i kontala veceras za iftar tako da oh spremim; al nemam pojma koliko vremena da ih pecem i na koliko stepeni?? Takodjer jel trebam nasuti malo vode u tepsiju, i treba li ih pokriti folijom???
Amam sirnica je bila bas dobra; mm je haman cijelu pojeo
I moram pohvaliti vanilice od Triputmama, extra su
evo kako ja : u posudi poemsati meso i pirinac ( ja dodajem gotovi fix od centro ako ne onda dodati kao i sama sto sam ranije crni luk , vegetu, ceshne b .luka i alevu papriku te napunis paprike i naredas u malo dubljoj tepsiji
u toj , posudi gde su bili sastojci , sada praznu stavi vrele vode ,paradajz sos,onaj tomatenmark , ulja i 1-2 kasike brasna i iseckas persun te ih polijes i u rernu