Samo da vas kratko poselamim, ispratih svoje goste, mashalah sve za 10-ku bilo, takve komplimente dobih Odoh da operem jos sudje, pa s vracam citati vas malo. Da nam Allah ukabuli danasnji post, oprosti nam grijehe aBg
01.08.2012, 23:08
Anoniman
drage zene ,danas je tacno 4 god kako je moj otac preselio na Ahiret
svi pospase ja ostadoh sama sa sobom
< Poruku je uredio triputmama -- 1.8.2012 23:09:15 >
01.08.2012, 23:09
klemzi
2988
Triputmama drugarice moja
01.08.2012, 23:11
Hannan
135
kod nas veceras 29 postaca i puna avlija djece, eno ih jos vriste, ganjaju se...zao m isamo sto ne uslika, ali u onom metezu stavljanja dvije sofre ne imadoh kad.a ispremili smo begova corba batkovi, riza i povrce sa mesom baurek, sirnica kravija pita sogandolma cokoladno cudo kajmacnica salata, lubenica, dinja, nekratine, sljive sokovi, hurme, kahve da ne slazem 5l i evo cekam osad sa teravije pa sijelo do sehura... snaha pere jednu turu, ima do ujutro da se slomi jadnica:)
01.08.2012, 23:13
SdZ
2784
Triputmama, znam tacno kako ti je, ali ne znam sta da ti kazem jer ni samu sebe ne znam utjesiti niti cu ikad znati. Sabur, sabur i samo sabur. Mene odrzava vjera i rijeci: "Svi smo Boziji i Njemu se vracamo".
Ljuuuubim teeee punoooo
01.08.2012, 23:16
SdZ
2784
kravija pita
Kakva je to pita? S cim se pravi?
01.08.2012, 23:32
Alma_27
1326
IZVORNA PORUKA: triputmama
prekosutra je rodjendan moje rahmetli sestre... ne znam kako cu taj dan
01.08.2012, 23:40
canim
4126
IZVORNA PORUKA: Galicia
Samo da se zahvalim javno pahuljici na receptu za kadaif. Prvi put ga napravih, i nije mogao bolje ispasti. Jos samo da sacekamo da se hladne preko noci i da uzivamo. Hvala pahuljice.
Hajde nam sad javno otkrij i recept pa da se i mi zahvalimo pahuljici
01.08.2012, 23:43
klemzi
2988
01.08.2012, 23:45
Galicia
2433
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa
IZVORNA PORUKA: Galicia
Pahuljice, kupila sam skoro kadaif u nadi da cu ga napraviti. Ali ne znam kako. Mislim znam odprilike, ali bi ti bila zahvalna kad bi napisala kako si pravila.
ja kadaif pravim tako sto ga istresem na tepsiju (otprilike do pola tepsije) pa pospem po njemu na krupno mljevene orahe(danas sam dodala i prezlu i dobro je ispalo), pa onda dodam i ostatak kadaifa, potom ga pospem rastopljenim maslacem(ne da ucvrci vec samo da se lagano istpi), Stavim na 250 stepeni, kad podje rumeniti malkice smanjim. Pecem ga cca 20-ak minuta. Vruceg zalijem vrucom agdom i onda poklopim vecom tepsijom da ne ostanu krajevi suhi. Moja tepsija je 28cm i potrosim pola kese kadaifa (to je 250g) i 1/3 maslaca od 250g. Et'
Zaboravih ti reci da ja na ovo pravim zaljev od 2.5 case secera i 3 vode, neka kuha 5-6minuta i kad budes zaljevala zaljevaj postepeno, ne odmah da sve izlijes. Vidi kako upija.
01.08.2012, 23:58
reallove
5807
IZVORNA PORUKA: Alma_27
IZVORNA PORUKA: triputmama
02.08.2012, 00:10
Anoniman
drage moje virtuelne drugarice
02.08.2012, 00:14
canim
4126
Alma, triputmama da vam dragi Allah olaksa ove dane
02.08.2012, 00:23
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: SdZ
Triputmama, znam tacno kako ti je, ali ne znam sta da ti kazem jer ni samu sebe ne znam utjesiti niti cu ikad znati. Sabur, sabur i samo sabur. Mene odrzava vjera i rijeci: "Svi smo Boziji i Njemu se vracamo".
