cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: pekac za hljeb iliti kruh

  
clock-img

15.03.2011, 08:13

clock-img

zagy

pencil-img

351

IZVORNA PORUKA: Trnoruzica

Hljebovi su vam divni user posted image user posted image

Ja imam jedan problem sa svojim, ali je tehnicki user posted image

Kod nas je moulinexov manji, onaj sto pravi od 700 i 900 g.

I npr pravila sam francuski hljeb po njihovom receptu, sa odgodjenim startom. Samo pravljene traje 3 sata i 50 minuta,

Na kraju, kad sam ujutro izvadila hljeb, sve je bilo super.

Ali, sada mi svaki put samo kad ukljucim pekac, da pokusam namjestiti program, one mutilice same pocnu da vrte, kao da je vec sve namjesteno za pripremu hljeba, i stoji i dalje ono vrijeme potrebno za pripremu hljeba, od 3 sata i 50 minuta,

Nikako ne mogu da restartujem, znaci da bude od nule.
Jel me razumijete?? Joj, bas se nadam da cete mi vi pomoci



To bi se moglo desavati ako prvo pritisnes power dugme pa onda namjestas, koliko znam restar je moguc jedino ako ga isključiš iz strujeuser posted image  Nakon uključenja u struju prvo namjestiš program pa pritisneš dugme za paljenje, ja se nekad zeznem u brzini prvo power dugme pritisnem, a nisam program namjestila koji mi treba, i u tom slučaju ide restart iz struje user posted image  

clock-img

15.03.2011, 08:16

clock-img

zagy

pencil-img

351

IZVORNA PORUKA: mala86

jel netko ima iskustvo sa elit pekacom user posted image


ja i mm sad u Hr-u vidjeli u jednoj trgovini,ima sve programe i 3 godine garancije i kosta oko nekih 70-80 km,to mi stvarno nije puno,al jos cekam tetku da se javi iz Njemacke jer gore imaju do 30 eura samo ne znam koja marka

i koje je vrijeme pecenja kruha?3 sata-jel istina?potrosnja struje?



Ja imam drugog proizvođača, ali kod svih je osnovni program oko 3 sata, ali svi imaju i tzv. brze programe kod mene oko 1h i 20 min, što najčešće i koristimuser posted image  
Što se tiče potrošnje, neznam tačno kolika je, ali ja nisam osjetila neko posebno povečanje na računu.

clock-img

15.03.2011, 17:49

clock-img

amdi

pencil-img

518


IZVORNA PORUKA: zagy

IZVORNA PORUKA: mala86

jel netko ima iskustvo sa elit pekacom user posted image


ja i mm sad u Hr-u vidjeli u jednoj trgovini,ima sve programe i 3 godine garancije i kosta oko nekih 70-80 km,to mi stvarno nije puno,al jos cekam tetku da se javi iz Njemacke jer gore imaju do 30 eura samo ne znam koja marka

i koje je vrijeme pecenja kruha?3 sata-jel istina?potrosnja struje?



Ja imam drugog proizvođača, ali kod svih je osnovni program oko 3 sata, ali svi imaju i tzv. brze programe kod mene oko 1h i 20 min, što najčešće i koristimuser posted image  
Što se tiče potrošnje, neznam tačno kolika je, ali ja nisam osjetila neko posebno povečanje na računu.




Isto ovako, nisam osjetila na potrosnji, a program koji traje 3 sata ukljucuje mijesanje, odmaranje - to ne zahtijeva puno struje, a pecenje traje 1h

clock-img

15.03.2011, 19:51

clock-img

mala86

pencil-img

2755

hvala na odgovorima user posted image

evo malo sam cackala po netu i nasla ovo,jest u kunama ali to je to manje vise

http://zombix.net/glob/2010/01/16/koliko-struje-trosi-pekac-kruha/

http://www.pametnakuna.hr/kod-kuce/t-zombix-istrazuje:-isplati-li-se-pekac-kruha

_____________________________

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦





clock-img

16.03.2011, 09:07

clock-img

teacher75

pencil-img

5394


IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: saso

Mi imamo moulinexov pekac,predobar je,nisam puno nista experimentisala,samo jedina zamjerka mi je sto se hljeb za moj pojam malo previse mrv
iuser posted image .Cula sam ako se malo vise mlijeka stavi da je bolje.Dali neko zna neki recept koji je vec provjeren,bitno mi je samo da se manje mrvi kad se reze. Poslije svakog rucka redovno usisavam user posted image



