"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"
Mamino sunce Ameen
11.08.2009. <3
30.07.2012, 00:42
Anoniman
IZVORNA PORUKA: reallove
Selam zenice...
kod nas veceras za iftar bilo ovako trahana
riba sa povrcem
maglube
salata
datule,sok od narandze
kadaif,voce
bogati reallove sta su / je maglube
sve da pitam pa zaboravim
30.07.2012, 00:45
reallove
5807
Maglube,to je arapsko jelo,riza,piletina,karfiol...bude zacinjeno,ima poseban zacin koji se stavlja,ukusno je,na mjesto karfiola moze se staviti krompir ili patlidjan
30.07.2012, 00:48
Anoniman
koji zacin mila se dodaje
30.07.2012, 00:50
Hanady RR
18727
allspice zacina (mjesavina kardamona,cimeta,bibera, turmerika,pimenta) kod nas ovo nema...imal u austriji pojma nemam
30.07.2012, 00:54
ananas_ze
317
evo moje tortice i presjek
30.07.2012, 00:57
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
allspice zacina (mjesavina kardamona,cimeta,bibera, turmerika,pimenta) kod nas ovo nema...imal u austriji pojma nemam
ma nema sta nema , svaka zemlja ima svoju trgovinu zacina i ostalog
a mozda ima kakv drugi zacin ha reallove javni hocu da idem da spavam
30.07.2012, 01:00
Anoniman
eh da zene jest da ubih i dosadih al moram
samo 2 eura kosta da se uplati iftar ( odavde , odozdo sigurno postoje slicne organizacije) za nasu bracu i sestre u Somliji , Siriji, Palestina i ostale
da ih ne zaboravimo plssss ko koliko moze
ako koga zanima br. racuna mogu poslat ( ne znam koliko banke oduzimaju proviziju ako uplatite na austriski racun)
30.07.2012, 01:01
Hanady RR
18727
ove slike samo me ''tjeraju'' da jedem sad
30.07.2012, 01:12
reallove
5807
e jest Hanady,ovaj je,na arapskom je mshakaleh tj. mjesavina zacina..
30.07.2012, 01:15
reallove
5807
IZVORNA PORUKA: medic slatki
IZVORNA PORUKA: reallove
Maglube,to je arapsko jelo,riza,piletina,karfiol...bude zacinjeno,ima poseban zacin koji se stavlja,ukusno je,na mjesto karfiola moze se staviti krompir ili patlidjan
Ej mila ovo sam u Istanbulu jela, mnjam, mnjam, a volim te jake zacine
super je,Amen i ja volimo,ja jedem sa puno salate
30.07.2012, 01:20
Hanady RR
18727
ja mužu sehur spremam... da ga obradujem ispekoh mu komanu pitu...on to voli i može na sehuru jesti... meni je poteško u sitne sate... al kako mi sad miriše ovaj poljev... moram bježat spavat... da ispečem koru za kolač...a kremu ću sutra...
30.07.2012, 01:24
Anoniman
ja mužu sehur spremam... da ga obradujem ispekoh mu komanu pitu...on to voli i može na sehuru jesti... meni je poteško u sitne sate... al kako mi sad miriše ovaj poljev... moram bježat spavat... da ispečem koru za kolač...a kremu ću sutra...
opet ja st aje komana pita msm kako se pravi ako je hanady zaspala znali neko drugi kako se pravi
30.07.2012, 01:27
Medić*
29
Ja sam budna, cekam da se uljevak ispece sa spinatom i pijem kafu, na posao kako cu ustati dragi Bog zna, ali zto ce soavati popodne dobro.
Ne znam kakva je to pita, pogubih se gledajuci ranorazne recepte
30.07.2012, 01:30
Hanady RR
18727
ma komana je tako obična... naime zakuha se tijesto kao za palačinke...malo gušće...i slanije pa se izlije u tepsiju da se peče...potanko... može se i izljevati iz više puta... ono ko jedan pačainak izliješ pa se peče... pa za par minuta opte izliješ i pečeš i tako dok ne potrošiš...
onda iskomaš ispečeno u tepsiju na komade srednje veličine i zaliješ pomastom...ja najprije ostipim putera i ulja sa malo pavalke pa pomastim... a onda sručim jogurt u koji sma čehno luka stavila...
