writing-img

RE: Sehuri/Iftari

  
clock-img

24.07.2012, 13:33

clock-img

ljubičica 28

pencil-img

289


IZVORNA PORUKA: Dzenana_G

Ja koristim obicni Mikos jogurt sa 2%m.m. Za želatin neznam nisam probala, ali meni se svidja ova varijanta zamrzavanja, nekako mi je bas osvjezavajuci.
Ja sam juce pravila sa nektarinama i bas sam se iznenadila kako je dobra kombinacija.



I ja sam sinoć pravila s bananama i breskvama i super je, baš osvježavajući. Ja sam stavila četiri breskve i četiri banane, pola s jogurtom i keksom a pola preko kolača narezala i prelila onim preljevom za tortu da ih poveže. Odozgo šlag kremu od vanilije. I jogurt se ne osjeti uopće, više mi breskve ''kise''.

Danas aBd muž naručio musaku za glavno jelo, supu ću možda i ja begovu i za desert ima još kolača a i pudinga.

_____________________________

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

clock-img

24.07.2012, 13:35

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Meni je begova glavno jelo user posted image , kalorična je, izdašna, masna, i kad god je napravim, samo nju jedemo, umačemo hljebuser posted image . Ostalo niko ni ne gleda.
Sirnicu ću više radi sehura.

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

24.07.2012, 13:36

clock-img

shpagica

pencil-img

574

Imate li kakav provjeren recept za princes krofne?

clock-img

24.07.2012, 13:36

clock-img

ananas_ze

pencil-img

317

moj iftar spreman-od jucer svega ostalo, smao cu hljeb napraviti, bil meni neko rekao koliko je to secera po zelji,za Dzenanin kolac voljela bih da znam otprilike?

_____________________________

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.


S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

clock-img

24.07.2012, 13:46

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Ko hoće da iskoristi ovo zahlađenje i napravi nešto pikantnije, preporučujem ovaj juneći ragu sa šampinjonima, provjereno je odličan!

http://www.coolinarika.com/recept/ragu-s-junetinom-i-sampinjonima/

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

24.07.2012, 14:05

clock-img

canim

pencil-img

4126

Mi smo veceras pozvani za iftar tako da nista ne pravim a za sehur ima malo corbice od sinoc i sitnog cevapa, njega cu malo sa jajima proprziti i eto sehura.

clock-img

24.07.2012, 14:47

clock-img

damma

pencil-img

1281

skontah ja sta cu veceras user posted image
corbu od tarhane - medicu stavila sam recept na prethodnoj strani
gulas i pire
pizza
jogurt cake user posted image
lubenica dinja
kafe puuuno

_____________________________

2004.
2008.

clock-img

24.07.2012, 14:54

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

-topa, pravi mm user posted image
-rižoto s tikvicama
-pureće pljeskavice + sos od paradajza
-salata sezonska user posted image
-desert rafaelo kocke
-limunada, breskve

clock-img

24.07.2012, 15:07

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

24.07.2012, 15:17

clock-img

Medić*

pencil-img

29

Dama vidjeh za corbu od tarhane recept, sutra aBg user posted image

Evo krcka se Begova corba, da momcic kad ustane pojede sta prije iftara, sada cu zeljanicu praviti od kupove jufke, sutlija sa orasima, pecene paprike. Elahm dosta.

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

24.07.2012, 15:18

clock-img

Super Beba

pencil-img

1291


IZVORNA PORUKA: palachinken

Ko hoće da iskoristi ovo zahlađenje i napravi nešto pikantnije, preporučujem ovaj juneći ragu sa šampinjonima, provjereno je odličan!

http://www.coolinarika.com/recept/ragu-s-junetinom-i-sampinjonima/



Mljac...zvuči ukusno i jednostavno za napraviti..
Samo ja imam jedan problem - MM mi ne voli gljive user posted image i onda izbjegavam sve što ima gljive u sebi...Ali sam rekla da ću napraviti onaj recept sa piletinom i gljivama, pa makar sve sama pojela :D

_____________________________

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

clock-img

24.07.2012, 15:20

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

Zene moje; jel neka od vas pravi filovane paprike; tako da ih pece u rerni?? Ja sam ih jednom kod nekoga probala, i bile su mi bas ukusne; i kontala veceras za iftar tako da oh spremim; al nemam pojma koliko vremena da ih pecem i na koliko stepeni?? Takodjer jel trebam nasuti malo vode u tepsiju, i treba li ih pokriti folijom??? user posted image user posted image

Amam sirnica je bila bas dobra; mm je haman cijelu pojeo user posted image user posted image