Zavisi šta se mrvi. Ako ti je kora suviše hrskava za tvoj ukus user posted image , ti lijepo hljeb nakon vađenja iz korpice pekača zamotaj u blago vlažnu kuhinjsku krpu (kao domaći hljeb) da malo omekne i dobije elasticitet. Ako ti se mrvi tjesto unutar vjerovatno je suho, ili je korišteno neko krupnije mljeveno brašno. Probaj ovaj recept koji sam ja stavila par postova iznad.


ovo je upravo bio i nas problem, isti pekac i isti problem, na kraju smo prestali da ga koristimo,. probala sam razne recepte i razne vrste brasna i opet isto, bilo je gotovo nemoguce namazati krisku, jer se sredina mrvila, iako je bio ukusan

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

17.03.2011, 18:56

clock-img

amdi

pencil-img

518

Kod mene se to desava ako prenoci, ali nije strasno. Otkrila sam da kad pravim sa heljdinim mekinjama da je hljeb OK

clock-img

28.03.2011, 15:05

clock-img

zagy

pencil-img

351

IZVORNA PORUKA: teacher75


IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: saso

Mi imamo moulinexov pekac,predobar je,nisam puno nista experimentisala,samo jedina zamjerka mi je sto se hljeb za moj pojam malo previse mrv
iuser posted image .Cula sam ako se malo vise mlijeka stavi da je bolje.Dali neko zna neki recept koji je vec provjeren,bitno mi je samo da se manje mrvi kad se reze. Poslije svakog rucka redovno usisavam user posted image



Zavisi šta se mrvi. Ako ti je kora suviše hrskava za tvoj ukus user posted image , ti lijepo hljeb nakon vađenja iz korpice pekača zamotaj u blago vlažnu kuhinjsku krpu (kao domaći hljeb) da malo omekne i dobije elasticitet. Ako ti se mrvi tjesto unutar vjerovatno je suho, ili je korišteno neko krupnije mljeveno brašno. Probaj ovaj recept koji sam ja stavila par postova iznad.


ovo je upravo bio i nas problem, isti pekac i isti problem, na kraju smo prestali da ga koristimo,. probala sam razne recepte i razne vrste brasna i opet isto, bilo je gotovo nemoguce namazati krisku, jer se sredina mrvila, iako je bio ukusan



Ja zamjenim, umjesto propisane količine vode stavim toliko mlijeka, i malo smanjim propisnu količinu brašna, pa time izbjegnem i mlijeko u prahu, i bude mi super user posted image

_____________________________

21.04.2009. - mamina princeza
21.01.2013.- mamin princ

clock-img

28.03.2011, 15:55

clock-img

luna77

pencil-img

462

IZVORNA PORUKA: spdt

Nedavno sam dobila pekač, durabrand, ali bez recepata.Pokušala sam sama napraviti, ali nisam baš zadovoljna kao je uspjelo.Molim vas za recepte za hleb


i ja sam dobila juče ovaj od frendice da probam ali nista ga nekuzim jer nema upute spdt ako moze malo duze objašnjenje .Inače naručili Moulinex dolazi za 10 -15 dana ali sam nestrpljiva i ovaj bi probala pa ga bar mami dala

clock-img

28.03.2011, 16:03

clock-img

ziki

pencil-img

1815

Na par stranica ispred ima link jednog sajta sa retaljim receptima od hljeba da kolačauser posted image

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

clock-img

29.03.2011, 21:13

clock-img

milict81063

pencil-img

2

Ziki, koja je velicina vekne, Od 1kg ili više? Danas sam kupila Daewoo pekac, vekne su od 750 i 1000grama, a recepti, užas, kad sve sabereš, jedva se skupi 800gr, za tu veću. Prvi hleb sam pravila po receptu iz knjižice, , osnovni program, ispao je nekako jadan i mali, ne znam gde sam se prešla!

