leona, je li se mogu ove sipke vaditi ili su zaljepljene...mislim na resetke...ako se one mogu izvaditi samo vrati jednu ovu donju poprecnu
18.04.2010, 22:26
scarlett
1517
IZVORNA PORUKA: Ex Yu
ako budete gledale krevetice u Fisu samo mala napomena da je na donjem spratu beby odjel i ima dosta izbora krevetaca ... ali sobice i jos bolji izbor drvenih krevetaca cete naci na spratu na namjestaju (Fis Vitez) ... ja sam gore kupila sobu
Leona, kod nas je ovakav, ima samo ovaj nivo, ali se ogradica može skinuti, čak se može skinuti i ova komodica sa strane koja služi za presvlačenje, a kada je skineš ispod je nastavak madraca, tako da beba može da spava do ca. 12 godine, jer je dužina madraca 160cm. Ne znam da li bi ti ovo pomoglo
18.04.2010, 22:30
scarlett
1517
Ako je ovaj prvi krevetac na slici koju si postavila, piše da se mogu pregrade skinuti, jeli to misle na ogradicu ili...
18.04.2010, 22:54
škorpija
6649
baš sma to mislila reći, pa i oni sami kažu da se skidaju pregrade, znači obje ogradice se skinu kad dijete bude veće i dobije se obični krevet. može se to skinuti bez probelma,samo treba malo volje
18.04.2010, 23:10
leona81
6373
ma nije na prvoj nego na drugoj stranici prvi al im prepoznaje kao istu stranicu...a ima dole ladicu al je ovakav dakle ako skinem stranicu krevetac nema funkciju nego je sav raskliman i madrac ispada hehe
18.04.2010, 23:12
leona81
6373
znaci nije identican nego slican nas ima ladicu dole al vjerujte nema funkciju kad se skine stranica kontali smo nesto prepilit tj mm je nesto kontao al mi lakse kupiti novi krevetac...ovdje sam vidjela neki na snizenju za 139 pa eto mislili smo taj...lijep je
18.04.2010, 23:14
leona81
6373
a lazu da se mogu pregrade na svim podesavati i skidati jer ovaj bijeli kuba ima i TL i zvala sam i ne mogu se skidati vec samo dno ima 3 pozicije...to je ovaj 90 i nesto km
18.04.2010, 23:15
škorpija
6649
ma onda kupi neki jeftiniji, ima u onoj radnji tradeli u kiseljaku 100 km, krevetić bijeli, skida se stranica
14.05.2010, 23:27
leona81
6373
uzeli na piku, super je...napokon:)
21.05.2010, 11:15
Dinkica
1038
Da pitam mame koje imaju malo vece bebe tj. oko godinu i po i dalje. Kad su vasa djeca prerasla krevetic? Moja ima tek godinu i tri mjeseca i ne smijem je ostavljati budnu u kreveticu, samo kad spava a i to odma skacem cim je cujem da je izvadim. Ogrda joj dodje malo iznad stomaka, znaci bez problema se moze prevrnuti i BELAJ, ne dao Bog da padne na glavu, moze i vrat slomiti . Madrac sam spustila na najnizi nivo, jeste da imaju ladice ispod ali uglavnom ne moze se vise spustiti. Razmisljla sam da skinemo tu prednju stranu pa da moze sama sici, (jer ona to inace zna sa bracnog kreveta) ali opet ako bude padala u sred sna stavila bi deku ili jorgan ispod. Ne mogu da vjerujem da je vec prerasla krevetic
Ovdje se vidi mehanizam, podigla sam stranicu maksimalno, i ovo je slika kad je imala 8 mjeseci sad je puno viša i bas se moze prevrnuti
21.05.2010, 15:08
muby
730
Dinkice i kod nas je ovakav krevetic, ali Haris jos spava sa mnom (meni tako lakse). A mi navalili kupiti krevetic dva tri mjeseca prije poroda. Ja ga kontam prbaciti u krevetic i to u malu sobu tek kad ga prestanem dojiti. A ako je ovakva situacija krevetic nam haman nece ni trebati :)
A kakva je varijanta da skines tu bocnu stranicu i postavis je nekako uspravno samo kao onu ogradicu, a ostavis prostor kroz koji djevojcica moze sici sa kreveta. Znam da je tako radila moja prijateljica (zena vaseg sefa :)), ali u tom slucaju moras dobro osigurati tu stranicu koju stavis uspravno da se ne moze prevrnuti ako se beba na nju nasloni.