I moram pohvaliti vanilice od Triputmama, extra su user posted image user posted image


< Poruku je uredio mala_sa -- 24.7.2012 15:27:18 >


_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

24.07.2012, 15:26

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

24.07.2012, 15:27

clock-img

rerica

pencil-img

1296


IZVORNA PORUKA: mala_sa

Zene moje; jel neka od vas pravi filovane paprike; tako da ih pece u rerni?? Ja sam ih jednom kod nekoga probala, i bile su mi bas ukusne; i kontala veceras za iftar tako da oh spremim; al nemam pojma koliko vremena da ih pecem i na koliko stepeni?? Takodjer jel trebam nasuti malo vode u tepsiju, i treba li ih pokriti folijom??? user posted image user posted image


Ja uvijek u tepsiji filujem,peci na 180 C oko 1:30h,pokri folijom da ne izgore i pred kraj pecenja umuti malu kasicicu brasna,paradaiz sosa i preli da se saft zgusne..

_____________________________

moja cura stigla majki svojoj <3

clock-img

24.07.2012, 15:28

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353


IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Zene moje; jel neka od vas pravi filovane paprike; tako da ih pece u rerni?? Ja sam ih jednom kod nekoga probala, i bile su mi bas ukusne; i kontala veceras za iftar tako da oh spremim; al nemam pojma koliko vremena da ih pecem i na koliko stepeni?? Takodjer jel trebam nasuti malo vode u tepsiju, i treba li ih pokriti folijom??? user posted image user posted image



Ja ih tako pravim...u tavi propržim meso s začinima, lukom, mrkvicom, dodam malo paradajz sosa i na kraju samo ubacim rižu i promješam.
Tom smjesom punim paprike, stavim ih u dublju tepsiju i zalijem obilnom zaprškom.
Dakle na malo ulja propržim crvene paprike i dodam malo brašna te zalijem s dosta vode. Paprike treba da budu u toj zapršci...haman u potpunosti.
Pečem u rerni na nekih 200tinjak stepeni dok ne porumene...ja ih izvadim pa okrenem koji put da budu rumene sa svih strana.

I ne prekrivam ih folijom.




Eh kod nas veceras aBd, pored tope ce da budu i paprike by Iman user posted image user posted image


_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

24.07.2012, 15:32

clock-img

abh

pencil-img

259

Ja uvijek pravim u rerni. Ono sto ti je bitno je da u fil sa mesom i rizom stavis i vode, tako da kad filujes papriku da smjesa bude malo zitka,kako si riza lijepo skuhala. Ja stavim samo u tepsiju i pouljim svaku odozgo malo. Nakon jedno 10-15 minuta u tepsiju stavim na kockice izrezana 2 veca paradajza, koji puste vodu. Maksimalno pecem pola sata do 40 minuta.

clock-img

24.07.2012, 15:38

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300


IZVORNA PORUKA: mala_sa

Zene moje; jel neka od vas pravi filovane paprike; tako da ih pece u rerni?? Ja sam ih jednom kod nekoga probala, i bile su mi bas ukusne; i kontala veceras za iftar tako da oh spremim; al nemam pojma koliko vremena da ih pecem i na koliko stepeni?? Takodjer jel trebam nasuti malo vode u tepsiju, i treba li ih pokriti folijom??? user posted image user posted image




uvjek u rernu, tacnije imam pekac pa u njega pecem, evo upravo se krckaju u rernu i onda sluzim uz mileram ili pavlaku...user posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

24.07.2012, 15:43

clock-img

Medić*

pencil-img

29

Mi ne volimo punjene paprike iz rerne, vise volimo u saftu kuhane, i da obavezno u fil za paprike izmedju ostalog stavljam jaje jedno i malo kisele vode. S vremena na vrijeme za promjenu pecene u rerni pravim i ne pravimo zaprsku vec ubacim paradjz i par krompira s paprikama, pelat i bude mnjam, mnjam.

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

24.07.2012, 15:57

clock-img

ljubičica 28

pencil-img

289

Mala_sa, mahsuz selam i user posted image za generaciju.

A ja paprike kad pečem u rerni prethodno ispržim meso s lukom i skuham rižu. Onda sve pomiješam i začinim i time filujem paprike. Redam u pekač, pomastim kao kad ih pržim i tako pečem dok ne budu gotove (ustvari, samo se paprike i trebaju ispeći, ostalo je sve gotovo). Pečene prelijem kajmakom ili vrhnjem. Meni su takve ukusnije nego kuhane.


