cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Muško ime

clock-img

31.05.2010, 22:27

clock-img

azraj

pencil-img

85

IZVORNA PORUKA: škorpija

bogami ovo je spsiak sa stranice zavoda za statistiku FBiH  ih ja bih voljela da nismo na njemu al eto, nedade seuser posted image

Sto nas ima mashalauser posted image user posted image user posted image

Hamza,mamin lav,26.10.2006.

clock-img

31.05.2010, 22:28

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

a evo i 10. najčešćih imena u Bih u 2009 godini ( i moj ajdin je među njimauser posted image )

VEDAD
227

3
TARIK
214

4
AJDIN
192

5
HARUN
166

6
ADIN
138

7
FARIS
135

8
AHMED
133

9
MUHAMED
125

10
BENJAMIN
125

a koje je no.1??? fali 1.mjesto user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

31.05.2010, 22:30

clock-img

azraj

pencil-img

85

IZVORNA PORUKA: frenkoza

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: dadada

A gdje su nestali Aleni, Farisi, Harisi, Emiri,Ibre,Denisi,Adnani,Amiri...???

kako ja znam to su albanska imena ili se varam user posted image user posted image user posted image

alen, faris, haris, emir, Ibrahim (ne Ibro), adnan, amir... to su muslimanska imena, a pretpostavljam da ih i albanci daju....
armin, almin, almir, eldar, admir, za ta imena nisam sigurna da su muslimanska i nisam im mogla pronaci znacenje.... ako neko jeste nek me ispravi....

a koja se meni svidjaju:
afan
tahir
talha
zejd
mesud
abas - abaz
ilijas - ilijaz
imran
selman

i naravno ime mog sultana - abdulah.... kao i sva imena izvedena od 99 Allahovih - Abdurahman, Abdulkerim, Abdulselam, isl....

Ja nesto nisam sigurna za Alen jer moj brat kada je zavrsio Islamski fakultet je bas predio sebi ime sa Alen na Alem,da se ne bi kao pogresno protumacilo zato sto nije ime muslimansko

Hamza,mamin lav,26.10.2006.

clock-img

31.05.2010, 22:32

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: azraj

IZVORNA PORUKA: frenkoza

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: dadada

A gdje su nestali Aleni, Farisi, Harisi, Emiri,Ibre,Denisi,Adnani,Amiri...???

kako ja znam to su albanska imena ili se varam user posted image user posted image user posted image

alen, faris, haris, emir, Ibrahim (ne Ibro), adnan, amir... to su muslimanska imena, a pretpostavljam da ih i albanci daju....
armin, almin, almir, eldar, admir, za ta imena nisam sigurna da su muslimanska i nisam im mogla pronaci znacenje.... ako neko jeste nek me ispravi....

a koja se meni svidjaju:
afan
tahir
talha
zejd
mesud
abas - abaz
ilijas - ilijaz
imran
selman

i naravno ime mog sultana - abdulah.... kao i sva imena izvedena od 99 Allahovih - Abdurahman, Abdulkerim, Abdulselam, isl....

Ja nesto nisam sigurna za Alen jer moj brat kada je zavrsio Islamski fakultet je bas predio sebi ime sa Alen na Alem,da se ne bi kao pogresno protumacilo zato sto nije ime muslimansko

Alen je, koliko ja znam, francusko samo su ga kod nas muslimani rado "prisvojili"...a meni je pravo lijepo ime

clock-img

31.05.2010, 22:34

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

nisu ga prisvojili, to je multinacionalno ime, a dali su ga muslimani kojima nije stalo cije je ime

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

31.05.2010, 22:53

clock-img

Romali

pencil-img

2753

a evo i 10. najčešćih imena u Bih u 2009 godini ( i moj ajdin je među njimauser posted image )

VEDAD
227

3
TARIK
214

4
AJDIN
192

5
HARUN
1''

'
ADIN
138

7
FARIS
135

8
AHMED
133

9
MUHAMED
125

10
BENJAMIN
125

Ovdje u Hercegovini Vedad je baaaas rijetko ime, ali zato Benjamina na svakom cosku:)

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

clock-img

31.05.2010, 23:32

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

meni je vedad bas lijepo ime, najljepse sa gornjeg spiska, al nisam imala pojma da je tako cesto!