i kašiku i borba natupi nad tepsijom... e to vam moj čojek nešta plaho voli pa sma pod ''mlada'' naučena tom receptu
30.07.2012, 01:33
Anoniman
ma komana je tako obična... naime zakuha se tijesto kao za palačinke...malo gušće...i slanije pa se izlije u tepsiju da se peče...potanko... može se i izljevati iz više puta... ono ko jedan pačainak izliješ pa se peče... pa za par minuta opte izliješ i pečeš i tako dok ne potrošiš...
onda iskomaš ispečeno u tepsiju na komade srednje veličine i zaliješ pomastom...ja najprije ostipim putera i ulja sa malo pavalke pa pomastim... a onda sručim jogurt u koji sma čehno luka stavila...
i kašiku i borba natupi nad tepsijom... e to vam moj čojek nešta plaho voli pa sma pod ''mlada'' naučena tom receptu
ahaaaaaaaaaaaaa
to se kod nas zove masenica
30.07.2012, 01:35
Medić*
29
A to je to, pa znam kod nas obarusa
Danas mi F veli mama jede mi se obarusa, e morat cu mu malo sutra zbrkati
I moj mili to pravo voli, a i ja
< Poruku je uredio medic slatki -- 30.7.2012 1:36:06 >
30.07.2012, 01:35
Honey3
3035
ah vas zena jeste udarile po uljevacima,pa sta vam je u ovo doba kod mene za sehur nema maksuzije,samo sto ostane od iftara,topa i mazalice
30.07.2012, 01:37
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: zaha
ah vas zena jeste udarile po uljevacima,pa sta vam je u ovo doba kod mene za sehur nema maksuzije,samo sto ostane od iftara,topa i mazalice
I kod nas Zaho sta ostane ai evo neki dan zaredali iftare po gostima, pa veceras mahsuz uljevak jer imam nasjeckanog spinata u ledari, za cas posla Inace za sehur bas se nesto ne trudimo kuhati, veceras izuzetak muzu prahlo
30.07.2012, 01:37
Hanady RR
18727
pa nemam ništa od iftara ženo... juče se haman sve pojelo... ja danas sa djecom jela begovu i ostalo mužu... ja mu malo bamije sakrila...i topa i somun i jedna kolač smao za njega bi zato mu malo sehur spremama pa ću sutra opet udariti sa iftarom da ostane za sehura a on mazalice ne jede ni vako akoli da ih za sehur pojede...žao mi da baš devera bez sehura po svom kontu
30.07.2012, 01:38
Anoniman
mi vala samo vode pogotovo ja , kad i sad jedem po nesto ne mogu posle na sehur nisat muz ni on , akav vocni ili obicni jogurt vode i soka od narandze
ostadoh ja i noas do sehura pa kad zazvoni sahat u 7 j ako komirana spremajmo se za vrtic
< Poruku je uredio triputmama -- 30.7.2012 1:39:00 >
30.07.2012, 01:41
Medić*
29
Triputmama i meni sat oko pola 8 ali hajde jednom u godini ramazan, nadoknadim ja preko dan 3 puna sata
A na sehur osim kafe, vode i voca ili puding/sutlija nista ne jedem, zato od iftara do sehura Muz mashalah mu bilo, stomak vec pustio
30.07.2012, 01:44
Anoniman
IZVORNA PORUKA: medic slatki
Triputmama i meni sat oko pola 8 ali hajde jednom u godini ramazan, nadoknadim ja preko dan 3 puna sata
A na sehur osim kafe, vode i voca ili puding/sutlija nista ne jedem, zato od iftara do sehura Muz mashalah mu bilo, stomak vec pustio
e bravo bogami ja ne mogu preko dana da zaspem ja kad zaspem preko dana znaju da sam mrtva-bolesna i koliko bi sa decom dok su bili bebani ostahjala do kasno u noci i budila se ali preko dana nema sanse da odspavam
30.07.2012, 01:46
Medić*
29
Meni je dovoljno da se sastavim sa jastukom cim mi F zasi, gledajuci TV ja sam gotova. Tek sada shvatam moju svekrvu kada djete dobih kada mi rece spava sine kada god ti dijete spava, a ja poslusna snajka