Ljuuuubim teeee punoooo
LIjepo to SdZ rece. Cesto se osjecam kao i ti. Evo mahsuz za tebe. Sabur i dovi za svoje najmilije
Prodje jos jedan iftar. Mashalah sto nam fino prodje. Gosti zadovoljni odose, ja jos zadovoljnija. Sehur sam im spakovala a i nam ostalo. Muza nema sa teravih namaza, ja odmaram, bas sam se nekako danas umorila, ne od posla i spremanja vec sam nekako bila opterecena hocu li sve stici, da li je preslano i sl
02.08.2012, 00:27
Honey3
3035
selam lijepe moje vidim veceras bilo vleiekih iftara,pa da vam Allah dz.s ukabuli triputmama,Alma,SdZ Mi veceras opet isli na Tabiju kod topa,e pa stvarno je gore super,svaki put ima sve vise naroda,ja pravila mantije,kupili soka,ponijeli kafu,onda u carsiju na aksam,pa u Carigrad na kolace,pa na teraviju u Begovu,i tu mi Esma pokvari ceif,taman klanjamo sunete ona mora u wc uglavnom djeci super bilo,mojih troje,od brata mi dvoijca,i od mm tetke kcerka,svi postaci,naravno osim moje E.sreca pa nam je karavan pa smo djecu mogli pogurati
02.08.2012, 00:28
canim
4126
Medic vjerovatno tm i mm idu u istu dzamiju na teraviju, jer i ovaj moj se pokasno vraca
02.08.2012, 00:29
Honey3
3035
IZVORNA PORUKA: medic slatki
Ljuuuubim teeee punoooo
LIjepo to SdZ rece. Cesto se osjecam kao i ti. Evo mahsuz za tebe. Sabur i dovi za svoje najmilije
Prodje jos jedan iftar. Mashalah sto nam fino prodje. Gosti zadovoljni odose, ja jos zadovoljnija. Sehur sam im spakovala a i nam ostalo. Muza nema sa teravih namaza, ja odmaram, bas sam se nekako danas umorila, ne od posla i spremanja vec sam nekako bila opterecena hocu li sve stici, da li je preslano i sl
pa sto ne proba? Ja sam tako prvi dan sve sto sam pravila liznula,i tek mi navece naumpalo
02.08.2012, 00:32
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: canim
Medic vjerovatno tm i mm idu u istu dzamiju na teraviju, jer i ovaj moj se pokasno vraca
Sigurno, da nisu skupa negdje na kafi, ili klanjaju nocne namaze
Zaho ne znam samo ono probati a da ne progutam, a do sada sam se par puta iftarila i onda kada progunem sjetim se, kazu Allah hrani svoje postace na taj naci jer nije namjerno :)))
02.08.2012, 00:36
canim
4126
Ne znam, ali jedino sto znam je da Morica han radi od iftara do sehura i da je pun tako tih sto su otisli u dzamiju
02.08.2012, 00:39
Medić*
29
Ne znam, ali jedino sto znam je da Morica han radi od iftara do sehura i da je pun tako tih sto su otisli u dzamiju
Ma da to mu je lokacija, nego hajmo ja i ti jednu noc da ih iznenadimo malkice
02.08.2012, 00:41
canim
4126
Evo moj dolazi, kaze da ce u Kolobari od danas pa narednih 7 dana predavanja drzati Hafiz Sulejman Bugari s pocetkom od 23:30 pa eto ako nekoga zanima nek ode.
02.08.2012, 00:41
Honey3
3035
pazite da se vas dvije ne iznenadite
02.08.2012, 00:42
canim
4126
Mogli bi nego sta cemo s djecom hocemo i njih voditi u ovaj vakat
02.08.2012, 01:15
Medić*
29
Evo moj dolazi, kaze da ce u Kolobari od danas pa narednih 7 dana predavanja drzati Hafiz Sulejman Bugari s pocetkom od 23:30 pa eto ako nekoga zanima nek ode.
I moj stize u 00 :45, i rece bas za Kolobaru i Hf Bugarija :))
Zaho, ne zna se ko bi se vise iznenadio
02.08.2012, 01:28
Hannan
135
kravija pita
Kakva je to pita? S cim se pravi?
Zovu je jps i presnac, jaja, sir kajmak, griz,jedna tanka jufka.