21.05.2010, 15:36
Dinkica
1038
IZVORNA PORUKA: muby
Dinkice i kod nas je ovakav krevetic, ali Haris jos spava sa mnom (meni tako lakse). A mi navalili kupiti krevetic dva tri mjeseca prije poroda. Ja ga kontam prbaciti u krevetic i to u malu sobu tek kad ga prestanem dojiti. A ako je ovakva situacija krevetic nam haman nece ni trebati :)
A kakva je varijanta da skines tu bocnu stranicu i postavis je nekako uspravno samo kao onu ogradicu, a ostavis prostor kroz koji djevojcica moze sici sa kreveta. Znam da je tako radila moja prijateljica (zena vaseg sefa :)), ali u tom slucaju moras dobro osigurati tu stranicu koju stavis uspravno da se ne moze prevrnuti ako se beba na nju nasloni.
hej mubice super ideja, bas ti hvala, vidjecu sa MM da on tu stranicu postavi uspravno i priscvrsti za krevetic, tako bi barem bila zasticena da se ne prevrne u snu a moze sici sama kad place
21.05.2010, 15:39
muby
730
Ali dobro vi to osigurajte jer ipak ta stranica nije namjenjena da se tako koristi i nema potrebne sarafe pa treba improvizovati. ne bih da se dijete nedajBoze udari pa da mene spominjete.
21.05.2010, 16:12
maja78 RR
4163
moj andrej je tako ispao iz krvetica i ja ga odmah izbacila, i spavao jedno vrijeme u igraonici, a sad je u putnom i nisam kupila pravi dusek radi visine
e ovdje su neki rekli da su izvukli ladicu i izbusili rupe i spustili jos, pa eto i ti to pokusaj
21.05.2010, 16:24
dafri
1097
I ja sam u dilemi za krevetić,imamo putni i koristimo dušek,kada počnem raditi putni ide teti -čuvalici a mi bi kupili drugi, međutim svi su plitki a nisam ni sigurna kako bi se navikla na drveni jer nemirno spava nikad je ni ne ostavljam budnu u krevetiću već bi sada mogla ispasti,ima blizu 80 cm a šta ćemo još godinu-dvije
22.05.2010, 18:34
škorpija
6649
dinkice bebica je med medeni , a mi smo izbacili ladicu i spustili madrac i sad je ekstra, smao mu glavica viri iz krevetića
22.05.2010, 20:05
Dinkica
1038
zenice moje hvala vam, vidjecemo da li je izvodivo da izvadimo ladice i spustimo dusek uz dodatno busenje rupa, da li ce mi cojek to znati
22.05.2010, 22:43
Mya_81 RR
5531
I ja ću morati izvaditi ladicu i spustiti još dušek...
A je li vam problem da mi kažete koliko vam je debel dušeK? Ja si sve mislim da je naš baš neki debeli, ima oko 24 cm....pa sam razmišljala da uzmem neki tanji jer bih i tako mogla dobiti bar 10cm...
22.05.2010, 23:47
š t a
524
ćao ženice moje, ja kupila krevetac i u njemu dušek tj prava spužva tanka 7 cm jel to malo? mislim jel ok da beba na tom spava?
23.05.2010, 00:21
Sonja
2429
malo cu OT al moram danas mm stavio adinu u krevetic jednog ko konjica gumenog sto ga "jase" jer zna da ce bit miran i ja udjem u sobu kad on skoro ispao iz krevetica jer je prevrno konjica i stao na njega..crce od smijeha i naginje se napred..na sec da padne direktno na glavu..uh jesam se prepalaaa
zato pazite dobro nedo bog da ispadnu djeca il sta.. uhhh