writing-img

RE: Trudna sam!!!

clock-img

28.08.2009, 18:18

clock-img

Dragička

pencil-img

306

mebe čestitam i želim ti ugodnih i bezbrižnih narednih user posted image  mjeseci a naravni i kasnije da se tako nastaviuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

2x AIH=0
3x IVF=0
nada umire zadnja

clock-img

26.09.2009, 16:56

clock-img

ogica

pencil-img

59

E pa da i ja prijavim svoju trudnocu,user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,
ali sam malo sumnjicava u vezi svega,imam jedan spontani iza sebe,
nakon sto sam uradila test,kontam necu odmah zuriti i trcati doktoru,sacekacu bar 15-ak dana,
ali u medjuvremenu sam dobila malo krvarenje i morala sam se javiti ...pojvio se hematom.
Cijelu sedmicu primam zastitne inekcije,sutra bih trebala primiti zadnju,pa se iskreno nadam da cu sutra vidjeti taj maji slatki plod na uzv.
Malo me strah ...ali ipak jedan veci dio mene misli pozitivno...
Nadam se da cu ovaj put uspjeti!!!!!!!!!!!!!!!!!

clock-img

26.09.2009, 17:03

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: ogica

E pa da i ja prijavim svoju trudnocu,user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,
ali sam malo sumnjicava u vezi svega,imam jedan spontani iza sebe,
nakon sto sam uradila test,kontam necu odmah zuriti i trcati doktoru,sacekacu bar 15-ak dana,
ali u medjuvremenu sam dobila malo krvarenje i morala sam se javiti ...pojvio se hematom.
Cijelu sedmicu primam zastitne inekcije,sutra bih trebala primiti zadnju,pa se iskreno nadam da cu sutra vidjeti taj maji slatki plod na uzv.
Malo me strah ...ali ipak jedan veci dio mene misli pozitivno...
Nadam se da cu ovaj put uspjeti!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cestitamuser posted image user posted image user posted image  nadam se da ce sve ici kako treba i zelim vam najsretnije trenutke u slatkom iscekivanjuuser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

26.09.2009, 17:05

clock-img

ogica

pencil-img

59

Hvala velika,

samo da cujem to malo srculenceuser posted image da zakuca i niko nece biti sretniji od mene i mog muzauser posted image

clock-img

26.09.2009, 17:07

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: ogica

Hvala velika,

samo da cujem to malo srculenceuser posted image da zakuca i niko nece biti sretniji od mene i mog muzauser posted image

Akb cut ces, najljepsa melodija za usi....samo se opusti i smanji stres i brigu....

clock-img

26.09.2009, 17:15

clock-img

Doraa

pencil-img

445

Draga Ogice user posted image user posted image user posted image user posted image čestitam na trudnoći i držim ti fige da sve prođe kako treba i da odahneš dušom...user posted image user posted image user posted image user posted image Pa da uživaš u narednih user posted image

Ja sam bogata žena hB

clock-img

27.09.2009, 11:50

clock-img

ogica

pencil-img

59

Hay zene,

bila sam jutros kod ginekologa,
hematom koji sam imala nestao je,ali i sl sedmicu moram primati progesteron u inekciji svako drugi dan,
gestaciona kesa posoji i jedna mala bijela tackica....
rece dr da do kraja sedmice bi se trebalo pokazati srculence....
znam da je jos rano,po mom racunanju 4,5 sedmica............ali se bojim jer prosli put kad sam bila trudna
bila je gestaciona kesa ali nigdje ploda..........
je li iko od vas prosao ovako nesto ,ne bi mi lose doslo par savjeta ili bar malo ujehe,
muz kaze da se ne sekiram .........ali...

clock-img

27.09.2009, 12:04

clock-img

Amrino

pencil-img

2613

Ja nemam nikakav konkretan savjet osim- ne sikiraj se i probaj se opustiti. To je sve sto mozes da ucinis u ovom trenutku a sta god bude- tako je trebalo biti. Evo malo pozitivnih vibrica:

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

clock-img

27.09.2009, 12:10

clock-img

ogica

pencil-img

59

hvala,

nadam se da ce sve ispasti dobro user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

27.09.2009, 19:44

clock-img

snowrose

pencil-img

1706

Iskrene čestitke,molim te ne sekiraj se i sve će aBd biti ok.

clock-img

27.09.2009, 19:57

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

ogice nek ti je sa srecom , i nesikiraj se , bice ako Bog da sve ok , budi hrabra i nebrini se .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

28.09.2009, 12:12

clock-img

Dzenana_G

pencil-img

1024

Evo da i ja ovde prijavim moju trudnocu user posted image 10 sedmica vec raste mala tackica.
Ogice ja nisam primala nikakve inekcije i to, ali i kod mene se na poctku vidjela samo gestaciona kesa ali nije bilo ploda. bilo je suvise rano. Sada je plod narastao 15 mm user posted image Tako ne brini se, sve ce to biti uredu... Pozdrav i cestitke svim trudnicama...

clock-img

13.10.2009, 08:06

clock-img

lara 33

pencil-img

165

Dobr jutro svima!