clock-img

29.03.2011, 21:17

clock-img

milict81063

pencil-img

2


IZVORNA PORUKA: Amelaa RR



Bijeli hljeb iz pekača na brzinu

640 gr brašna (glatkog ili 400 glatkog 240 oštrog) 
2 ravne čajne žličice soli
2 ravne čajne žličice secera 
4 ravne čajne žličice suhog kvasca (ili u osnovnoj vodi razmućeno 30gr svježeg kvasca)
2-3 žlice ulja 
2-3 žlice mlijeka
400ml mlake vode

Pomješajte sastojke, redoslijed nije toliko bitan kad program starta odmah..
Uključite program za brzi kruh ( ovisno o modelu pekaca)
Ako pečete normalan program smanjite kvasac na 2 mž , takodjer moze se zamjenit dio vode mlijekom (onda bez dodatnog mlijeka u prahu ili običnog) 
Uživajte, dobar je nekoliko dana


Ljudi, napišite za koliki hleb je recept, ovo mi izgleda više od 1kg, a mnogo manje od 1,5kg?

clock-img

01.11.2011, 19:10

clock-img

breskvicaa

pencil-img

2152

Drage moje imam namjeru da kupim ovaj pekac ako me mozete malo uputit kako funcionise i koliko je bitno brasno jer sam sad uzela tip 400 i zadovoljna sam pravo jer sad pecem u rerni hljeb a koliko je bitno za pekac kakvo je brasno user posted image

_____________________________

Ono sto te ne ubije to te ojaca...

clock-img

01.11.2011, 19:31

clock-img

sheri

pencil-img

1515

breskvica, i ja trenutno koristim tip 400, i sve je ok. ja najcesce pravim hljeb sa pola bijelog brasna, i druga polovina malo razevog, malo crnog psenicnog i hljeb bude fin. jedina mana mujej sto se mrvi,, ali kod mene nikad ne ostane bas dugo tako da smo i taj problem rijesili user posted image user posted image user posted image . meni je pekac ok, koristim ga maksimalno, pored hljeba zakuhavam i tijesto za picu i super bude, domacu tjesteninu u njemu isto zakuham. meni je ok, ali znam i jako puno zena da su ga kupile i vrlo brzo spremile negdje user posted image user posted image user posted image
a sto se tice hljeba, najbitnije je da pratis bas po receptu, ono u gram sto se kaze. pekac je lagan za rukovanje, lagan za pranje eto to je to otprilike.


< Poruku je uredio sheri -- 1.11.2011 19:32:40 >


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

01.11.2011, 19:41

clock-img

breskvicaa

pencil-img

2152

Hvala ti sheri puno meni ce isto valjati jer ja pravim hljeb ja ne kupujem kako ja zovem onu zvaku user posted image user posted image user posted image i jedva cekam da probam user posted image

_____________________________

Ono sto te ne ubije to te ojaca...

clock-img

02.11.2011, 15:13

clock-img

Lilly

pencil-img

509

Ja imam Moulinex pekac XXL za hljeb i kostao je nesto oko 260km. To mi muz kupio kao user posted image ali po svemu sudeci je vise sebe obradovaouser posted image jer slabo i jedem hljeb. Inace, hljeb je izrstan. Uz pekac i dosla kniga recepata pa smo tako jedno vrijeme experimentisali, ja ili muz ali...onda sam se nesto ulijenila pa u zadnje vrijeme cesto kupujem zvijezdu ili sl. cccc.....user posted image

_____________________________



...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

clock-img

02.11.2011, 22:10

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Ja u zadnje vrijeme više koristim pekač za zakuhati nego za samo pečenje. Kakvo god mi tijesto naumpadne, pizza, pita, torilje, slani lokumi, kifle ja samo sastojke po propisanom redu i navijem. U njemu sam pekla đem i ajvar.

