IZVORNA PORUKA: anđelo
Nahuškala Suljketa da ubije Ibrahima.Suljke ga ubio i odmah se pokajao čim je to uradio.Danima je bio tužan zbog toga,u depresiju je pao.
Draga Mirkice ,ja kada gledam seriju ,ne gledam je samo da se zabavim.Seriju promatram kritički kao naučnik ,kao historičar. U tome se mi razlikujemo.
Izvini Sharenice, ja sam ustvari htjela ovo citirati...dakle nema niko pravo nikoga da omalovazava, zaista nije ovo mjesto za isticanje fakultetske diplome...ali, ako je vec tako onda malo respekta prema ovom vladaru ne bi bilo naodmet
Sharena, jos nesto i ja bi voljela pogledati dokumentarac o Sulejmanu ako ga nekad bude sigurno ću ga gledati...ali ne treba to mijesati sa serijom..serija je jedno, dokumentarac drugo..ovaj projekat je postigao toliki uspjeh kojem se niko nije nadao, sta god o tome mislile ti ili ja, ili neko treci..
I pobudila interesovanje za njihovu historiju, za njihove sultane koji su na Zapadu uvijek bili prikazivani negativno, sada svi s uvazavanjem govore o Sulejmanu kao o povijesnoj ličnosti...
Sad druga je stvar sto mi sve u vezi s Turcima dozivljavamo nekako licno, pa ako je njihova historija malo iskrivljena, odmah nama to teško pada...ali, ako se oni ne bune ili su bar to prestali, sto i mi to ne prihvatimo

?
Ja nemam s kim komentarisati seriju, vecina samo odgelad i to je to...uzivam doci na ovu temu kad se nasekiram

i ne bi zeljela da nam je moderatori zakljucaju zbog nekakvih rasprava o historiji...i dalje mislim da ne treba to brkati sa serijom, nego lijepo otvoriti temu "Povijest osmanskog carstva" i tamo onda iznijeti svoje znanje, činjenice i ostalo...
< Poruku je uredio aazra -- 13.2.2013 11:27:05 >