Kod nas večeras -limunada, -povrtna supica, -dinstana junetina + šampinjoni, -rižoto sa piletinom, -pire krompir , -lisnata pogača -čupavci i voćna salata.
Sutra ćemo haman isto to, pretjerala sam u količinama al hajd barem kuću neću pregrijavati :))
30.07.2012, 23:29
Medić*
29
Jeste mogle dame moje iftariti ?
Moji gosti mashalah odose zadovoljin i sretni, jedno lijepo druzenje, fino se pilo i jelo, djeca hBg slusala
Za sehur nam ostalo svega. Ja sutra sama s sultanom iftarim, najgore mi je kako sama piti kafu po iftaru, moram negdje smugnuti u mahalu Necu nista spremati samo podgrijem ostatke od veceras a sve se moze podgrijati. U srijedu gosti, u cetvrtak samo u gsotima, petak, subota i nedjelja opet hBg gosti kod nas, tako da u nedjelju zavrsavamo sa grupnim iftarima.
Palacinko slike su extra a tek sudje zaljubih se
Hanady mila moja sve kontam imas li ti imalo sandzacke krvi u sebi pa i te specijalitete poznajes i znas... a ovu pitu sa korama strasno volim, najcesce je zimi pravimo a sa suhim mesom je neprikosnovena
30.07.2012, 23:37
canim
4126
Ummahmed jeli moze recept za Umm ali ?
30.07.2012, 23:43
umahmed
503
IZVORNA PORUKA: canim
Jedan kom.lisnatog razvaljaj I ispeci. U dublju vatrostalnu posudu na dno nasjexkaj put era,pa pola lisnatog pecenog,pospi sa secerom,cimetom,bademima,orasima I grozdzicama,stavi dva karanfilica. Drugs polovicu lisnatog,putera. U posudu naspi mlijeka I stavi slatkog kajmaka,rastvori I preli. Trba da poti tjesto pa dodaj jos mlijeka kao treba ubaci u vrelu rerun,kada prokuha izvadi I seeviraj. Sluziti se vruce
mediću...krvi u meni nema...al moram neskromno reći da sam odrasla u mahali koju su 1986 godine naselile porodice iz sandžaka... i dan danas to je najbolja mahala na dunjaluku... najbolji ljudi i prijatelji zauvijek...
srodili smo se... a ja recepte skupljam do malena... meni je to bio hobi...ko će znat da će mi valjat
30.07.2012, 23:48
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
mediću...krvi u meni nema...al moram neskromno reći da sam odrasla u mahali koju su 1986 godine naselile porodice iz sandžaka... i dan danas to je najbolja mahala na dunjaluku... najbolji ljudi i prijatelji zauvijek...
srodili smo se... a ja recepte skupljam do malena... meni je to bio hobi...ko će znat da će mi valjat
Znam, znam, salim se ja malo, cesto sam ja u toj mahali
31.07.2012, 00:14
canim
4126
IZVORNA PORUKA: umahmed
IZVORNA PORUKA: canim
Jedan kom.lisnatog razvaljaj I ispeci. U dublju vatrostalnu posudu na dno nasjexkaj put era,pa pola lisnatog pecenog,pospi sa secerom,cimetom,bademima,orasima I grozdzicama,stavi dva karanfilica. Drugs polovicu lisnatog,putera. U posudu naspi mlijeka I stavi slatkog kajmaka,rastvori I preli. Trba da poti tjesto pa dodaj jos mlijeka kao treba ubaci u vrelu rerun,kada prokuha izvadi I seeviraj. Sluziti se vruce
Hvala
31.07.2012, 00:24
Honey3
3035
selam lijepe moje kod nas veceras bila :corbica,cufte u saftu(za mene i cure),cufte na suho (za mm),przena piletina za mog sina,riza za sve ,puding,salata...eto i svega po malo je ostalo za sehur,jos malo tope i eto
31.07.2012, 01:31
reallove
5807
IZVORNA PORUKA: zaha
selam lijepe moje kod nas veceras bila :corbica,cufte u saftu(za mene i cure),cufte na suho (za mm),przena piletina za mog sina,riza za sve ,puding,salata...eto i svega po malo je ostalo za sehur,jos malo tope i eto
poznato mi ovo kuhanje za svakog posebno,ovdje kod nas svaku noc na iftaru su 2 jela,jedno za nas bosance,drugo za arape i opet se nadje neko kome se ne svidja
31.07.2012, 03:30
canim
4126
Evo mi zavrsili sa sehurom, mm kupio pite ispod saca, bas sam fino jela, sad se osjecam ko tenk Veceras smo pozvani za iftar tako da nista ne kuham
31.07.2012, 03:52
reallove
5807
I mi smo zapostili,malo prije vas ..Ja za sehur nesto malo pojedem,ne mogu jesti,a i za iftar ne jedem bas nesto,samo tecnost pijem
31.07.2012, 06:23
canim
4126
IZVORNA PORUKA: reallove
I mi smo zapostili,malo prije vas ..Ja za sehur nesto malo pojedem,ne mogu jesti,a i za iftar ne jedem bas nesto,samo tecnost pijem
Eh cuj, bas me cudi
31.07.2012, 08:01
djoisa
-220
eh canim da ti malo pomognem oko te pite
najprije kod nas u Bosni to je pita ićija... kore se mogu kupiti ...a možeš ih sama peći... uglavnom ako ih sama pečeš lijpo dodoaš integralnog brašna... i sa piletinom se to radi...
gdje da kupim ove kore? inace ih mi ih ispeku domace, ali po ovoj vrucini niko nece da se angazuje
31.07.2012, 08:16
damma
1281
Imas da kupis u bingu, mlinci, dobre su al nisu kao domace. I ja ih cesto pravim, bas volimo...
