IZVORNA PORUKA:  Visnja RR 

IZVORNA PORUKA:  Hanady RR 

ma meni ta dominantnost njegova je ''smješna'' na kraju priče... 
 mislim halo...kad naletiš na pravo...padaš da si mačka sa 9 života a jok da imaš mačku sa devet repova...

meni je zanimljivije da on takav kakav jeste prihavtio je vanila sex...nego ona takva kakv jeste prihvati da porba sve i svašta... 
 a baška što dečko zna i u jednom i u drugom ''kako se to radi''

i ko ne bi bio "Ana" 

samo ona koja to bila nije
      Mislim bez opbzira na ''otvorenost'' ličnoga uma...nisam baš voljna d anakon sex-a pijem brufen i mažem bolna mjesta melemom
      No opet... 
 taj Anin pristanak vežem sa stalnim oblačenjem prijetljicinih haljina i čizama, voženjem auta u raspadnom stanju, življenja u prijateljicinom stanu...itd itd... 
 koliko god ta sponzorska strana nije ''dominantna'' u knjizi...i Ana je nakon nekoliko maminih muževa i mame koja ima kuću putujuću prihavtila dosta toga na uštrb sigurnosti koju je dobila sa njim...i on je toga svjestan pa insistira na poklonima i to ga čini sretnim jer joj pruža nešto što imala nije i dobija ono tš imao nije vanila + sado-mazo u jednom
      Mislim baš su se našli... 
 iako smao njegova marčna strana je potpuno opisana ... 
 al nije Ana daleko od ''nesretnoga'' djetinjstva