Nisam jos jela mantije, moram ih napraviti i probati.
Punjene paprike sa bilo cim su extra, samo ja jedem fil ne jedem paprike , ne volim ih , ali volim im miris. Oj jesam zapetljala samu sebe.
Skontali smo te Tako i moji jedu paprike. Pojedu fil a meni ostave papriku. Ja sam pravila mantije i meni licno su bolje i od bureka.
Joj i ja ovo radim
Dobro je, nek nisam sama
Mantije cu aBd u ponedjeljak, a mi ne jedemo luk nadam se da nece biti bezveze bez luka.
29.07.2012, 00:20
mykica
482
Ni ja ne stavljam luk i budu super :) nista ne brini.
07.05.2017. Očekujemo novu srećicu
29.07.2012, 00:27
Medić*
29
Evo i nas malo
Prvo da se zahvalim i ovim putem jednoj nasoj forumasici( pasivnoj ) ako nas cita, a inace mojoj dragoj prijateljici na finom doceku i iftaru. Da ih Allah inshalah obilato nagradi. Jedan pravi bosanski iftar i jedno divno vece provedeno sa dragim ljudima
Za iftar imali topu, nikada ljepse tope nisam jela, dimljeni sir daje posebno aromu.
Supica sa povrcem,
Filovane paprike
Bamija
Domaca razvijana sirnica, zvrkovi, mnjam, mnjam
Kompot od sljiva, jabuke, grozdjica i smokvi, bas osvjezavajuce, halva i lokumi... kafa na kraju kao slag na torti.
Za sehur ce muz supu i neke mazalice, puding sa grizom a ja osim kafe samo vode i voca
29.07.2012, 00:56
Alma_27
1326
jaoooo, ja sam saznala da u minestrone juhi koju sam pravila ima komadica slanine. pojedoh se sad ziva sto sam to jela i to bas za Ramazan
je li post pokvaren ako se jede zabranjena hrana? ja se bas pazim da ne pokvarim post ni ruznim mislima a kamoli necim drugim...
29.07.2012, 01:04
reallove
5807
IZVORNA PORUKA: Alma_27
jaoooo, ja sam saznala da u minestrone juhi koju sam pravila ima komadica slanine. pojedoh se sad ziva sto sam to jela i to bas za Ramazan
je li post pokvaren ako se jede zabranjena hrana? ja se bas pazim da ne pokvarim post ni ruznim mislima a kamoli necim drugim...
pa nije grijeh,ako nisi znala,sada znas i ubuduce,pazi
29.07.2012, 01:10
Hanady RR
18727
Veče...
ja goste ispratih...mašallah... svi su mi zadovoljni otišli... a bogami da vam kažem...tri sma nova recepta napravila...reko majko moja može bit i nekusno...ni sama ne porbah prije njih al nisam se zeznula...
kasnije vam stavim sličice smao ovih ''noviteta'' u mojoj kuhinji koje toplo preporučujem
29.07.2012, 01:16
reallove
5807
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
Veče...
ja goste ispratih...mašallah... svi su mi zadovoljni otišli... a bogami da vam kažem...tri sma nova recepta napravila...reko majko moja može bit i nekusno...ni sama ne porbah prije njih al nisam se zeznula...
kasnije vam stavim sličice smao ovih ''noviteta'' u mojoj kuhinji koje toplo preporučujem
svaka cast Hanady,ti si bas vrijednica
29.07.2012, 01:30
Hanady RR
18727
Eh...kako je sve ostalo na mom stolu bilo već viđeno u ovim godinama ja bih da podjelim sa vama sličice hrane koju sam naparvila po recetima jedne ženice iz Srebrenika ( FB profil), zlatne ruke ima...u moru recepeta ja se za početak odlučih za ove
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
29.07.2012, 01:54
Medić*
29
Alma, Allah je milostiv, ubuduce pazi mila
Mashalah Hanady. Da te ( vas ) Allah nagradi obilato za ulozeni trud i brigu o postacima, da vam upise u dobra djela inshaAllah.