Evo da se i ja prijavim. Danas nastaje 5. sedmca. Ja i MM smo presretni jer nam je ovo prva user posted image .

I vama ostalima koje ste user posted image  zelim lijepih user posted image , a vama koje jos niste zelim da sto prije ugledate user posted image .

Puno pozdrava svima

clock-img

25.10.2009, 14:25

clock-img

Gemin

pencil-img

10

Pozdrav svima!
Evo i ja da se prijavim. U petak sam saznala da sam trudna i ne moram vam opisivati osjećaj radosti pri toj prvobitnoj vijesti koju sam primila.
UZV nalaz utvrdio je dva gestacijska mjehura, te da se u jednom ne diferencira embrionalni odjek. Drugi je ok. Primila sam inekciju progesterona i odmah sam započela terapiju kako bi spasili drugi plod. U ponedeljak ponovo idem na pregled.

clock-img

25.10.2009, 17:23

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

IZVORNA PORUKA: Gemin

Pozdrav svima!
Evo i ja da se prijavim. U petak sam saznala da sam trudna i ne moram vam opisivati osjećaj radosti pri toj prvobitnoj vijesti koju sam primila.
UZV nalaz utvrdio je dva gestacijska mjehura, te da se u jednom ne diferencira embrionalni odjek. Drugi je ok. Primila sam inekciju progesterona i odmah sam započela terapiju kako bi spasili drugi plod. U ponedeljak ponovo idem na pregled.

Gemin je l to masalh blizanic :) , cestitam  na trudnoci i da sve prodze kako treba insallah .

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

25.10.2009, 17:37

clock-img

lilix

pencil-img

1174

Gemin čestitam i da sve aBd prođe kako trebauser posted image

08.02.2007.
23.04.2010.
mama rodila svoje kolačiće

clock-img

25.10.2009, 17:55

clock-img

delfin

pencil-img

958

gemin čestitam i želim ti sve najljepše, i to još 2 user posted image user posted image user posted image

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

clock-img

26.10.2009, 12:27

clock-img

Gemin

pencil-img

10

Hvala svima user posted image ,

za nekoliko sati idem opet na pregled i inekciju progesterona i hvata me trema. Valjda će sve biti ok.

clock-img

26.10.2009, 12:33

clock-img

Dragička

pencil-img

306

genim čestitam  i da sve prođe i najboljem redu user posted image user posted image

2x AIH=0
3x IVF=0
nada umire zadnja

clock-img

26.10.2009, 14:32

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

cestitam svim trudnicama.ja se jos necu zvanicno prijavljivat ovdje al et da javim da je test pozitivan a na pregled idem u cetvrtak.javit sta kaze doktorica

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

30.10.2009, 09:58

clock-img

lara 33

pencil-img

165

Bebacha
cestitke i dobro dosla u svijet novopecenih trudnica.
Tako sam i ja radila test kod kuce ali sve nesto nemogu da vjerujem da je to - to. Cak smo jos dva testa radili zajedno ja i mm.

Sve ce to biti kako treba. Samo se opusti i uzivaj

clock-img

30.10.2009, 19:14

clock-img

sweden

pencil-img

2

Drage moje,mozete li mi tacno odgovoriti, da li se prvi dan trudnoce racuna od prvog dana zadnje menstruacije ili...user posted image

clock-img

30.10.2009, 19:21

clock-img

fatimica09

pencil-img

1435

to ti ni ljekar ne moze sa sigurnoscu reci. Termin porodjaja se racuna od prvog dana menstruacije, a tacan dan zaceca, odnosno trudnoce se prati po starosti ploda na osnovu UZ mada je i to relativno od zene do zene, tj. od same ovulacije i adaptacije embrija u maternici....upravo zbog toga mnoge zene ne radjaju na odredjeni termin porodjaja (radjaju ranije, prenesu termin i sl.)

Nadam se da sam ti pomogla...

clock-img

31.10.2009, 13:53

clock-img

sweden

pencil-img

2

Hvala ti Fatmice i pzdrav za sve trudniceuser posted image

clock-img

03.11.2009, 18:42

clock-img

merilend

pencil-img

2

Cestitke svim trudnicama!!!! Ja sam nova na forumu i ovo mi je prvi put da se javim.Prije tri sedmice sam otkrila da sam trudna i presretna sam.Isla sam jednom na pregled da potvrdim trudnocu a danas zvanicno idem da uradim prvi ultrazvuk pa sam jako uzbudjena.Brinem se da li ce sve bit u redu posto sam imala neki iscjedak koji se ponavlja al doktorica je uradila samo bris i nije mi nista rekla ,ni da li da mirujem niti mi je prepisala neke tablete i sl.Inace zivim u stranoj zemlji pa ne znam mozda je to drugacije nego kod nas u Bosni.Uglavnom se nadam da ce sve bit ok.

Zadnji članci

article-img