i ako pravi na plinskom onda stavi na manje kolo, jača vatra, jer pretis gori okolo, na struju nema veze
IZVORNA PORUKA: Mia
treće hvala na odgovoru
07.08.2012, 15:49
raja_ringe
-109
treće i ovaj krompir mi se sviđa i taman sam te htjela pitati za vodu :)). Za sutra sam već plnirala teleće šnicle sa rižom i gljivama, pa mi krompir ne ide u ovoj varijanti, ali prekosutra bi mogla tako krompir i skontat ću još nešto
07.08.2012, 15:59
raja_ringe
-109
IZVORNA PORUKA: palachinken
Ovako, ja sam za nas dvoje iskoristila pola kese mlinaca, pola kile karabataka i pola litre supe za preliti. To je bilo jako i masno, pojeli smo samo pola od tog, jer koliko god je preukusno, toliko se ne moze jesti na vrucinama. Slijedeci put cu ici sa malo manje mesa, ili više tijesta, narednani sir samo na vrh, a pavlaku necu mijesati sa masnocom od pečenja mesa.
hvala ti puno, jedva te prepoznah sa novim avatarom :)
07.08.2012, 16:42
Vinetu
872
IZVORNA PORUKA: hapymum
zanima me hoce li mi fino porumeniti krompir ako ga prvo iskuham u vodi pa zapecem u vatrostalnoj
Ja krompir pravo volim kad je tako kuhan i pečen. U zadnje vrijeme ga pečem na papiru za pečenje, fino porumeni, poneki čak bude hrskav, a ništa se ne zalijepi za tepsiju. Najgore mi kad oni hrskavi ostanu zapečeni i zalijepljeni, pa nikako da ih odlijepiš, a oni pravo hrskavi i rumeni, pa ti prosto žao da ih potopiš vodom kako bi oprala tepsiju : )
07.08.2012, 16:50
Miracle*3
463
Da vas pitam za savjet. Hocu pripremati iftar za goste i ne mogu sve stici za jedan dan zbog bebe etc... Pa da mi je da nesto spremim dan ranije. Sta mislite moze li se hadzijski cevap spremite recimo veceras, a sutra da ga upakujem u papir i zavrsim pecenje u rerni???
07.08.2012, 16:51
Miracle*3
463
A jela sam neku noc super krompir, Skuhan samo i posle pomijesan sa malo persuna, majcine dusice i putera. Fantastican je.
07.08.2012, 16:59
Hanady RR
18727
evo mene...krenula s akuhanjem... a ni rashladila se nisam...najprije maida...možeš...sve spremi i stavi u foliju i u frižider dan prije...suatradan smao nareži gljive i u pečnici dopeci...
meni osmišljem....
topa, somuni, datule, limunada sa kockama leda sa mentom ( spjelo mi sa slike do palachinken) tarhana .... alabansi ćevap dip uz njega sa dodtakom kopra krompir ploške sa sirom zapečene šopska salata paprike pečene crvena pohovane unutra feta eh pile na soli .... malsenice ...al ja to cancone zovem sa blitvom i puretinom...
kolači...ledeni vjetar sa bananama i ribizlama... sladoled slatkko do višnja
eto...u princpiu dosta toga je pripremljeno...sad odoh upalit motore
07.08.2012, 17:00
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Miracle*3
A jela sam neku noc super krompir, Skuhan samo i posle pomijesan sa malo persuna, majcine dusice i putera. Fantastican je.
ja ovako napravim prilog često... bitno smao da je vruć...kad se stavi puter sa začinima i pormješa da se ono rastopi
07.08.2012, 17:29
mamine oci
4300
IZVORNA PORUKA: Miracle*3
Da vas pitam za savjet. Hocu pripremati iftar za goste i ne mogu sve stici za jedan dan zbog bebe etc... Pa da mi je da nesto spremim dan ranije. Sta mislite moze li se hadzijski cevap spremite recimo veceras, a sutra da ga upakujem u papir i zavrsim pecenje u rerni???
ja u nedjelju isto ima veliki iftar a spremim dosta toga unaprijed recimoja napravim filovane paprike sa mesom malo ih samo skuham i onada kad se ohlade u zamrzivac kad mi trebaju izvadim i tako spremne jos 45 min u pekac pred iftar budu spremne, recimo napravim picu jer i u prodavnicama imamo zamrznute pice tako ja radim dosta mi olaksava posao, kolace agdaste moze isto traju dugo i onda kad je iftar ostane ti samo topa, supa, salate, ono sto mora da je svjeze:)
07.08.2012, 17:32
mamine oci
4300
IZVORNA PORUKA: Vinetu
IZVORNA PORUKA: hapymum
zanima me hoce li mi fino porumeniti krompir ako ga prvo iskuham u vodi pa zapecem u vatrostalnoj
Ja krompir pravo volim kad je tako kuhan i pečen. U zadnje vrijeme ga pečem na papiru za pečenje, fino porumeni, poneki čak bude hrskav, a ništa se ne zalijepi za tepsiju. Najgore mi kad oni hrskavi ostanu zapečeni i zalijepljeni, pa nikako da ih odlijepiš, a oni pravo hrskavi i rumeni, pa ti prosto žao da ih potopiš vodom kako bi oprala tepsiju : )
ja volim krompir u svakom obliku mmm volim isto tako da skuham nekih 15 min i onda u pekas malo nauljim so bosiljak i poecem u rernu neku noc sam jela kod medic krompir iz pekaca bas je bio prste da polizes:)
kod mene veceras za iftar boranija,mjesana salata, zeljanica,dosta voca,kafa.