_____________________________

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

clock-img

24.07.2012, 16:48

clock-img

Amam

pencil-img

659

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Zene moje; jel neka od vas pravi filovane paprike; tako da ih pece u rerni?? Ja sam ih jednom kod nekoga probala, i bile su mi bas ukusne; i kontala veceras za iftar tako da oh spremim; al nemam pojma koliko vremena da ih pecem i na koliko stepeni?? Takodjer jel trebam nasuti malo vode u tepsiju, i treba li ih pokriti folijom??? user posted image user posted image

Amam sirnica je bila bas dobra; mm je haman cijelu pojeo user posted image user posted image

I moram pohvaliti vanilice od Triputmama, extra su user posted image user posted image



Eh super da vam se svidja user posted image .
Ja isto ponekad pecem u rerni,a filujem istom smjesom kao i one iz safta,jos ponekad dodam i sjeckani krompir,sve svjeze,filujem paprike i smjesom popunim praznine u tepsiji,zalijem vodom,pecem dok mi krompir ne bude pecen user posted image ,i onda ih zalijem smjesom,zagrijem ulje,stavim jednu kasiku brasna i zalijem to paradajz sosom user posted image .

Ja jos nisam odlucila sta cu veceras,imam gljive,batkove i mozda cu krompir kao prilog user posted image

_____________________________

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

clock-img

24.07.2012, 17:34

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Danas:

Topa
supa
cufte
riza
gljive u sosu by me
zeljanica
muffins

user posted image

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

24.07.2012, 17:45

clock-img

Alma_27

pencil-img

1326


IZVORNA PORUKA: mala_sa

Zene moje; jel neka od vas pravi filovane paprike; tako da ih pece u rerni?? Ja sam ih jednom kod nekoga probala, i bile su mi bas ukusne; i kontala veceras za iftar tako da oh spremim; al nemam pojma koliko vremena da ih pecem i na koliko stepeni?? Takodjer jel trebam nasuti malo vode u tepsiju, i treba li ih pokriti folijom??? user posted image user posted image






na 1-2dcl ulja probrzis oko 1kg krompira (nasjeckas na kockice. ja imam tuppreaware sjecka), malo crvene paprike, so, biber i vegetu i time fliujes paprike.
poredas u pleh i zapeces. pospes vrhnjem ili kajmakom kad budu skoro gotove

clock-img

24.07.2012, 19:12

clock-img

riba78

pencil-img

3255

http://img526.imageshack.us/img526/4687/dsc00678qg.jpg

spremne mantije ,supica ,topa user posted image za mog dragog postaća ,ja nažalost ne postim user posted image

_____________________________

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

clock-img

24.07.2012, 20:02

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Zene moje; jel neka od vas pravi filovane paprike; tako da ih pece u rerni?? Ja sam ih jednom kod nekoga probala, i bile su mi bas ukusne; i kontala veceras za iftar tako da oh spremim; al nemam pojma koliko vremena da ih pecem i na koliko stepeni?? Takodjer jel trebam nasuti malo vode u tepsiju, i treba li ih pokriti folijom??? user posted image user posted image

Amam sirnica je bila bas dobra; mm je haman cijelu pojeo user posted image user posted image

I moram pohvaliti vanilice od Triputmama, extra su user posted image user posted image


evo kako ja :
u posudi poemsati meso i pirinac ( ja dodajem gotovi fix od centro ako ne onda dodati kao i sama sto sam ranije crni luk , vegetu, ceshne b .luka i alevu papriku
te napunis paprike i naredas u malo dubljoj tepsiji

u toj , posudi gde su bili sastojci , sada praznu user posted image
stavi vrele vode ,paradajz sos,onaj tomatenmark , ulja i 1-2 kasike brasna i iseckas persun te ih polijes i u rernu

http://www.zaslike.com/viewer.php?file=5z6v7wz9890h9ru3uia5.jpg
i ima prste da pojedes obavezno i ja sam ih danas pravila


od kad ssam probala u tepsiji nikad ih vise nisam u serpi pravila

onda kod nas osim paprika
jos salata
kefer, sir


torta s visnjama i osatlo sokovi , hurme

< Poruku je uredio triputmama -- 24.7.2012 20:05:07 >

clock-img

24.07.2012, 21:25

clock-img

pahuljica_25

pencil-img

232

Naš večerašnji iftar:

Supa od griza
Lazanje
Paradajz salata
Kompot od svježih kupina
Jogurt kolač sa čoko bananicama by Dženanauser posted image

P.S. Probala sam sinoć piletinu by Palachinken i stvarno je odlična
user posted image

_____________________________

03.11.2011.maleni princ obogatio naš život.....

Zadnji članci

article-img