IZVORNA PORUKA: mamaibabo
neznam puno o vjeri i obrezivanju zna al ono sto ja zna o casnom i cistom Islamu nikako mi neide uz Islam ,po meni su to samo djela morbidnih umova ,nastranu kad je isto u medicinske svrhe i tacka.
Jasmin veliki
od mene i jedno pitanje ako nisam vise dosadna
naime jel i osmjeh upucen djetetu i starom insanu spada u sevap
Itekako...
- Rekao je Allahov prijatelj i vjerovjesnik Muhammed, s.a.v.s.: ’’Nije od nas onaj ko ne poštuje starijeg, ni onaj ko nije milostiv prema mlađem, ni onaj ko ne zna pravo i vrijednost učenog.’’ Ahmed
Poslanik s.a.w.s., je rekao: „Pomiluj siroče po glavi i nahrani siromaha!“ (Ahmed)
Poslanik s.a.w.s., kaže: „Ko pomiluje siroče po glavi – a to učini samo radi Allaha dž.š. – na svaku dlaku koju je svojom rukom pomilovao imaće deset nagrada; ko bude dobar prema siročetu koje je kod njega – ja i on ćemo biti zajedno u džennetu kao što su ova dva prsta – pa pokaza na srednji prst i kažiprst.“ (Ahmed, Taberani, Bejheki)
Uopće lijepo ponašanje...
Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je kazao: ''O Aiša, zaista je Allah blag i voli blagost, i daje za blagost ono što ne daje za grubost niti za bilo šta drugo.' Muslim
Muhammed, s.a.v.s, upitan je o tome šta je to što će najviše uvoditi ljude u Džennet, pa je odgovorio: 'Takvaluk (suzdržavanje i čuvanje od činjenja grijeha, izvršavanje onoga što su Allah i Njegov Poslanik naredili) i lijep ahlak(ponašanje,moral).