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

01.06.2010, 00:00

clock-img

lejlašh

pencil-img

698

I meni su lijepa sva imena sa ovog spiska, ali s obzirom da je moje ime bilo jako često kada sam ja išla u školu (3 Lejle u razredu u osnovnoj, 4 u srednjoj, a bezbroj na faxu) niko me nije zvao imenom već prezimenom.Meni se ime jako sviđalo i još uvijek mi se sviđa, ali baš bi to voljela izbjeći kod svoga djeteta,ali garant neću uspjeti.
Merjem je postalo jako često ime, a za dječaka bih izabrala Harun, Faris ili Tarik (za ovo Merjem posebno navija), međutim ako se doktor nije zeznuo - za sada će se naš pišonja, aBd, zvati Arman. Našla sam da je ime perzijskog porijekla i da znači želja, čežnja

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

clock-img

01.06.2010, 00:05

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: lejlašh

I meni su lijepa sva imena sa ovog spiska, ali s obzirom da je moje ime bilo jako često kada sam ja išla u školu (3 Lejle u razredu u osnovnoj, 4 u srednjoj, a bezbroj na faxu) niko me nije zvao imenom već prezimenom.Meni se ime jako sviđalo i još uvijek mi se sviđa, ali baš bi to voljela izbjeći kod svoga djeteta,ali garant neću uspjeti.
Merjem je postalo jako često ime, a za dječaka bih izabrala Harun, Faris ili Tarik (za ovo Merjem posebno navija), međutim ako se doktor nije zeznuo - za sada će se naš pišonja, aBd, zvati Arman. Našla sam da je ime perzijskog porijekla i da znači želja, čežnja

super, arman mi je jedno od najljepsih muskih imena i nije do sada bilo toliko cesto user posted image

clock-img

01.06.2010, 15:34

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

1
AMAR
241

2
VEDAD
227

3
TARIK
214

4
AJDIN
192

5
HARUN
166

6
ADIN
138

7
FARIS
135

8
AHMED
133

9
MUHAMED
125

10
BENJAMIN

125

Evo nadam se da je sad spisak poptun, prvo mjesto je AMAR

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

01.06.2010, 16:24

clock-img

Dinkica

pencil-img

1038

Meni se trenutno svidja ime NADIR.

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

clock-img

01.06.2010, 16:42

clock-img

Deseo

pencil-img

46

Jedno pitanjce za škorpiju user posted image gdje si pronasla ovaj spisak najcesce davanih imena u BiH? Hvalaaaaaaaa user posted image

clock-img

01.06.2010, 16:44

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

1
AMAR
241

2
VEDAD
227

3
TARIK
214

4
AJDIN
192

5
HARUN
1''

'
ADIN
138

7
FARIS
135

8
AHMED
133

9
MUHAMED
125

10
BENJAMIN

125

Evo nadam se da je sad spisak poptun, prvo mjesto je AMAR

a ja kontala Hamza user posted image buduci da se ovdje cesto spominje. cudo nije medju prvih 10user posted image

clock-img

02.06.2010, 12:33

clock-img

Sonja

pencil-img

2429

aaa mi smo na 6. mjestuuser posted image
a ja bas kontam da je to ime rijetko pa ga zato i daliuser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

clock-img

02.06.2010, 18:35

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

Deseo spisak je sa stranice Federalnog zavoda za statistiku (znači ovo su najčešća imena u FBiH, a ne u cijeloj BiH, moja greška) a tamo se može naći spisak sa 100 najčešćih žesnkih i muških imena koja su nadjevana djeci u 2009. gpodini

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

03.06.2010, 16:45

clock-img

lillyy85

pencil-img

331

IZVORNA PORUKA: Okarica

bezelye, Eren je predivno ime, a ima i prekrasno značenje. Meni se od muških imena sviđa Timur.

