writing-img

RE: sulejman veličanstveni

clock-img

05.02.2013, 22:24

clock-img

Ben 10

pencil-img

907

IZVORNA PORUKA: SdZ

Ko je Nadja koju spominju u haremu? Ne gledam redovno, pa ne mogu pohvatati sve informacije.
Vidim da je i ona neka bitna...

Ma nije ona toliko bitna ,nju su podvalili da nebih otkrili ovu novu Sultanovu miljenicu da e ne ubiju ,pa su ubili tu Nadju jer su mislili da je to ona.

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

clock-img

06.02.2013, 00:07

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

Mene su suze zalile kad sam ovu sliku vidjela user posted image user posted image

user posted image

clock-img

06.02.2013, 00:09

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

06.02.2013, 00:11

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Dida79

Mene su suze zalile kad sam ovu sliku vidjela user posted image user posted image

user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

06.02.2013, 08:10

clock-img

tinkivinki

pencil-img

876

IZVORNA PORUKA: Dida79

user posted image

ismijah se pravo,hvala tiuser posted image user posted image user posted image

clock-img

06.02.2013, 08:53

clock-img

SdZ

pencil-img

2784

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: Ben 10

Ko je Nadja koju spominju u haremu? Ne gledam redovno, pa ne mogu pohvatati sve informacije.
Vidim da je i ona neka bitna...

Ma nije ona toliko bitna ,nju su podvalili da nebih otkrili ovu novu Sultanovu miljenicu da e ne ubiju ,pa su ubili tu Nadju jer su mislili da je to ona.

Meni je tako krivo što se Sulejman zaljubio u ovu Firuze...i zanemario Hurem, baš je i on vjetropiruser posted image

Ova treća sezona je pravo intrigantna...sve neki preokretiuser posted image

A on se u nju zaljubio??
Ja sam zadnji put gledala kad je ona plesala u crvenoj haljini na zabavi sto je Afifa spremila za sulltana i ne znam sta je iz toga proizaslo. I sinoc sam pogledala i ne kontam nista.user posted image

Jesam mahalusa, majko moja. user posted image

Mene ona Hatidze tako nervira. user posted image

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

clock-img

06.02.2013, 10:33

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

kako je sudeci po seriji ovaj Sultan je bas bio cudan i mislim da niko njega nije mogao ni nasta nagovoriti samo je rado po svom, a vala jeste vjetrpir user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Sto se tice Ibhrahima i Mustafe ja mislim da je najvise kriva Mahidevran jer je opna trovala sina a i Ibrahima preko sina i ovaj osjetio pretnju i elem bi sto bi i bas mi Mahidevran ide na zivce .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

06.02.2013, 22:30

clock-img

Ben 10

pencil-img

907

http://www.rtl.hr/vijesti/zvijezde/648141/ljubimac-zena-bali-beg-uskoro-u-susjedstvu/

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

clock-img

07.02.2013, 21:59

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Joj što se večeras isprekidah zbog Bali - bega i njegove glave user posted image

Hvala bogu, sve se sretno zavrsilo, bar sto se njega tice. Ne kontam zasto su ono morali uraditi Efsun i kakva su to pravila koja joj ne dozvoljavaju da rodi user posted image ?

Jos mi je najgore sto svi nju okrivljavaju kao da je sama sebi napravila dijete user posted image ali ono sto stvarno ne mogu da shvatim kakva je to pravila prekrsila...?

Sultani se nisu zenili, radjala su se vanbracna djeca, pa i sam Mustafa je rodjen u vanbracnoj zajednici, njegova majka je bila u istoj situaciji kao Efsun sada...i nije mi vise majka sultanija najmrzi lik, sda je to ubjedljivo Mahidevran kako se radovala sultanovoj smrti, kovala planove da pobije ostalu sultanovu djecu, grozno, bas je zasluzila sve sto joj se desava, a niko joj bolje ne spusti do Suljine majke. Pocela mi se svidjati Valide (da nije ovog s Efsun ) user posted image

clock-img

07.02.2013, 22:13

clock-img

chantal

pencil-img

431

Koliko sam ja skontala tek kada dobije sandžak-pokrajinu tad se smije ženiti i dobivati djecu...

clock-img

07.02.2013, 22:33

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

azra ja mislim da je to efsun urađeno da ne bi im ona ko Hurem došla, jere i hurem je bila iz harema, i druga stvar nije sa preigreom, da prostiš, mislim da je to razlog, strašno i meni je bilo žao, a jel Bali beg preživio

clock-img

07.02.2013, 23:37

clock-img

ananas_ze

pencil-img

317

za mene je ova serija ostala samo serija-sapunica, sta god sam upitala mm, rekao mi da nije bilo bas tako i onda sam odustala od pitanja,gledam je kao svaku drugu seriju i cekam kad ce koja kojoj noz u ledja user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

clock-img

08.02.2013, 12:03

clock-img

SdZ

pencil-img

2784

A sta ce biti s onom Firuze i sultanom? Bas me ljuti sultan zbog ovog. user posted image user posted image