Moram vam reči da sam jednom ubacila sastojke po pogrešnom redosljedu, prvo brašno pa tekućinu i lopatice su samo zablokirale. Mislila sam da sam ga pokvarila, no nakon pranja je sve opet OK. Tjesto sam naravno zakuhala na ruke user posted image


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

03.11.2011, 07:57

clock-img

hampsi

pencil-img

303

I ja ga odavno koristim samo za zakuhavanje user posted image a dobra stvar je sto sam uz pekac naucila praviti domaci hljeb! Sama user posted image

_____________________________

Takva sam kakva sam

clock-img

23.10.2012, 19:35

clock-img

umahmed

pencil-img

503

kupila sam pekač mulinex-ov baguette and co,i bas sam ga dosta platila ali ukus hljeba je divan samo sto mi je kora potvrda i mrvi se,ali je ukusan i znam sta edem. Kako rjesavate problem tvrde korejer djeca mi nece pa mi ostaje user posted image

_____________________________

moje najvece bogatstvo:
F.02.08.2003.
H.25.12.2006
A.10.11.2010.
.....

clock-img

23.10.2012, 21:04

clock-img

canim

pencil-img

4126

Možda da promjenis recept za hljeb, ja svoj nisam odavno koristila ali znam da mi korica nikad nije bila tvrda, naprotiv bude bas mekana.
Možeš umotati u vlaznu krpu vruc hljeb pa u još jednu suhu i ostaviti da se prohladi, trebalo bi omeksati.

clock-img

24.10.2012, 11:56

clock-img

umahmed

pencil-img

503

hvala,tako sa i radila umotala ga pa je omeknuo.
a koji ti recept koristis?
ja sa kuhala po klasicnom receptu za jednostavan ljeb,ukus je divan

_____________________________

moje najvece bogatstvo:
F.02.08.2003.
H.25.12.2006
A.10.11.2010.
.....

clock-img

24.10.2012, 14:54

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Nije loše ni kad ostane u pekaču dok se ne ohladi malo. Tad korica omekne. ja radim po ovom receptu :http://www.coolinarika.com/preview/recept/domaci-hljeb-iz-pekaca/

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

28.10.2012, 16:19

clock-img

mamalina_

pencil-img

102

jel zna neko gdje se moze kupiti ona metlica za mijesanje hljeba u vivaxovom pekacu

clock-img

28.10.2012, 16:57

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

od 100 ljudi koji imaju pekač čula sam jednu zajedničku primjedbu: da se hljeb mrvi, ima li neko da nema ovaj problem, je li to do vrste pekača iliuser posted image . planioramo ga kupiti a totalno sam zbunjena

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

29.10.2012, 11:42

clock-img

Alhemicarka

pencil-img

260

user posted image

Evo mog nekadašnjeg hljeba iz pekača, ne mrvi se, a pravim ga po svom receptu:

2 kašikice ulja maslinovog
270 ml vode
1,5 kašikica soli
2 kašikice šećera
140 g brašna tip 500
110 g raževog brašna
160 g integralnog pšeničnog
40 g mekinja
kvasca jedna vrećica
Na vrhu dodam sjemenki (lan, suncokret, bundeva, susam, ražene pahuljice, zobene etc), a kad završi mješanje, premažem bjelancem i pospem lanom i susamom. Pečem na programu tri, i to težina za 1000 g (ovo je seljački hljeb, malo modifikovala recept, mjere su za 750 g i ne ispeče se dobro na 750 pa idem na 1000). Imam moulinexov XXL bez dodataka za baget.

Ovaj hljeb je baš ukusan, obožavala sam ga jesti, aparat mi non stop bio u funkciji... i onda postanem alergična na brašno, dobijem astmatični napad kad radim sa njim, i sad skuplja prašinu user posted image

Lejla Ka, na kojem programu praviš ajvar?

_____________________________

Ona neda da je slome, otima se i prkosi...

09. 04. 2012. Mamin Vrtirep

clock-img

29.10.2012, 11:48

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Na programu za đem. Odvrtim dva put, ako treba i tri puta ako mi je posuda baš puna. Povremeno promješam tokom kuhanja drvenom kašikom.

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Zadnji članci

article-img