Timur user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  e nek' ima još neko kome se ovo ime sviđa -jer mi se svi zgražaju na izbor imenauser posted image  A ja tako k'o dijete voljela knjigu:"Timur i njegova četa"user posted image   Timur bio glavni frajer  user posted image

clock-img

03.06.2010, 19:07

clock-img

Deseo

pencil-img

46

Deseo spisak je sa stranice Federalnog zavoda za statistiku (znači ovo su najčešća imena u FBiH, a ne u cijeloj BiH, moja greška) a tamo se može naći spisak sa 100 najčešćih žesnkih i muških imena koja su nadjevana djeci u 2009. gpodini

škorpija, hvala na info user posted image bas sam pregledala listu od 100 imena, naravno da se i ime koje se meni svidja naslo pri vrhu user posted image user posted image user posted image

clock-img

03.06.2010, 19:12

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: Deseo

škorpija, hvala na info user posted image bas sam pregledala listu od 100 imena, naravno da se i ime koje se meni svidja naslo pri vrhu user posted image user posted image user posted image

mozete li postaviti link gdje je taj dio sa imenima, ne mogu ga naci

clock-img

06.06.2010, 12:27

clock-img

gerberka

pencil-img

-1539

IZVORNA PORUKA: taze_mlada

i meni se svidjelo Arslan kad ga je jaranica spomenula ali MM asocira na lava iz filma Hronike iz Narnije tako da nista od toga user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

10.06.2010, 14:21

clock-img

Amric

pencil-img

5

Pozdrav svim budućim mamamauser posted image
Ja sam juće saznala da je bebica muškog roda,a pošto sam se nadala curici,sada moram smisliti ime...
Pročitala sam cijelu temu,i mogu reći da su mi favoriti Arian,Amar,Sami i Mak...
Ipak,voljela bih dati ime koje ima lijepo značenje,jer sam ja Amra,a muž je Anis...imamo lijepa arapska značenja imena,pa bi voljeli i za dijete nešto slično...
A malo mi je i glupo Amra i Amar ili nije?
Ne znam,Arian mi je trenutno možda i najljepše,ali ovo me trenutno buni...Aryanuser posted image  

Šta znaći utmost,i na ovoj stranici navode da je muslimansko ime,a nigdje drugo nisam našla nešto slično...

clock-img

15.06.2010, 05:48

clock-img

te.amo

pencil-img

40

Amric cestitam! :)

Arian jeste lijepo i nije cesto, ali (Aryan) me odmah podsjeca na (nemoj se ljutiti) http://en.wikipedia.org/wiki/Aryan_Nations , pa bih ja izbjegavala bilo kakvu slicnost. Ti i muz imate lijepa imena. Meni se svidja i musko ime Anes, ali mozda i previse lici na ime tvoga muza.
Mislim da Amar ne bi bilo glupo. :)

Altair -Gender: Boy
Origin: Arabic
Meaning: Flying; bird

Dastan - iz "Prince of Persia".
user posted image

Ja sam vec izabrala ime za djevojcicu, ako je ikad budem imala, ali za djecaka mi je puno teze. Ali imam jedno u rezervi ako ne nadjem neko bolje.

< Poruku je uredio te.amo -- 15.6.2010 5:49:05 >

clock-img

15.06.2010, 09:11

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

cula sam juce za ime Leis ili Lejs, jedan presladak djecak u parku user posted image neobicno i lijepo, ne znam sta znaci

clock-img

15.06.2010, 11:12

clock-img

Deseo

pencil-img

46

evo ja sam nasla

Lais
لیث
  Lion, polite, debonair

clock-img

19.06.2010, 22:55

clock-img

Amric

pencil-img

5

uh...ipak Aryan onda neuser posted image
Amar je za sada opcija No1user posted image

clock-img

19.06.2010, 23:14

clock-img

many

pencil-img

400

moje prijateljce brat se zove Adan,a sin Amaro,i bas su mi lijepa imena......

Zadnji članci

article-img