07.08.2012, 17:48
visnjica1
4
Joj drage moje imate li vi neki jednostavan recept za kolac od malina i maskarpone sira, imam to u frizderu pa mi zao da mi istekne rok siru a da mi je nesto jednistavno a ukusno i da sa kupovnim korama
Pileca supa punjene paprike,tikvice i japrak pire krompir sirnica cokoladni kolac sa visnjama kompot lubenica,dinja,nektarine.... jel dosta za musafire veceras
07.08.2012, 19:15
Amam
659
Za moje musafire veceras:
pileca supica, gulas pire krompir rolana piletina sa sirom i prsutom sampinjoni u vrhnju francuska salata paradajz u kajmaku lepine ledene kocke dinja dosta vode,soka i kahva
07.08.2012, 19:23
hapymum
-28
limunada begova corba krompir pile mufine sa kukuruznim brasnom gljive u sosu pohovane patlidzane salata jabukovaca lubenica,sladoled kafa i puuuno vode
cekamo goste...
< Poruku je uredio hapymum -- 7.8.2012 19:26:27 >
30.05.2012 02:20 Hana 03.07.2014 07:40 Ejna
07.08.2012, 19:34
Amam
659
Sorry sto idem OT ali znam da ovdje mogu naci odg,gdje u Sa mogu kupiti burkini/hashemu,znam za jednu tetu na Otoci D,ali ako ne nadjem .Odgovori na pp da ne bude po prstima
07.08.2012, 19:42
Dzenana_G
1024
Ja veceras sama na poslu cekam iftar. pobjegla malo u kancelariju da dodjem se bi od vrucine i podgrijem iftar. Odavno nisam sama iftarila, pa mi bas neka tuga
07.08.2012, 23:24
Anoniman
veceras nas je bilo 15toro za sofrom
fino se druzili
imali birijan sa batacima krompirusa paprike punjene sirom i pohovane onaj krompir zapeceni
sokovi , vanilice i ostalo
crkla sam sve sama sedoh malo da odmorim
07.08.2012, 23:41
Medić*
29
Sellam hanumice :)
Mi upravo stigli kuci, prijazelji nas vodili u Turkuaz na iftar, bilo nam je prelijepo, volim te takve ambijente. Allah da ih nagradi.
Za sehur cemo nesto namazati.
Moram vam reci mozda ubrzo postanem svekrva Gazda Turkuaza inace nas dobar prijatelj mi vara sina za svoju Merjem Aman slatkisa majko mila zvrk pravi.
Sutra na iftaru kod mojih u Sandzaku aBg, putujemo oko podne cim dodjeo s posla, da bi fino stigli na iftar. bas sam pozeljela svoje a i da pomirisem tek rodjenu bebaru i moje veliki momke
07.08.2012, 23:46
DM
2408
gdje u Sa mogu kupiti burkini/
U Tekbiru! Moje dijete ispostilo danas Jooooj kako sam happy
07.08.2012, 23:49
Honey3
3035
medic sretan put,i okusi i tamo malo Ramazana A gdje ti je Turkuaz,i je li oni imaju neke posebne iftarske menije,u nedjelju mi dolazi 10-ak prijateljica iz Kaknja,pa hocemo negdje na iftar,sad evo raspitujem,trazim...
07.08.2012, 23:50
Honey3
3035
doublemum mashallah,aferim djetetu
07.08.2012, 23:51
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: doublemum
gdje u Sa mogu kupiti burkini/
U Tekbiru! Moje dijete ispostilo danas Jooooj kako sam happy
mashalal DB, ,mogu zamisliti tvoje srece i ponosa. Dusa mila
Osim navedenog mjesta, ima na Otoci u Nahli ja uzimala, a isti takvi na jednom standu kod na pijaci oko 50 km.
Ima i na Ilidzi kod Zumre
Ja imam jedan ali ja sam od prosle godine skinula 25 kg pa mi taj sada ko salvare, muz veli da uzmem drugi ali necu samo ce mi tetka malo zuziti da mi bude taman
07.08.2012, 23:52
Medić*
29
Zaho hvala, jedva cekam. Turkuaz je na Ilidzi . Bude Turska hrana ai nasa iftar po osobi 15 i 20 km.
Ja bih ti preporucila u Grand centru Merkator, bude fin iftar za 8 km
< Poruku je uredio medic slatki -- 7.8.2012 23:54:14 >