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

clock-img

08.02.2013, 12:54

clock-img

aazra

pencil-img

2141

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

azra ja mislim da je to efsun urađeno da ne bi im ona ko Hurem došla, jere i hurem je bila iz harema, i druga stvar nije sa preigreom, da prostiš, mislim da je to razlog, strašno i meni je bilo žao, a jel Bali beg preživio

Jeste naravno, ali kao u svim drugim filmovima i serijama, napeto do zadnjeg...kad je spustio glavu na panj, i onaj zamahnuo mačem ja nisam mogla izdrzati, vrisnula, muz i dijete me u čudu gledaju user posted image I onda je stigla naredba od Mustafe da obustave pogubljenje user posted image

Ustvari Mustafa ga nije ni htio tako kazniti, već je bio odlučio da ga pogubi po savjetu Ibrahima, koji iako je njemu lično zivot nekoliko puta bio pošteđen nije nimalo samilostan kad su drugi u pitanju user posted image

Na kraju ipak nisu Bali - beg i Ajbige ostali zajedno user posted image On otišao na svoju stranu, ona na svoju...user posted image
No bitno je da je glava na ramenima user posted image

clock-img

08.02.2013, 12:58

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

ma dajte nije valide kriva za efsun..bila je scena kada hurem govori da mora do valide..nasamo...sta mislite ko joj je rekao za trudnocu?user posted image user posted image user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

08.02.2013, 13:02

clock-img

felix

pencil-img

1166

A sta ce biti s onom Firuze i sultanom? Bas me ljuti sultan zbog ovog. user posted image user posted image

i ja se ovo pitamuser posted image

Zlonamjernog prijatelja treba se bojati više nego divlje zvijeri; zvijer će vam možda raniti tijelo, ali zao prijatelj će vam raniti duh.

clock-img

08.02.2013, 13:04

clock-img

sabinos

pencil-img

1236

hurem je rekla za trudnocu i zato je efsun na samrti rekla mustafi da se cuva hurem i da ju je nagovarala da ga otruje.i scena kad mustafa nosi mrtvu efsun hurem stoji na balkonu i gleda cini mi se sa griznjom savjesti...

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

clock-img

08.02.2013, 13:09

clock-img

aazra

pencil-img

2141

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

ma dajte nije valide kriva za efsun..bila je scena kada hurem govori da mora do valide..nasamo...sta mislite ko joj je rekao za trudnocu?user posted image user posted image user posted image

Da, taj sam detalj nekako propustila...user posted image Znam da je dala novac Gul-agi i rekla mu "tri muhe jednim udarcem" user posted image , ali nisam vidjela kad je razgovarala s Valide user posted image

Još mi nije jasno, je li Mustafa odustao od Ajbige ili nije user posted image ? Jadna djevojka u šta je uvališe, još kad joj je Mahidevran davala instrukcije...ne smiješ ovo, ne smiješ ono, gdje god maknes pratnja, ...ebes takav zivot user posted image

< Poruku je uredio aazra -- 8.2.2013 13:10:30 >

clock-img

09.02.2013, 12:59

clock-img

chantal

pencil-img

431

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Ma nije niko kriv,takva su pravila bila,mustafa tad još nije imao sandžak i nije smio dobiti dijete,zato ju je i htio odvesti u Manisu i tamo bi rodila,i ne bi bio problem...

A za Sulejmana i Firuze...podavno sam na netu pogledala epizdou kada Firuze napušta palaču,i Hurem ostaje kao pobjednica user posted image tako da mi je <3 na mjestu

clock-img

09.02.2013, 13:01

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

10.02.2013, 14:08

clock-img

Crnkica

pencil-img

130

user posted image

clock-img

10.02.2013, 14:13

clock-img

reallove

pencil-img

5807

IZVORNA PORUKA: dzejla2012

user posted image

user posted image user posted image user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

clock-img

10.02.2013, 16:18

clock-img

aazra

pencil-img

2141

IZVORNA PORUKA: Iman83

Iako je Hurem daleko od meleka...nekako mi je ta njena ljubav i opsesija prema Sulejmanu draga...pa mi ona Firuze ide na živce, nevjerovatno.
I Sulejmanova opsesija njome...ona pisma...pjesme...jao mogla bih ga zadavitiuser posted image

Pa je i meni herc na mjestu sad kad znam da će i nju Hurka po kratkom postupkuuser posted image

Upravo tako...zbog toga i gledam user posted image

clock-img

10.02.2013, 16:24

clock-img

aazra

pencil-img

2141

[link]user posted image [/url][/link]

Ovo sam vidjela na internetu i morala postaviti ovdje user posted image uz napomenu da mene zanima samo ova prva, ostale negledam a i sto se tice Sulje ne bi voljela znati kraj, jer ne bi onda bilo zanimljivo user posted image

clock-img

10.02.2013, 16:55

clock-img

chantal

pencil-img

431

Pa budu li se iole držali historije trebala bi završiti smrću Hurem i Sulejmana,ne znam kakav bi drukčiji kraj mogao biti

Zadnji članci

article-img