31.07.2012, 08:35
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: djoisa
najprije kod nas u Bosni to je pita ićija... kore se mogu kupiti ...a možeš ih sama peći... uglavnom ako ih sama pečeš lijpo dodoaš integralnog brašna... i sa piletinom se to radi...
gdje da kupim ove kore? inace ih mi ih ispeku domace, ali po ovoj vrucini niko nece da se angazuje
Ima ih u svakom supermarketu, evo damma kaže u Bingu, i ja sam ih tu kupovala.
31.07.2012, 09:36
Medić*
29
Cisto citajuci mi ide oko za ovu pitu, mogla bih je veceras meni i malenom napraviti, jednu manju tepsijicu, sami smo na iftaru. Mada imam i od jucerasnjeg iftara da ugrijem, vidjecemo kasnije A kora ima skoro u svim super marketima, mi kupovali u Dp marketu i merkatoru.
31.07.2012, 10:56
real mama
88
Sinoc za iftar bilo:
Pileca supa Topa sa mileramom i dimsijem i vrucim somunom ;) Lazanja Salata Kolac poslala sveki sa orasima i vanilija kremom (najvise sam mu ja vidjela haira) Lubenica, inace hit ovog Ramazana, neizostavna Sljive i breskve
Veceras pozvani na iftar aBd.
31.07.2012, 10:58
Super Beba
1291
Ja nažalost danas ne postim, ali hB imam jednog postača u kući, pa sam mu mislila spremiti (pored tope i supe) povrće na žaru, rižu...I jedino ne znam koje bi meso i u kakvoj kombinaciji (u nekom sosu ili ne, grilovano, zapečeno.. ) Ima li iko neku ideju?
Za desert, nema kolača, biće voća i milka sa lješnjacima :)
31.07.2012, 11:15
Anoniman
selam alejkumd rage postacice mozel se iftarit , sehurisat
kod mene ce imati za iftar
bulgur sa leblebijama piletina i povrce sos od kikirikija mozda napravim i one pohane paprike punjene sirom
torte imamo reformu (opet) - ja se na nju navukla i ima kolac od maka i sljiva jos malo al bice dovoljno
< Poruku je uredio triputmama -- 31.7.2012 11:17:11 >
31.07.2012, 11:54
Hanady RR
18727
meni su se najboljim pokazale kalsove... radi ih klas...gdje god ima kupiti kadaifa ima i njih
31.07.2012, 11:57
damma
1281
meni su se najboljim pokazale kalsove... radi ih klas...gdje god ima kupiti kadaifa ima i njih
Meni su se opet najbolje pokazale tuzlanske, kupujem u bingu.
Veceras idem na iftar kod zaove, a mislili smo vani na iftar. Zao mi je bi odbit jer inace radi u smjenama a danas je slobodna. Sutra nam je godisnjica braka a mm pozvan sutra s kolegama s posla. Obiljezit cemo godisnjicu u cetvrtak aBd.
31.07.2012, 12:19
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: Super Beba
Ja nažalost danas ne postim, ali hB imam jednog postača u kući, pa sam mu mislila spremiti (pored tope i supe) povrće na žaru, rižu...I jedino ne znam koje bi meso i u kakvoj kombinaciji (u nekom sosu ili ne, grilovano, zapečeno.. ) Ima li iko neku ideju?
Ja sam ljubitelj povrca na zaru i grila
Ako ne mozes staviti snicle telece ili junece iz pretisa, tako socno i mocno a brzo :)))
Mi se navukli na njih pravo.
Malo se snicle istucaju, zacine, proprze kratko na ulju sa obje strane. Stave u pretis, prekriju sa malo vode, doda se pasirani paradj, pelat, 10 tak min i gotovo. Ja ih tako pravim, a Hanady ima prave recepte za snicle iz pretisa
< Poruku je uredio medic slatki -- 31.7.2012 12:24:51 >
31.07.2012, 12:20
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: medic slatki
Ako ne mozes staviti snicle telece ili junece iz pretisa, tako socno i mocno a brzo :)))
ovo super ide uz grilovano povrće
i sad ja i super beba imamo isti Iftar za muža
31.07.2012, 12:21
Super Beba
1291
IZVORNA PORUKA: medic slatki
E sviđa mi se ideja..Mogla bih taman šnicle u pretisu pripremiti..Nisu zahmetli, imam dobar pretis, idealno :) Hvalaaaa!
31.07.2012, 12:29
Alma_27
1326
IZVORNA PORUKA: reallove
ja za sehur pojedem bas puno neki dan sam pretjerala pa sam jedva zaspala. sta cu kad moram imati prvi obrok kako treba. skonala sam ja sebi kombinaciju da me drzi a da se ne prejedem.