Recepti su extra vidim, a ulazila sa na njenu stranicu, sa odusvljenjem provela vise od sat vremana, aman recepata i miline
29.07.2012, 03:15
canim
4126
Ima'l budnih
Hanady hocu i ja recepte te divne zene, posalji mi pls pp trebat ce i meni ideja za iftare
29.07.2012, 11:21
lejla80
1495
Hanady svaka čast, vidi se da si se dobro potrudila..sve ti ovo super izgleda a mogu mislit kako je ukusno..mljac
29.07.2012, 11:22
lejla80
1495
Kod nas večeras supica, piletina u crvenom sosu + riža a za desert čupavci njami idem ih odmah sklepat
29.07.2012, 11:23
Hanady RR
18727
Hvala drage moje Potražite na FB profil Šehiza Duraković Salkić
29.07.2012, 12:17
Amam
659
Ja ne mogu da nadjem profil
29.07.2012, 12:33
Hannan
135
Ja se ovoj nasoj Hanady divim , svaki put iznova, sve masallah izgleda prelijepo.
Mi smo sinoc kod seke ima predivan iftar, sve je nesto bilo lagano i preukusno, corbica, cufte u kajmaku, piletina i povrce u soja sosu (ne stigoh sinoc uzeti recept),lazanje,salatica, kolaci, da ih Allah nagradi.
Veceras kod moje drage komsinice, e tu samo mogu da zamislim sprecijaliteta, jedva cekam insallah.
29.07.2012, 12:45
animagical
5604
sinoc kod mame na iftaru...nema boljeg iftara od maminog pravila je topu, corbu na koljenici, teletinu, janjetinu i piletinu, pekarski krompir, punjene paprike, sirnicu, zeljanicu i buredzike, a da zasladimo kadaif... bilo nas je stvarno dosta na iftaru, i opet su svi ponijeli, jer ona ima obicaj spakovati svakome-za sehura
29.07.2012, 12:55
Medić*
29
Mi i veceras u gostima na iftaru, veceras kod nase mamine oci, hvala od srca Allah da im ukabuli, bit ce to fino druzenje
29.07.2012, 13:02
madam x
839
Super recepti, hvala što si nam rekla za nju.
29.07.2012, 13:27
umahmed
503
Hanady svaka cast,posebno Hvala za ove puzice sa cimetom mmmmm
Kod nas veceras aBd Supa od crvene lece Punjabi patlidzani na siriski niacin dosta slicno hanadynim Ali sa dodatkom faairanog I malo soak od nara Topa Sarena dolma-paprika,paradajz,patlidzan tikvice Sirnica-kompot od breskvi Kadaif sa orasima Dolaze mi komsije
Ja sam sinoć na iftaru ugostila moje najbliže, svekra, svekrvu, zaovu, mamu i tatu. Tom prilikom sam na meniju imala:
Grašak sa mesom i povrćem (rekoh da je nešto na kašiku, a da nije supa), Tirit pita, od slaganih jufki, Somuni punjeni teletinom u saftu i uz to veliku tepsiju pekarskog krompira, za desert sam napravila jogobelu jogurt, od voća stavila maline, i uz to kugla sladoled vanilija sa keksom. Poslije kahva, mineralna, sokovi, eto.
Gosti su mi otišli zadovoljni.
29.07.2012, 13:59
umahmed
503
Kao Hanady sto mme zadwvera sa ovom Sahizom mmmmmmmmm Punoooooo hvala sto si to podjelila sa nama
umahmed preduhitri me Hanady sta mi pocini fantazija od kuhanja,neznam sta bi prije napravila
< Poruku je uredio bebacha -- 29.7.2012 14:04:22 >
29.07.2012, 15:40
madam x
839
Ja kontam da sad idem praviti one punjene mafine kao večerašnji desert, a jutros je bio plan kolač sa makom. Možda napravim oboje. Od slanog pravim mantije onako kako je Iman opisala, sa piletinom, ali se dvoumim čime da ih zalijem, jogurtom i b.lukom ili vrhnjem i b.lukom.
29.07.2012, 16:01
*pcelica*
1815
Meni nema druge nego Hanady blokirati Ja sta nam pocini sa ovom Sahizom. Nemogu nikako da se odlucim koje jelo da isprobam. Mojih slatkih muka
29.07.2012, 16:03
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: zinanina
Super recepti, hvala što si nam rekla za nju.
I tu se rodi ljubav izmedju palačinke i turske kuhinje.